Închide meniul

Cristian Jura, judecător român la TAS, a analizat decizia Comisiei de Recurs în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

Cosmin Olteanu Publicat: 9 martie 2023, 19:49

Cristian Jura, judecător român la TAS, a analizat decizia Comisiei de Recurs în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

Sepsi - FC U Craiova 1948, LIVE TEXT

Sepsi - FC U Craiova / Hepta

  • Cristian Jura, judecător român la TAS, a analizat decizia Comisiei de Recurs în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

Cristian Jura, judecător român la TAS, a analizat decizia Comisiei de Recurs în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova! Comisia de Recurs a dictat ca partida dintre Sepsi și FC U Craiova să se rejoace.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sepsi – FC U Craiova, partidă din etapa a 23-a a Ligii 1, a fost oprită de arbitrul Andrei Chivulete, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

Cristian Jura, judecător român la TAS, a analizat decizia Comisiei de Recurs în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

Cristian Jura salută decizia Comisiei de Recurs, considerând-o favorabilă sportului.

Reclamă

„Salut decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF pentru măsura adoptată astăzi, prin care a dispus rejucarea meciului dintre Sepsi OSK și FC U Craiova. Este o soluție în favoarea sportului și a combaterii rasismului și xenofobiei.

Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond, nu trebuie să uităm o clipă principiile fundamentale ale sportului: fair-play și bucuria performanței.

Reclamă

Decizia de azi este doar un prim pas și generează angajamente curajoase pentru autorități, FRF, LPF, cluburi, autorități locale, asociații ale suporterilor.

Autoritățile trebuie să adopte măsuri severe de sancționare individuală a suporterilor care comit acte de rasism sau xenofobie, FRF și LPF vor trebui să demareze acțiuni concrete de instaurare a unei atmosfere civilizate pe stadioane.

De asemenea, măsuri clare legislative de schimbare a regulamentelor dar și clarificarea noțiunii de spectator/suporter, a legăturii juridice dintre aceștia și cluburi sunt următorii pași care trebuie clarificați.

Reclamă 4 / 0/3

Aștept sa văd un meci organizat exemplar din punctul de vedere al combaterii rasismului/xenofobiei pe stadion și al unei atmosfere de fairplay din partea tuturor”, a declarat Cristian Jura, pentru gsp.ro.

Attila Hadnagy a comentat decizia Comisiei de Recurs de a dicta rejucarea Sepsi – FC U Craiova

Attila Hadnagy, directorul sportiv de la Sepsi, s-a declarat consternat de decizia Comisiei de Disciplină, pe care o consideră o „palmă” pentru lupta împotriva xenofobiei din România.

„Credeți că mai e de comentat ceva? E ceva incredibil! Înseamnă că nu mai există regulament în țara asta, nu mai există omenire, nu mai există nimic!

Nu e vorba de rejucare, că, de rejucat, rejucăm, nu e nicio problemă. Nu ne e frică de Craiova! Dar, credeți-mă… înseamnă că xenofobia poate oricând… să strige oricine pe stadioane. Pot să facă orice. Regulemntele nu există. Există un singur regulament… s-a aplicat o nouă lege, legea junglei și legea domnului Mititelu, care, de două săptămâni, tot zice că sută la sută o să se rejoace, că el știe. Înseamnă că el a decis și rejucăm după legea lui.

Așa ceva nu se poate! Ce facem? Fiecare facem ce vrem, strigăm ce vrem? Poate că așa o să se întâmple, Doamne ferește, o să avem 2 sau 3 la 0, la pauză, cu o echipă, suporterii lor o să strige contra noastră, arbitrul va opri meciul, apoi vom rejuca de la 0-0.

Înseamnă că nu există niciun regulament! Înseamnă că suntem alături de xenofobie, suntem alături de acești oameni care vin pe stadioane și strică toată atmosfera. Ei fac ce vor, iar legea nu se aplică.

Respect maxim domnului observator și domnului arbitru care chiar au aplicat regulamentul. Când o să avem și noi un regulament? Cred că niciodată. Suntem în 2023”, a declarat Attila Hadnagy, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în dosarul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi
Laszlo Dioszegi s-a prăbuşit emoţional după FCSB - Sepsi 2-1
Liga 1 • 18 mart., 10:14
„Neputinţă totală!” Laszlo Dioszegi s-a prăbuşit emoţional după FCSB – Sepsi 2-1: „Nu sunt deloc mulţumit!”