Închide meniul
EXCLUSIV

„Dacă strigi «Câinii roșii!», se consideră xenofobie?”. Mircea Bornescu acuză decizia de a opri meciul de la Sfântu Gheorghe

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 30 ianuarie 2023, 12:36 / Actualizat: 5 februarie 2024, 19:29

Dacă strigi «Câinii roșii!», se consideră xenofobie?”. Mircea Bornescu acuză decizia de a opri meciul de la Sfântu Gheorghe

Cum arată clasamentul Ligii 1, după ce FC U Craiova a pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi

Sepsi - FC U Craiova / hepta

Mircea Bornescu, fost oficial de la FC U Craiova, acuză decizia de a opri meciul de la Sfântu Gheorghe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul Sepsi – FC U Craiova, din etapa a 23-a a Ligii 1, a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

Mircea Bornescu, fost oficial de la FC U Craiova, acuză decizia de a opri meciul de la Sfântu Gheorghe

Mircea Bornescu nu este de acord cu faptul că „centralul” Andrei Chivulete a oprit partida de la Sfântu Gheorghe. Acesta crede că, în acest sezon, vor mai exista partide care vor avea un astfel de deznodământ.

„N-am văzut meciul. Aceste scandări au fost și vor mai fi, cât timp va fi fotbal în România. Iar aceste lucruri nu se întâmplă doar în România, ci peste tot, pentru că sunt suporteri care își asumă o anumită identitate.

Din punctul meu de vedere, nu trebuia oprit meciul. În cel mai rău caz, poate evacuau suporterii, dar meciul nu trebuia oprit. Acestă decizie mi se pare puțin exagerată.

Reclamă

Știi foarte bine că eu am jucat și la Rapid și știi foarte bine ceea ce se strigă pe toate stadioanele. La Craiova, era la fel. Sunt echipe care își asumă o anumită identitate, cum e Dinamo, «câinii roșii». Dacă strigi «Câinii roșii!», se consideră xenofobie?

Eu consider că nu ar fi trebuit oprit meciul. S-a creat un precedent periculos. Normal, arbitrul este acoperit de regulament. El a procedat ca la carte, însă, totuși, cred că s-a creat un precedent periculos și vor fi multe meciuri oprite de acum înainte. Probabil se va întinde și acest campionat… se va ajunge la TAS cu aceste meciuri, cu punctele pierdute”, a declarat Mircea Bornescu, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Marcel Pușcaș: „Și din partea lor au existat scandări!”

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC U Craiova, este de părere că FC U Craiova nu ar trebui să piardă, la „masa verde”, partida cu Sepsi, deoarece inclusiv suporterii echipei gazdă au avut scandări nepotrivite.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt la Sf. Gheorghe acum. Ce am văzut? Am văzut un exces de zel ieșit din comun, atât din partea brigăzii de arbitri cât și din partea observatorului, pentru că referitor la meciurile disputate de mai de toate competitoarele din Superligă față de Sepsi, atitudinea suporterilor e aceeași. Că e vorba de Petrolul, că e vorba de Rapid, FCSB, ‘U’ Cluj. 

Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Chiar niște suporteri de-ai lor că și la meciul cu Petrolul cei de acolo au scandat la fel ca noi. Ce facem cu soluția intermediară, care se putea finaliza cu evacuarea suporterilor. La alte jocuri s-a procedat și în felul ăsta. La violențe scrie în regulament, într-adevăr, dar se poate acționa în felul ăsta și la scandări.

Și din partea lor au existat scandări, tot rasiste! O să ducem casetele și înregistrările respective și o să fie nevoie de traducere. Înaintea jocului și în timpul jocului. Chestia asta se întâmplă și nu e plăcut, toată lumea tratează ca punct zero rasismul pe toate stadioanele lumii și se întâmplă și în alte părți. Și nu se opresc jocurile”a spus Marcel Pușcaș, pentru digisport.ro.

  • 42 de ani are Mircea Bornescu
Recomandări
  • Un fost oficial de la FC U Craiova acuză decizia de a opri meciul de la Sfântu Ghorghe

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa Vezi toate știrile
Citește și