Închide meniul

A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

Cosmin Olteanu Publicat: 9 martie 2023, 20:23

A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FC U Craiova

Sepsi - FC U Craiova / Hepta

  • A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova! Comisia de Recurs a decis ca partida dintre Sepsi și FC U Craiova să se rejoace, deși, inițial, Comisia de Disciplină a hotărât ca meciul să fie câștigat de Sepsi, la „masa verde”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida Sepsi – FC U Craiova, care contează pentru etapa a 23-a a Ligii 1, a fost oprită de „centralul” Andrei Chivulete, după ce suporterii olteni au lansat lozinci xenofobe la adresa gazdelor.

A venit motivarea deciziei Comisiei de Recurs, în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

Comisia de Recurs și-a motivat decizia de a dicta rejucarea meciului dintre Sepsi și FC U Craiova.

Reclamă

„Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023, în ceea ce privește sancțiunea cu penalitate sportivă, iar în temeiul art. 83.7 din RD al FRF sancționează clubului ACS Sepsi OSK cu penalitate sportivă 10.000 lei.

Admite recursul formulat de U Craiova 1948 SA împotriva Hotărârii CDE nr. 573/15.02.203. Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023 în ceea ce privește sancțiunea cu forfait (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK), iar în temeiul punctului 5, legea 7 din Legile jocului dispune rejucarea jocului dintre ACS Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA din minutul 0. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Admite cererile de intervenție accesorie.

Reclamă

Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.03.2023 în ședință nepublică la sediul LPF”, se arată în motivarea deciziei Comisiei de Recurs.

Punctul 5 al legii 7, la care se face referire în motivarea Comisiei de Recurs, prevede că: „Un joc oprit definitiv trebuie să fie rejucat, cu excepţia situaţiilor în care regulamentul competiției sau organizatorii dispun altfel”.

Dumitru Dragomir, despre șansele lui Sepsi la TAS, după decizia rejucării meciului cu FC U Craiova

Fostul șef LPF consideră că Sepsi nu are nicio șansă la TAS. Acesta spune că TAS nu va emite un verdict până la finalul campionatului.

Reclamă 4 / 0/3

„Dacă așa au hotărât, înseamnă că au găsit ei un paragraf din regulament, de care să se agațe. Conform regulamentului, nu trebuia să se rejoace, dar, din punct de vedere moral, așa era.

Părerea mea este că au făcut bine. Părerea mea este că da (n.r. decizia Comisiei de Recurs este o lovitură pentru lupta împotriva xenofobiei). Dar eu zic că Federația n-a greșit dând rejucarea jocului, pentru contextul actual. Nu era bine să nu se rejoace. Să lăsăm, totuși, pe teren rezultatele, nu în afara lui. Altfel, era un precedent nenorocit.

Când să se mai ducă la TAS (n.r. cei de la Sepsi)? Că se termină campionatul. TAS-ul, mai devreme de trei luni, nu judecă. Așa va rămâne! Federația a fost deșteaptă! Ce să facă la TAS? Campionatul se va termina, iar TAS-ul nu judecă nici în toamnă, în septembrie”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Attila Hadnagy a comentat decizia Comisiei de Recurs de a dicta rejucarea Sepsi – FC U Craiova

Attila Hadnagy, directorul sportiv de la Sepsi, s-a declarat consternat de decizia Comisiei de Disciplină, pe care o consideră o „palmă” pentru lupta împotriva xenofobiei din România.

„Credeți că mai e de comentat ceva? E ceva incredibil! Înseamnă că nu mai există regulament în țara asta, nu mai există omenire, nu mai există nimic!

Nu e vorba de rejucare, că, de rejucat, rejucăm, nu e nicio problemă. Nu ne e frică de Craiova! Dar, credeți-mă… înseamnă că xenofobia poate oricând… să strige oricine pe stadioane. Pot să facă orice. Regulemntele nu există. Există un singur regulament… s-a aplicat o nouă lege, legea junglei și legea domnului Mititelu, care, de două săptămâni, tot zice că sută la sută o să se rejoace, că el știe. Înseamnă că el a decis și rejucăm după legea lui.

Așa ceva nu se poate! Ce facem? Fiecare facem ce vrem, strigăm ce vrem? Poate că așa o să se întâmple, Doamne ferește, o să avem 2 sau 3 la 0, la pauză, cu o echipă, suporterii lor o să strige contra noastră, arbitrul va opri meciul, apoi vom rejuca de la 0-0.

Reclamă

Înseamnă că nu există niciun regulament! Înseamnă că suntem alături de xenofobie, suntem alături de acești oameni care vin pe stadioane și strică toată atmosfera. Ei fac ce vor, iar legea nu se aplică.

Respect maxim domnului observator și domnului arbitru care chiar au aplicat regulamentul. Când o să avem și noi un regulament? Cred că niciodată. Suntem în 2023”, a spus Attila Hadnagy, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest 21:00 Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica: „E mereu în top 3!” 20:50 Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!” 20:30 FotoRapid – Sepsi 0-0. Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off 20:27 VideoFostul secund al lui Dan Petrescu creşte următoarea „Generaţie de Aur” pentru naţională 20:21 Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi! Mesajul fotbalistului: „Cu siguranţă, peste ani, se va mândri” 19:44 Cristiano Bergodi a făcut „revoluţie” la Rapid, pentru meciul cu Sepsi! Trei titulari, OUT din lotul giuleştenilor 19:36 Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an” 19:28 Adrian Porumboiu a început să râdă atunci când a aflat de visul suprem al lui Gigi Becali: „Să-i ceară sfatul lui Cristi Borcea!” 19:16 FotoSe dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Rapid - Sepsi, LIVE TEXT
Liga 1 • 20:30
FOTO
Rapid – Sepsi 0-0. Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off
Cristiano Bergodi a făcut "revoluţie" la Rapid, pentru meciul cu Sepsi
Liga 1 • 19:44
Cristiano Bergodi a făcut „revoluţie” la Rapid, pentru meciul cu Sepsi! Trei titulari, OUT din lotul giuleştenilor
O nouă veste teribilă pentru "câini"! Dinamo a aflat decizia Comisiei de Recurs în cazul suspendării!
Liga 1 • 9 apr., 15:44
O nouă veste teribilă pentru „câini”! Dinamo a aflat decizia Comisiei de Recurs în cazul suspendării!
Ce a putut să spună Eugen Trică, la 3 ani după ce îl umilea pe Nicolo Napoli! Cei doi fac fac echipă la FC U Craiova
Liga 1 • 7 apr., 18:20
Ce a putut să spună Eugen Trică, la 3 ani după ce îl umilea pe Nicolo Napoli! Cei doi fac fac echipă la FC U Craiova
Mihai Stoica, val de ironii când a aflat că a fost blocat transferul jucătorului dorit de Gigi Becali la FCSB
Liga 1 • 6 apr., 8:27
„Acum ce facem?” Mihai Stoica, val de ironii când a aflat că a fost blocat transferul jucătorului dorit de Gigi Becali la FCSB