Închide meniul

Andy Liddell, noul preparator fizic al Rapidului! Dan Şucu a mai dat o lovitură importantă. CV spectaculos al lui Liddell

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2024, 18:05

Reclamă
Andy Liddell, noul preparator fizic al Rapidului! Dan Şucu a mai dat o lovitură importantă. CV spectaculos al lui Liddell

Andy Liddell este noul preparator fizic al Rapidului. Englezul în vârstă de 50 de ani a fost prezentat oficial

Dan Șucu, în timpul unei conferinţe / Hepta

Andy Liddell este noul preparator fizic al Rapidului. Fostul atacant din Premier League, acum în vârstă de 50 de ani, se alătură staffului lui Neil Lennon. Dan Şucu a dat o nouă lovitură de imagine la clubul din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrew ‘Andy’ Mark Liddell a fost preparator fizic al naţionalei Irlandei. Sezonul trecut a fost la Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului. A fost convins acum să vină la Rapid, acolo unde va colabora cu Lennon şi Iain Brunskill.

Andy Liddell, noul preparator fizic al Rapidului

Andrew ‘Andy’ Mark Liddell este noul preparator fizic al Rapidului, alăturându-se echipei lui Neil Lennon, „principalul” din Giulești.

În vârstă de 50 de ani, Andy este născut la Leeds și a jucat ca atacant chiar și în Premier League, la Barnsley, dar și în ligile inferioare, la Wigan Athletic, Sheffield United, Oldham Athletic și Rotherham. De asemenea, a bifat 12 selecții la naționala de tineret a Scoției, pentru care a marcat două goluri.

După încheierea carierei de fotbalist, în 2010, de la Rotherham, Liddell s-a dedicat meseriei de preparator fizic, începând cu formația de la care s-a retras din activitatea de jucător.

Reclamă
Reclamă 4

Între 2011 și 2018, s-a ocupat de Ipswich Town, după care a devenit preparatorul fizic al naționalei Irlandei, sub comanda lui Mick McCarthy, timp de un an și nouă luni. În sezonul trecut, a pregătit formația campioană a Israelului, Maccabi Tel Aviv, de unde a plecat odată cu începerea războiului.

Liddell va face echipă cu alți doi britanici, Neil Lennon (antrenorul principal) și Iain Brunskill (antrenorul secund)”, se arată pe fcrapid.ro.

Rapid se schimbă din temelii înaintea noului sezon. Alb-vişiniii au terminat play-off-ul pe ultimul loc, iar Bogdan Lobonţ a fost înlocuit cu antrenorul care a câştigat cinci titluri cu Celtic.

Reclamă

Secundul lui Neil Lennon a lucrat la Liverpool 10 sezoane

În noul sezon, Iain Brunskill va fi secundul lui Neil Lennon la Rapid. Antrenorul britanic a fost ultima dată secundul lui Neil Critchley la Blackpool. De-a lungul carierei, Brunskill a mai lzcrat la echipe precum Bolton, QPR sau Blackburn, fiind de asemenea şi selecţionerul naţionalei U23 a Iordaniei, dar şi asistent manager la naţionala U19 a Chinei.

Iain Brunskill va face parte din stafful lui Neil Lennon, urmând să fie antrenorul secund al Rapidului. În vârstă de 47 de ani, antrenorul englez deține Licența UEFA Pro și are o vastă experiență ca manager, începându-și cariera la Liverpool FC, unde a condus formația U18 timp de 10 ani, între 1998 și 2008, când a preluat echipa secundă a lui Blackburn Rovers (2008 – 2010).

După doi ani, Brunskill a devenit „secundul” formației de seniori a lui Blackburn, în Premier League și Championship, iar în 2013 a fost antrenor principal, pentru un sezon, la Floriana FC, în Malta.

Între iunie 2013 și noiembrie 2014, a făcut parte din cadrul Federației Engleze, unde a activat printre altele ca antrenor al naționalei U18. Au urmat doi ani în fruntea academiei lui Bolton Wanderers (2014-2016), după care a preluat naționalele U20 și U23 ale Iordanului (2016-2018). A fost consultant în China, timp de șase luni, la Shanghai SIPG, iar apoi a condus timp de un an academia lui Molde, în Norvegia (2019-2020).

Din 2020, a fost antrenorul echipelor U18 și U20 ale Chinei, pe care le-a pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Brunskill a revenit în Anglia, unde a făcut parte din stafful echipelor Blackpool și Queens Park Rangers. În iunie 2023, a revenit la Blackpool, unde a fost „secundul” lui Neil Critchley„, a anunţat Rapid, pe site-ul oficial.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:41

Anunţ de ultimă oră despre situaţia biletelor de la România – Olanda! Răspunsul UEFA pentru FRF

19:23

„Așa aș juca” Marius Șumudică știe cum îl poate înlocui Edi Iordănescu pe Nicușor Bancu! Sfat prețios înainte de România – Olanda

19:22

„Aşa ceva nu a existat la nicio generaţie!” Detaliul remarcat la Edi Iordănescu, înainte de România – Olanda

19:09

FCSB, victorie la limită în al doilea amical al verii! Marius Ştefănescu, în premieră titular

18:56

VIDEOAntrenamentele din Porsche Supercup din Austria au fost LIVE, în AntenaPLAY! Cursa va fi duminică, de la 12:45

18:33

Salariul uriaş pe care Dan Şucu e gata să i-l ofere lui Florin Niţă! Rapid pregăteşte un transfer de senzaţie

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și