Închide meniul

Dan Petrescu a vorbit despre plecarea lui Runar Sigurjonsson de la CFR Cluj: „La mine, când a murit tata, am fost la antrenament”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 mai 2022, 11:15

Dan Petrescu a vorbit despre plecarea lui Runar Sigurjonsson de la CFR Cluj: „La mine, când a murit tata, am fost la antrenament

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre plecarea lui Runar Sigurjonsson

Profimedia

Dan Petrescu a vorbit despre plecarea lui Runar Sigurjonsson de la CFR Cluj. Antrenorul campioanei a mai spus şi de ce l-a folosit mai puţin pe finalul sezonului, deşi mijlocaşul islandez era unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul campioanei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Runar Sigurjonsson a decis să nu îşi mai prelungească înţelegerea cu CFR Cluj, iar de la 1 iulie va deveni jucător liber de contract. Islandezul a jucat 24 de meciuri pentru CFR Cluj în toate competițiile şi a marcat de 5 ori. Totodată, a reuşit şi să dea 3 pase de gol.

Dan Petrescu a vorbit despre plecarea lui Runar Sigurjonsson de la CFR Cluj

Dan Petrescu a spus că Runar Sigurjonsson a fost mai mult plecat de la echipă şi a acuzat şi probleme medicale. Mai mult, Sigurjonsson a stat plecat 10 zile în Islanda într-o perioadă în care soţia sa a născut. Petrescu crede că un fotbalist ar trebui să facă anumite sacrificii, aşa cum a fost nevoit el.

Runni, de câte ori s-a antrenat, l-am băgat. El a fost foarte mult plecat, a avut tendonul rupt sau aproape rupt. Când lega 7-10 zile de antrenament, îl băgam fiind este un fotbalist foarte bun. Un jucător de atac excelent. Ce pot să am eu cu un jucător bun?

În cariera mea de 20 de ani, nu a fost un jucător care a plecat de la mine și a fost mai bun în altă parte. Prost oi fi, dar ochi am. Sigurjonson era un jucător foarte bun, dar el nu se antrena deloc. Din motive medicale. El voia să joace mereu. Odată a plecat în Islanda 10 zile, că naște nevasta. La mine, când a murit tata, eu am fost la antrenament. Eu nu am pierdut niciun antrenament în viața mea. Dar dacă el a gândit așa, l-am lăsat să plece. El a pierdut pregătirea atunci”, a declarat Dan Petrescu la digisport.ro.

Reclamă

Runar Sigurjonsson nu mai continuă cu CFR Cluj

Runar Sigurjonsson pleacă de la CFR după ce a câştigat titlul în Liga 1 alături de ardeleni. Islandezul de 31 de ani a anunţat despărţirea la mai puţin de 24 de ore după triumful din campionat.

„Am decis să-mi închei contractul cu CFR Cluj, așa că vreau să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor pentru ultimele 18 luni petrecute împreună. 3 trofee și multe amintiri frumoase”, a scris pe Instagram Runar Mar Sigurjonsson.

Nordicul a venit la CFR în februarie 2021, de la Astana. Mijlocaşul a marcat cinci goluri în cele 24 de meciuri disputate în acest sezon. Sigurjonsson câştiga anual 420.000 de euro, dar a ales să plece, chiar dacă mai avea un an din contractul cu CFR Cluj.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, Sigurjonsson mai avea parte şi de alt bonusuri importante de performanţă, pe lângă salariul lunar de 35.000 de euro. Suma era considerată mare de clujeni, care au şi anunţat alte transferuri de marcă pentru sezonul viitor.

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru câştigarea titlului în Liga 1

Jucătorii lui Dan Petrescu au devenit campionii României pentru al cincilea an la rând şi pentru a 8-a oară în istoria clubului. Au lăsat-o din nou fără trofeu pe FCSB şi vor încasa o sumă uriaşă.

Gruparea din Gruia va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Lovitura cu adevărat importantă o poate da în cupele europene, acolo câştigarea campionatului îi asigură lui CFR Cluj prezenţa în preliminariile UEFA Champions League.

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile lui CFR, în luna iulie. În total, ardelenii vor primi 2.640.000 de euro. Pe locul secund, FCSB va primi 2.540.000 de euro, iar Universitatea Craiova 2.350.000 de euro. Ocupanta locului 4, care se va decide între FC Voluntari şi Farul, va primi 2.100.000 de euro.

Recomandări
  • Dan Petrescu, despre plecarea lui Runar Sigurjonsson de la CFR Cluj
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și