Închide meniul

Adrian Porumboiu, verdict surprinzător după penalty-urile din Rapid – CFR Cluj. L-a contrazis pe Ion Crăciunescu: „A avut vreo cădere de calciu?”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 octombrie 2022, 8:33

Adrian Porumboiu, verdict surprinzător după penalty-urile din Rapid – CFR Cluj. L-a contrazis pe Ion Crăciunescu: „A avut vreo cădere de calciu?

Adrian Porumboiu nu a mai rezistat şi a a ieşit la atac

Adrian Porumboiu / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Adrian Porumboiu, verdict surprinzător după penalty-urile din derby-ul Rapid – CFR Cluj, scor 2-1, din etapa a 16-a a Ligii 1. Fostul arbitru asigură că arbitrul Cătălin Popa a interpretat corect fazele controversate din careul ardelenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 32, „centralul” partidei a acordat primul penalty, cu ajutorul VAR, pentru un presupus fault al portarului Simone Scuffet asupra lui Kevin Luckassen. Cătălin Popa a dictat o lovitură de la 11 metri şi în minutul 68 al partidei de pe Giuleşti. Nu s-a mai dus să revadă faza. Burcă şi Dugandzic s-au ţinut reciproc în careul campioanei, iar centralul Popa a arătat punctul cu var.

Adrian Porumboiu, verdict surprinzător după penalty-urile din Rapid – CFR Cluj

La primul penalty, e fault fără niciun dubiu. E penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri, trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reușea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă.

Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce. E o tinere reciprocă, dar în partea finală… De ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu?

Burcă a folosit o forță disproporționată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie. În camera VAR era un arbitru care are experiență, care nu putea să nu-i spună centralului «Vino şi uită-te la monitor»„, a declarat Adrian Porumboiu pentru orangesport.ro.

Reclamă

Ion Crăciunescu, convins că CFR Cluj a fost dezavantajată

Rapid a bătut-o pe CFR, cu 2-1, în derby-ul etapei a 16-a din Liga 1. Golurile au fost marcate de Cristian Săpunaru şi Marko Dugandzic, ambele venind din penalty-uri acordate greşit, susţine Crăciunescu.

Înainte de duel există o împingere, după aceea intervine portarul. Sancţiunea se dă împotriva primului jucător care comite greşeală. Se duce cu braţele în spatele adversarului. Nu este umăr la umăr, nu sunt în poziţii egale cei doi jucători. Scuffet merita o sancţiune după un atac brutal. El nu a jucat mingea. Poate să fie cartonaş roşu.

Nu aş fi dat penalty niciodată pentru aşa ceva. Sunt doi jucători într-un contact, dar nu sunt lucruri evidente. Nu dădeam niciodată. Nu este penalty la nicio fază. În toate fazele acestea poate interveni VAR-ul”, a spus Crăciunescu, citat de digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Dan Petrescu a răbufnit: „Ca pe vremea Scorniceştiului!”

Dan Petrescu a răbufnit la finalul meciului Rapid – CFR Cluj 2-1. „Bursucul” l-a acuzat pe arbitrul meciului, Cătălin Popa, că a influenţat rezultatul derby-ului, după cele două penalty-uri acordate eronat gazdelor.

Eu zic că în primele 30 de minute am controlat jocul, a venit faza primului penalty, întîi împinge Lukassen, după aceea vine faultul portarului. Am căzut până la pauză putea fi 2-0. Am revenit şi am marcat.

A venit şi penalty-ul al doilea. Nu înţeleg de ce nu s-a dus să vadă la VAR, se termina acolo polemica. Vedea că nu a fost penalty. Aici a fost ca pe vremea lui Scorniceşti. Nu vreau să îi iau din merite lui Mutu. Dacă câştigau fără ajutorul abritrului era mai bine.

A fost Popa 2 – CFR 1. Puteţi pune titlul. De ce să mai fac scandal. Am stat pe bancă, nu am protestat. Aici, la Rapid, trebuie să joci fotbal. Nu cred că e vina lui neapărat. Dacă cei de la VAR l-ar fi chemat… Nu ar trebui să vorbim numai de arbitraj că nu e corect.

Îi înţeleg frustrarea lui Burcă, de-abia venea după o accidentare. L-am pierdut pe Yuri. Cei de la Ballkani şi-au amânat meciul. Băieţii au dat totul azi. Îmi pare rău că nu am încercat să amânăm meciul”, a spus Petrescu, la finalul meciului.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și