Închide meniul

Anghel Iordănescu a vorbit despre regula U21: „Aș fi pus doi jucători”

Alex Ioniță Publicat: 29 iunie 2023, 21:38

Reclamă
Anghel Iordănescu a vorbit despre regula U21: Aș fi pus doi jucători”

Anghel Iordănescu a vorbit despre regula U21

Anghel Iordănescu / Profimedia

Anghel Iordănescu a vorbit despre regula U21. Fostul selecționer al echipei naționale a dezvăluit că susține regula care este contestată de unele cluburi din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regula U21 a provocat un conflict în Liga 1, iar opiniile cluburilor sunt împărțite. La Adunarea Generală a LPF s-a vorbit despre înlăturarea acesteia, insă doar 7 formații au fost de acord cu acest demers, în timp ce alte 7 au votat în favoarea păstrării regulii. În cadrul votului, alte două echipe s-au abținut.

Anghel Iordănescu a vorbit despre regula U21. Fostul selecționer a dezvăluit cum ar fi implementat regula

Fostul selecționer a dezvăluit cum ar fi implementat regula U21, dacă ar fi fost președintele Federației Române de Fotbal. Acesta a declarat că ar fi dorit ca doi jucători U21 să fie prezenți în primul 11 al echipelor din Liga 1, unul să fie obligatoriu, iar folosirea celui de-al doilea să fie premiată.

„Dacă aș fi fost, nu președinte de club sau antrenor, dacă aș fi fost președintele FRF, aș fi pus doi jucători U21. Unul l-aș fi impus, iar al doilea era premiat. Clubul care folosea al doilea jucător primea un premiu consistent ca să stimulez. Sunt convins că decât să aduci un străin care îți fură ochii, mai bine era așa.

Cum se poate ca acest lucru să se întâmple la Hagi, iar la alte echipe să nu se poată? Sunt mulți care investesc în fotbal, de ce dacă ai jucători tineri și au potențial nu îi folosești? Eu impuneam unul, iar al doilea îl premiam.

Reclamă

Eu susțin că echipele noastre trebuie să aibă centre de copii și juniori puternice. În momentul de față, avem foarte multe minusuri. Fotbalul românesc are nevoie de bani, fără bani nu ai cum să faci performanță”, a spus Anghel Iordănescu, pentru digisport.ro.

Gigi Becali a anunțat că vrea să încalce regula U21. Patronul de la FCSB continuă războiul cu Federația

Patronul de la FCSB continuă războiul cu Federația. Gigi Becali a declarat că posibilele înfrângeri la „masa verde” nu îl vor opri din a încălca regula U21, în sezonul viitor de Liga 1, care va începe la mijlocul lunii iulie.

„Eu calculez riscurile. Știți ce vreau să fac? În prima etapă sau într-unul din meciuri, fac schimbare. Dacă se accidentează Pantea și nu am fundaș dreapta, eu ce să fac? Să bag atacant? N-am! Și bag unul care nu e U21. Ei o să zică că pierd meciul cu 3-0. 3-0 înseamnă 3 puncte, adică 1,5 puncte. Mă gândesc dacă îmi asum asta. Văd cât de puternică echipă am, iar dacă acel punct și jumătate este minor… eu fac echipă puternică să-i spulber pe sclavi. Vreau să-i bat pe ăia 7 sclavi încontinuu, pe toți. Mergem, ne judecăm, ei fac depunctare și eu merg la TAS. Să vedem dacă e în regulă și dacă e legal.

Reclamă 4 / 0/3

Burleanu invocă legea. Bă, tu ai făcut legi și regulamente când eram eu în pușcărie și nu știam. Nu le-a contestat nimeni în 15 zile. Asta este ingerință în activitatea economică a unei societăți comerciale. Eu trebuie să iau campionatul și să joc în cupele europene. Tu mă obligi să promovez jucători tineri. Obiectivul tău e echipa națională, dar fă-o tu, promovează tu. Eu sunt societate comercială. Asta e o anomalie!”, a spus Gigi Becali, potrivit prosport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și