Închide meniul

Cifrele unui sezon de coșmar. Umilințele care au dus-o pe Dinamo la baraj! Înjurați de fani, „câinii” își joacă ultima șansă pentru salvarea de la retrogradare

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 aprilie 2022, 0:16

Cifrele unui sezon de coșmar. Umilințele care au dus-o pe Dinamo la baraj! Înjurați de fani, „câinii își joacă ultima șansă pentru salvarea de la retrogradare

Dinamo va juca la baraj

Hepta

Dinamo nu mai poate, matematic, să scape de baraj, după ce a suferit o nouă umilință în Liga 1, 0-2 cu CS Mioveni. „Câinii” sunt în cel mai jos punct din întreaga existență. Înjurați de fani, jucătorii lui Dusan Uhrin sunt într-o criză de neimaginat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo a încheiat en-fanfare sezonul trecut, cu patru victorii în ultimele cinci meciuri din play-out, și s-a salvat de la retrogradare în mod direct, evitând barajul. Totul s-a destrămat însă în actuala stagiune.

După venirea la conducere a lui Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, în iulie anul trecut, „câinii” au intrat în insolvență, iar jucătorii și-au pierdut salariile restante pe care le aveau de primit. Așa a ajuns Dinamo să rămână fără cei mai buni jucători și a început noul sezon cu un lot de juniori și cu Dario Bonetti pe bancă.

Două victorii în trei meciuri, una singură în 15

Dinamo a început sezonul neașteptat de bine, cu două victorii în primele trei etape, 3-2 cu FC Voluntari și 3-1 cu Academica Clinceni. Deian Sorescu avea deja cinci goluri marcate, iar Dinamo se visa în play-off.

A urmat însă o serie de 15 meciuri fără succes în campionat, care a durat mai bine de patru luni. Între timp, „câinii” au legat umilințele: 0-3 cu Farul, 0-6 cu FCSB, 0-5 cu Universitatea Craiova, iar Dario Bonetti a fost demis. Culmea, după înfrângerea cu FCSB, Torje declara că Dinamo chiar se va bate la play-off.

Reclamă

În locul italianului a fost adus Mircea Rednic, dar nici „Puriul” nu a putut să redreseze corabia. Dinamoviștii au părăsit rapid și Cupa României, în optimi, fiind eliminați de FC Argeș, scor 1-2. Oricum nu era un obiectiv pentru „câini”, care începeau să tremure serios pentru evitarea retrogradare.

Rednic a câștigat, totuși, un meci în al cincilea său mandat la Dinamo. 1-0 cu Chindia, pe 13 decembrie, dar avea să fie și ultimul său succes. După alte două înfrângeri, cu CS Mioveni și Farul, 1-2 și 0-2, iar „Puriul” a fost demis de conducere, în ciuda împotrivirii fanilor dinamoviști. În locul său a fost adus Flavius Stoican, cel care a fost expulzat de la FC U Craiova 1948 după doar patru meciuri.

Flavius Stoican, dat afară rapid

Dintre toți antrenorii lui Dinamo în acest sezon, Flavius Stoican a avut cel mai puternic discurs. Deși echipa abia a cunoscut gustul victoriei, antrenorul le tot promitea fanilor că jucătorii lui își vor da viața pe teren. În realitate, Stoican a rămas cu discursul.

Reclamă 4 / 0/3

Singurele rezultate „pozitive” ale lui Flavius Stoican la Dinamo au fost următoarele: 0-0 cu UTA, 4-0 cu Gaz Metan, echipă dezmembrată și condamnată la retrogradare, și 1-1 cu Rapid. În rest, Stoican a mai adăugat la zestrea de umilințe: 0-3 cu FCSB, 0-4 cu FC Botoșani, 1-6 cu Universitatea Craiova, 1-4 cu CFR Cluj.

Dusan Uhrin, înfrângeri pe linie

Așa a ajuns Dinamo să se gândească serios la retrogradare la finalul sezonului regular. „Câinii” au intrat în play-out de pe loc de baraj doar datorită prăbușirii celor de la Gaz Metan și Academica Clinceni, care au primit depunctări peste penalizări din cauza problemelor cu banii. Într-un campionat normal, Dinamo era acum pe loc direct retrogradabil.

Fanii s-au săturat de Stoican și l-au adus la cârmă pe „salvatorul” Dusan Uhrin, cel care a orchestrat seria incredibilă din finalul sezonului trecut și a asigurat salvarea directă a echipei. Planul nu a mai funcționat și acum.

Uhrin a debutat la câteva zile după ce a fost instalat și nu a avut cum să formeze o echipă, dacă Dinamo ar fi avut așa ceva până acum în actualul sezon. Cehul a obținut o victorie și o remiză, 2-0 cu Chindia și 0-0 cu Sepsi, dar, în rest, înfrângeri pe linie: 1-3 cu Rapid, 1-2 cu FC U Craiova 1948 și 0-2 cu CS Mioveni.

Iată-ne astfel la prezent. Dinamo, unul dintre cele mai iubite și mari cluburi de fotbal din România, a ajuns să dispute baraj pentru menținerea în Liga 1. În întreaga ei existență, „câinii” nu au retrogradat niciodată din primul eșalon.

Cifrele sezonului de coșmar a lui Dinamo

  • A doua cea mai slabă apărare din Liga 1, cu 73 de goluri încasate în sezonul regular și play-out. Doar Academica Clinceni e sub Dinamo, care joacă însă cu juniorii, pentru că a rămas fără jucători și nu a obținut licența pentru sezonul următor de Liga 1.
  • Cei mai mulți jucători folosiți vreodată într-o stagiune de Liga 1, 53. Toate echipele care au deținut acest record negativ în trecut au retrogradat.
  • Cele mai multe înfrângeri într-o stagiune, 24, depășind borna negativă de anul trecut.
  • Umilințe maxime cu două rivale: 0-9 cu FCSB, tur-retur, 1-11 cu CSU Craiova, tur-retur.
  • 5 antrenori a adunat Dinamo pe bancă în acest sezon: Dario Bonetti, Sorin Colceag, Mircea Rednic, Flavius Stoican și Dusan Uhrin

Cu cine poate juca Dinamo la baraj

În cele patru etape rămase de disputat din play-out, Dinamo își mai poate propune doar să urce un loc, până pe poziția a 13-a, ceea ce i-ar aduce, în teorie cel puțin, un adversar mai facil la baraj.

Dacă va rămâne pe locul 14, Dinamo va juca la baraj împotriva formației de pe locul trei din play-off-ul Ligii 2, poziție ocupată acum de U Cluj, aflată la mare ”bătaie” cu Hermannstadt pentru poziția secundă, care asigură promovarea directă. Un singur punct desparte cele două echipe.

Reclamă

Dacă Dinamo ar reuși să încheie play-out-ul pe 13, adversarul „câinilor” ar fi locul patru din play-off-ul Ligii 2, ocupat acum de CSA Steaua, care nu are, însă, drept de promovare. Intră în calcule deci echipa clasată pe locul cinci în eșalonul secund, poziție pentru care se luptă Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.

Recomandări
  • Dinamo merge la baraj
  • Sezonul dezastruos al „câinilor”, în cifre

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și