Închide meniul

Dan Petrescu, reacţie vehementă după CFR Cluj – Farul 1-0: „Am greşit, eu am fost vinovat!”. Ce îşi reproşează + discursul avut, la pauză, în vestiar

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 mai 2022, 0:02

Dan Petrescu, reacţie vehementă după CFR Cluj – Farul 1-0: „Am greşit, eu am fost vinovat!. Ce îşi reproşează + discursul avut, la pauză, în vestiar

Dan Petrescu, prima reacţie după CFR Cluj - Farul 1-0

Hepta

CFR Cluj – Farul 1-0. Dan Petrescu a reuşit să îl învingă pe Gică Hagi şi să obţină o victorie uriaşă în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Ardelenii au mai făcut un pas important în lupta pentru câştigarea titlului şi s-au distanţat, pentru moment, la cinci puncte de FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniel Birligea a înscris, în minutul 66, primul său gol în Liga 1. Atacantul de 22 de ani abia intrase pe teren şi a marcat din pasa lui Billel Omrani. Francezul intrase la pauză. Inspiraţia „Bursucului” s-a dovedit a fi decisivă.

Ce a declarat Dan Petrescu după CFR Cluj – Farul 1-0

În prima repriză mult mai bună Farul, au avut ocazii mai mari, am avut şi noi două, dar jocul lor a fost mult mai bun. La pauză am făcut nişte schimbări de sistem şi de jucători… s-a îmbunătăţit jocul. Nu cred că a avut Farul vreo ocazie în repriza a doua. Nici noi n-am avut prea multe, dar la una dintre ocazii am marcat un gol foarte important pentru ce va veni. Mă bucură doar victoria, e clar!

Cei care au intrat pe teren au făcut diferenţa, mă refer la toţi jucătorii care au intrat pe parcursul meciului. Noi trebuie să câştigăm la Argeş şi dacă ne prezentăm ca în prima repriză, şansele sunt mici. Trebuie să pregătim meciul bine, dar prima repriză e toată vina mea, nu a jucătorilor.

Am pregătit meciul cu trei fundaşi şi în ultimul moment m-am schimbat. Le-am spus jucătorilor în vestiar, la pauză, că nu e vina lor: ‘Chiar dacă jucăm cum jucăm, nu e vina voastră’. Oricum antrenorul e de vină de fiecare dată. Dar la meciul acesta am făcut o greşeală că nu am început cu echipa cu care am jucat în repriza a doua„, a declarat Dan Petrescu după CFR Cluj – Farul 1-0.

Reclamă

Dan Petrescu a fost salvat de Birligea, atacantul adus din Serie C, de la Teramo. Tânărul jucător asigură că va rămâne cu picioarele pe pământ.

Voiam să dau primul meu gol, nu putea să fie un moment mai frumos decât acesta, într-un meci foarte important, în care aveam nevoie de victorie. Mai sunt trei meciuri, sunt foarte importante.

Daniel Birligea: „Titlul cu CFR Cluj este foarte important”

Sunt foarte fericit că am ajutat echipa. Am plecat la 12 ani cu mama și sora în Italia și am început să joc acolo, la o echipă din Palermo. După, m-a cumpărat Palermo. După ce a dat faliment Palermo, m-am dus în a treia ligă din Italia, am jucat doi ani și jumătate acolo, m-au văzut cei de la CFR și mi-au propus să vin aici.

Reclamă 4 / 0/3

Titlul cu CFR este foarte important. Suntem momentan pe primul loc, dar nu înseamnă nimic. Mai sunt trei meciuri foarte importante. În următorul meci vom încerca să luăm toate cele trei puncte„, a declarat Daniel Birligea, marcatorul golului din Gruia.

Meciul a fost foarte greu. Farul e o echipă foarte bună, cu un antrenor fantastic. Mister a fost foarte inspirat, am intrat eu şi Dani. Am dat assist şi a marcat primul său gol. Mă bucur mult pentru echipă şi pentru el.

Mister m-a motivat cum a ştiut el. A fost cel mai important pentru noi să câştigăm trei puncte. Trebuie să câştigăm toate meciurile până la finalul sezonului. Va fi greu acum la Argeş, toate echipele când joacă cu CFR îşi dau viaţa. Câştigăm campionatul de patru ani şi e normal aşa„, a precizat şi Billel Omrani.

Ciprian Deac, după victoria cu Farul: „Nu ştiu dacă meritam cele trei puncte”

Ne aşteptam la un meci greu, ei veneau după două înfrângeri care sigur i-a durut. Au venit foarte montaţi, a fost un meci greu câştigat cu puţin mai mult noroc. Cred că prima repriză le-a aparţinut, au avut ocaziile clare, au controlat jocul. Noi vrem să câştigăm fiecare meci. E bine că am reuşit să câştigăm, nu ştiu dacă în seara asta chiar meritam cele trei puncte. Dar în fotbal ai nevoie şi de puţin noroc.

Eu zic să luăm fiecare meci în parte, e clar că se simte o presiune. Am condus campionatul de la început până la sfârşit şi dacă nu vom termina pe primul loc doar noi, jucătorii, suntem de vină. Dacă nu suntem concentraţi până la final fotbalul ne pedepseşte. Totul depinde de noi, suntem la mâna noastră, nu depindem de jocul rezultatelor.

De-a lungul anului toată lumea a vorbit că CFR e campioană, că nu avem rival. A pus presiune pe noi şi ne-a destabilizat puţin. Fotbalul nu l-am uitat, trebuie să fim din nou acea echipă puternică„, a spus Ciprian Deac la finalul meciului.

Cum arată clasamentul play-off-ului Ligii 1 după CFR Cluj – Farul 1-0

1. CFR Cluj – 51 de puncte
2. FCSB – 46
3. Universitatea Craiova – 45
4. FC Voluntari – 30
5. Farul – 28
6. FC Argeş – 27

Reclamă

Trebuie specificat că, în a 7-a etapă, mai este de disputat meciul FCSB – FC Argeş. Roş-albaştrii pot reveni la 2 puncte de echipa lui Dan Petrescu.

Ce meciuri mai sunt de disputat în play-off

Etapa a 8-a
Farul – FC Voluntari
FC Argeş – CFR Cluj
Universitatea Craiova – FCSB

Etapa a 9-a
CFR Cluj – Universitatea Craiova
Farul – FC Argeş
FC Voluntari – FCSB

Etapa a 10-a
FCSB – CFR Cluj
Universitatea Craiova – Farul
FC Argeş – FC Voluntari

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și