Închide meniul

Campionul României care cânta imnul Rapidului, când era adversarul feroviarilor, pe Giulești: ”Era o atmosferă senzațională”

Dan Roșu Publicat: 27 octombrie 2023, 9:00

Reclamă
Campionul României care cânta imnul Rapidului, când era adversarul feroviarilor, pe Giulești: ”Era o atmosferă senzațională”

Campionul României care cânta imnul Rapidului, când era adversarul feroviarilor, pe Giulești

Fanii Rapidului cântă imnul ”Suntem peste tot acasă” / Hepta

Marius Pena e campionul României care cânta imnul Rapidului, atunci când ajungea pe Giulești din postura de adversar al feroviarilor. Fostul jucător al Oțelului Galați, în perioada 2008-2013 ajunge des la meciurile Rapidului, după retragere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Nu pot spune sută la sută că am fost stelist, nu am avut așa o afinitate pentru un club. Acum merg foarte mult la meciurile Rapidului. Îmi place atmosfera de pe Giulești.

Campionul României care cânta imnul Rapidului, când era adversarul feroviarilor, pe Giulești

Când jucam, când veneam în Giulești, era o atmosferă senzațională. Chiar cântam imnul când ieșeam cu Galațiul. Așa frumos se auzea când jucai. E o atmosferă extraordinară pe Giulești.

E foarte greu să câștigi dacă vii ca adversar. Cu un management bun în iarnă, cred că vor avea un cuvânt greu de spus pentru lupta la câștigarea campionatului”, a spus Pena, citat de prosport.ro.

Fiul lui Adrian Păunescu a dezvăluit cum a apărut imnul Rapidului

Imnul Rapidului, ”Suntem peste tot acasă”, a fost compus de Victor Socaciu în 1980, iar versurile i-au aparținut lui Adrian Păunescu. Imnul s-a născut la redacția Flacăra, unde Ovidiu Ioanițoaia nota pe un șervețel versurile dictate de Păunescu.

Reclamă

Intră aici pentru a asculta imnul Rapidului!

”Acest imn s-a născut foarte simplu. Era iunie 1980, eram la redacția Flacăra, tata ne-a luat în mașină pe mine, aveam 11 ani, pe Victor Socaciu, care era tânărul folkist de atunci și pe care-l lua peste tot, scriau și făceau împreună lucruri frumoase pentru cenaclul Flacăra, pe Ovidiu Ioanițoaia, gazetar sportiv la revista Flacăra, și pe Victor Niță, tot de la Revista Flacăra.

Am ajuns la stadionul Giulești. Nu era zi de meci, era o zi în care Flacăra juca fotbal la poarta dinspre tunel, dinspre Teatrul Giulești. Ne încălzeam, urma să înceapă o miuță și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a zis lui Victor Socaciu: «Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec.

Reamintesc: Rapidul era în Divizia B. Se luptase cu un an înainte cu Scorniceștiul, atunci abia pierduse lupta pentru promovare cu Progresul, parcă. Până s-a dus Victor Socaciu la mașină să ia chitara, nu exista muzică, nu exista nimic, nu existau versuri, tata i-a zis lui Ovidiu Ioanițoaia:

Reclamă 4 / 0/3

«Ovidiu, ia o hârtie!». Ioanițoaia nu avea hârtie cu el că veniserăm să jucam fotbal. A luat un șervețel, o chestie, un carton de mici, nu știu ce, ce era pe acolo prin așa-zisul tunel, la intrarea spre vestiare și tata i-a spus: «notează!»

«Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid»”, au fost dezvăluirile făcute de fiul lui Păunescu, Andrei, cu trei ani în urmă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” Vezi toate știrile
Citește și