Închide meniul

Adrian Mititelu a dezvăluit ce le-a zis jucătorilor de la FC U Craiova 1948 după decizia de rejucare a meciului cu Sepsi. Ce prime au oltenii

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 10 martie 2023, 7:57

Adrian Mititelu a dezvăluit ce le-a zis jucătorilor de la FC U Craiova 1948 după ce a aflat că duelul cu Sepsi se va rejuca. Oltenii au ajuns acum pe locul 6 și sunt la mâna lor pentru a rămâne pe poziție de play-off.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Recurs a decis ca partida dintre Sepsi și FC U Craiova să se rejoace, deși, inițial, Comisia de Disciplină a hotărât ca meciul să fie câștigat de Sepsi, la „masa verde”. Astfel, șansele ca jucătorii oltenilor să pună mâna pe primele de play-off au crescut considerabil.

Adrian Mititelu a dezvăluit ce le-a zis jucătorilor de la FC U Craiova 1948

”Şi băieţii… am fost azi la ei, le-am spus că am câştigat o bătălie, care ar putea să fie două ‘cartuşe’ pentru intrarea în play-off.

Au prime între 5.000 şi 15.000 de euro de jucător, pentru accederea în play-off. Au prime din contract, cea pentru intrarea în play-off e destul de consistentă pentru fiecare”, a spus Mititelu, citat de orangesport.ro.

Motivarea deciziei Comisiei de Recurs

Meciul din etapa a 23-a din Liga 1, dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, a fost întrerupt de Andrei Chivulete, în prima repriză, după ce suporterii oaspeților au lansat scandări xenofobe la adresa gazdelor. Comisia de Recurs și-a motivat decizia. 

Reclamă

„Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023, în ceea ce privește sancțiunea cu penalitate sportivă, iar în temeiul art. 83.7 din RD al FRF sancționează clubului ACS Sepsi OSK cu penalitate sportivă 10.000 lei.

Admite recursul formulat de U Craiova 1948 SA împotriva Hotărârii CDE nr. 573/15.02.203. Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023 în ceea ce privește sancțiunea cu forfait (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK), iar în temeiul punctului 5, legea 7 din Legile jocului dispune rejucarea jocului dintre ACS Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA din minutul 0. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Admite cererile de intervenție accesorie.

Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.03.2023 în ședință nepublică la sediul LPF”, se arată în motivarea deciziei Comisiei de Recurs.

Reclamă 4 / 0/3

Punctul 5 al legii 7, la care se face referire în motivarea Comisiei de Recurs, prevede că: „Un joc oprit definitiv trebuie să fie rejucat, cu excepţia situaţiilor în care regulamentul competiției sau organizatorii dispun altfel”.

Dumitru Dragomir, despre șansele lui Sepsi la TAS

Sepsi a anunțat că va merge la TAS după decizia luată de Comisia de Recurs, dar Dumitru Dragomir nu le dă șanse celor din Sfântu Gheorghe, asta în situația în care un verdict ar veni prea târziu pentru a mai putea schimba ceva în acest sezon.

„Dacă așa au hotărât, înseamnă că au găsit ei un paragraf din regulament, de care să se agațe. Conform regulamentului, nu trebuia să se rejoace, dar, din punct de vedere moral, așa era.

Părerea mea este că au făcut bine. Părerea mea este că da (n.r. decizia Comisiei de Recurs este o lovitură pentru lupta împotriva xenofobiei). Dar eu zic că Federația n-a greșit dând rejucarea jocului, pentru contextul actual. Nu era bine să nu se rejoace. Să lăsăm, totuși, pe teren rezultatele, nu în afara lui. Altfel, era un precedent nenorocit.

Când să se mai ducă la TAS (n.r. cei de la Sepsi)? Că se termină campionatul. TAS-ul, mai devreme de trei luni, nu judecă. Așa va rămâne! Federația a fost deșteaptă! Ce să facă la TAS? Campionatul se va termina, iar TAS-ul nu judecă nici în toamnă, în septembrie”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și