Închide meniul

CFR Cluj începe „revoluţia” pe piaţa transferurilor! Super-jucătorii aşteptaţi de Dan Petrescu după câştigarea titlului în Liga 1

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 16 mai 2022, 0:03

CFR Cluj începe „revoluţia pe piaţa transferurilor! Super-jucătorii aşteptaţi de Dan Petrescu după câştigarea titlului în Liga 1

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu, într-un meci pentru CFR Cluj / Profimedia

CFR Cluj începe „revoluţia” pe piaţa transferurilor după câştigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv în Liga 1. Cristi Balaj, preşedintele ardelenilor, a anunţat ce mutări pregăteşte campioana României, care va încerca din nou să atace grupele UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj și-a asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2021-2022. A învins-o pe Universitatea Craiova, în Gruia, scor 2-1, și trofeul rămâne la Cluj-Napoca.

CFR Cluj începe „revoluţia” pe piaţa transferurilor

„Noi deja am început perioada de transferuri, a fost important să terminăm pentru că aceşti jucători nu meritau să fie implicaţi. Marea majoritate a jucătorilor vor rămâne. Vor mai veni alţi patru jucători tineri excelenţi, extrem de talentaţi. Reţeta Traore a funcţionat. În paralel avem şi jucători care au confirmat, care sunt căpitani de echipă din străinătate şi care au meciuri în cupele europene”, a declarat Cristi Balaj, potrivit digisport.ro.

Nana Boateng a deschis scorul în derby-ul cu Universitatea Craiova. Mijlocaşul defensiv l-a impresionat pe preşedintele campioanei. „Am 16 ani de arbitraj în Liga 1, eu nu am văzut un jucător atât de bun ca Boateng. Eu l-aş titulariza”, a spus oficialul ardelenilor despre fotbalistul cotat la 900.000 de euro pe site-urile de specialitate.

După câştigarea titlului, CFR Cluj va câştiga o sumă uriaşă. „Chiar dacă nu am fi fost campioni nu am fi intrat în insolvenţă sau în faliment. Datoria este către patronul echipei. Capitalul social al lui CFR Cluj este mai mare decât primele 5 echipe din Liga 1, majorat şi înmulţit cu 2. Noi avem peste 100 de milioane capital social”, a mai transmis Balaj.

Reclamă

Despre câştigarea titlului a vorbit şi Marius Bilaşco, directorul sportiv al ardelenilor. „E o descătuşare, un moment pe care cu toţii cred că îl savurăm acum. Aş vrea să felicit jucătorii în primul rând, din punctul meu de vedere au fost magnifici. Cu toate problemele din această perioadă, cu toate momentele mai puţin bune, au dat dovadă de tărie de caracter şi au reuşit să câştige al 5-lea titlu consecutiv. Vreau să îi laud pe jucători pentru că ei au fost întotdeauna la înălţime atunci când a trebuit”, a declarat Marius Bilaşco pentru sursa citată.

După succesul lui CFR Cluj, Bogdan Mara a anunţat că Dan Petrescu va rămâne la CFR Cluj. „Va arăta schimbat CFR sezonul viitor. Vor apărea 5-6 jucători noi. Arhitectul este patronul clubului şi Dan Petrescu. Ei au făcut toate titlurile acestea. Patronul clubului şi-a ‘dat viaţa’ pentru acest club. Încă nu a semnat nimic, dar minim 5-6 jucători vor veni. Sunt căpitani la echipele lor, care au un ADN. O să apară şi jucători tineri. Vom facem multe schimbări”, a spus şi Bogdan Mara.

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru câştigarea titlului în Liga 1

Jucătorii lui Dan Petrescu au devenit campionii României pentru al cincilea an la rând şi pentru a 8-a oară în istoria clubului. Au lăsat-o din nou fără trofeu pe FCSB şi vor încasa o sumă uriaşă.

Reclamă 4 / 0/3

Gruparea din Gruia va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Lovitura cu adevărat importantă o poate da în cupele europene, acolo câştigarea campionatului îi asigură lui CFR Cluj prezenţa în preliminariile UEFA Champions League.

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile lui CFR, în luna iulie. În total, ardelenii vor primi 2.640.000 de euro. Pe locul secund, FCSB va primi 2.540.000 de euro, iar Universitatea Craiova 2.350.000 de euro. Ocupanta locului 4, care se va decide între FC Voluntari şi Farul, va primi 2.100.000 de euro.

Cum a câștigat CFR Cluj titlul în sezonul 2021-2022

CFR Cluj a început ca din tun campionatul, cu Marius Șumudică pe bancă. A avut șase victorii la rând, moment în care a izbucnit un scandal monstru la echipă și „Șumi” a fost demis de Neluțu Varga. În locul lui a fost adus Dan Petrescu, antrenorul care a câștigat titluri pe bandă rulantă cu CFR.

Ardelenii au pierdut cu FC Botoșani și Rapid, dar au încheiat cu un avans uriaș sezonul regulat. După 30 de etape aveau 76 de puncte, cu 14 mai mult decât urmăritoarea FCSB. Roș-albaștrii au profitat de înjumătățirea punctelor.

În play-off, clujenii au părut a reuși să mențină ritmul, dar a urmat o perioadă teribilă pentru ei. În decurs de o săptămână au suferit două înfrângeri cu principalele urmăritoare. Universitatea Craiova a învins-o cu un gol marcat de Roguljic în minutul 90+6, după care CFR a pierdut acasă cu FCSB. Octavian Popescu a înscris unicul gol în minutul 74.

Totul părea a se decide în ultima etapă, în derby-ul FCSB – CFR Cluj care urmează să se dispute la Buzău. Echipa lui Gigi Becali a avut șansa să urce pe primul loc, dar a fost egalată la doi de FC Voluntari printr-un gol marcat din poziție suspectă de ofsaid. CFR Cluj a profitat, a învins-o pe Universitatea Craiova, și și-a apărat astfel titlul de campioană.

Reclamă
Recomandări
  • CFR Cluj începe „revoluţia” pe piaţa transferurilor
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și