Închide meniul

Alexandru Bota a devenit al treilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1! La ce vârstă a debutat vărul lui Olimpiu Moruțan

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 martie 2023, 23:41

Alexandru Bota a devenit al treilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1! La ce vârstă a debutat vărul lui Olimpiu Moruțan

Alexandru Bota a debutat în Liga 1, la aproape 15 ani

Alexandru Bota a debutat în Liga 1, la aproape 15 ani / Antena Sport

Alexandru Bota a devenit al treilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1. Mijlocașul lui U Cluj a scris istorie în fotbalul românesc, în meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regular. Vărul lui Olimpiu Moruțan a intrat într-un top select, condus de legendarul Nicolae Dobrin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Bota a fost introdus pe teren în minutul 83 al meciului din Gruia, câștigat de CFR cu 4-0.

Alexandru Bota a devenit al treilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1!

La vârsta de 14 ani, 11 luni și 13 zile, Bota a devenit al treilea cel mai tânăr fotbalist care debutează în prima ligă a României.

Bota este depășit în clasamentul all-time al precocității din fotbalul românesc de emblematicul Nicolae Dobrin și Alexandru Stoian, noul puști-minune al lui Gică Hagi, de la Farul.

TOP 3 cei mai tineri jucători care au debutat în Liga 1:

Reclamă

La aproape 15 ani, Alexandru Bota a devenit cel mai tânăr jucător care îmbracă tricoul lui U Cluj.

Alexandru Bota vrea să-i calce pe urme vărului Olimpiu Moruțan: „Vreau să joc la FCSB!”

Alexandru Bota este un produs al academiei lui U Cluj. Vărul internaționalului român Olimpiu Moruțan evoluează în linia mediană a terenului și visează să ajungă la FCSB.

Într-un interviu oferit pentru AS.ro în luna februarie a acestui an, Alexandru Bota a dezvăluit că își dorește să-i calce pe urme vărului său și să ajungă la FCSB, apoi la echipa națională.

Reclamă 4 / 0/3

Tânărul jucător al lui U Cluj îl are ca idol pe Lionel Messi și visează ca într-o bună zi să prindă un transfer spectaculos în Premier League.

„Vreau să joc la o echipă care se bate la campionat, FCSB, iar în străinătate mi-ar plăcea la nebunie să joc în Premier League. Idolul meu este Lionel Messi. Eu sunt decar, mijlocaș ofensiv.

(n.r. Ce sfaturi ți-a dat Olimpiu Moruțan?) Muncă, muncă și iar muncă. Visez să-i calc pe urme, să jucăm împreună la națională, mi-a și zis asta”, a spus Alexandru Bota, luna trecută, pentru AS.ro.

VEZI AICI INTERVIUL CU ALEXANDRU BOTA:

Ioan Ovidiu Sabău, prima reacție după CFR Cluj – U Cluj 4-0: „E un eșec usturător, dureros!”

Ioan Ovidiu Sabău se aștepta să vadă un joc mai bun al echipei sale. Antrenorul lui U Cluj își dorește ca jucătorii săi să treacă repede peste înfrângerea în fața CFR-ului și să se concentreze pe meciurile din play-out.

U Cluj va începe play-out-ul de pe locul 4, cu 17 puncte. De celalată parte, CFR Cluj va intra în play-off cu același număr de puncte (32) ca liderul Farul Constanța.

„Cu o echipă bună ca CFR trebuie să joci foarte bine, fără greșeli. Le-am dat posibilitatea să vină cu mingi în careu. S-au dat și acele penalty-uri destul de ușor și e greu să revii. Azi n-a mers aproape nimic, chiar dacă ne-am pregătit foarte bine.

Reclamă

Încă nu suntem pregătiți să ducem atâtea meciuri la un nivel bun. A fost o relaxare. Aveam încredere că după 3 victorii la rând vom arăta bine, cu multă încredere. Dar CFR a fost mult mai în formă decât noi.

Cu CFR n-ai voie (n.r. – să faci henț). Noi am început destul de bine meciul, a venit acea centrare în care fundașul putea interpreta altfel faza. Sigur, ar fi foarte multe lucruri de spus. Pe noi ce ne interesează e că am terminat pe locul 9, începe un alt campionat.

Jucătorii se vor reface din punct de vedere fizic și mental. E un eșec usturător, dureros, dar asta e viața. Mergem mai departe. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul cu acești jucători în care în multe meciuri au arătat foarte bine. Nu pot fi supărat pe ei. Mergem înainte”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit digisport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan a fost scos pe targă, iar accidentarea ar fi gravă! Şanse mari ca el să rateze EURO 2024! Ar putea lipsi 6 luni! 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
Vezi toate știrile
Citește și