Închide meniul

Dan Șucu vrea ca Rapid să-i calce pe urme unui club care face furori în grupele Champions League: „În maxim doi ani luăm titlul!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 octombrie 2022, 13:52

Dan Șucu vrea ca Rapid să-i calce pe urme unui club care face furori în grupele Champions League: „În maxim doi ani luăm titlul!

Dan Șucu a vorbit despre motivul pentru care a intrat în fotbal

Dan Șucu, în timpul unei conferințe de presă / Hepta

Dan Șucu vrea ca Rapid să-i calce pe urme unui club care face furori în grupele Champions League. Co-finanțatorul giuleștenilor a făcut referire la RB Salzburg, campioana Austriei din ultimele 9 sezoane. Șucu are mare încredere în proiectul început la cârma Rapidului și este convins că echipa pregătită de Adrian Mutu va cuceri titlul în Liga 1 „în maxim doi ani”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid se află pe locul 2 în Liga 1, la 3 puncte în spatele liderului Farul. Giuleștenii vor juca astăzi cu FC Botoșani, acasă, în etapa a 13-a. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro, de la ora 21:30.

Dan Șucu vrea ca Rapid să-i calce pe urme unui club care face furori în grupele Champions League

Dan Șucu își dorește ca Rapid să urmeze exemplul lui RB Salzburg, echipă care s-a transformat uimitor în ultimul deceniu. Echipa austriacă s-a obișnuit cu titlurile de campioană, cu calificările în cupele europene și cu vânzările de jucători pe sume amețitoare.

În plus, Șucu a precizat că nu discută direct cu Adrian Mutu, ci numai cu celălalt acționar al Rapidului, Victor Angelescu, și cu președintele clubului, Daniel Niculae.

„Îmi place ce fac cei de la Salzburg, cum au schimbat fața fotbalului austriac. Vreau ca Rapid să devină pentru România ce e Salzburg pentru Austria.

Reclamă

Eu sunt convins că Rapid, în viitorul apropiat, va lua titlul. Cât de rapid? Aș spune că în maxim doi ani. Eu mă întâlnesc cu Victor Angelescu și Daniel Niculae, mai puțin cu Adrian Mutu. Nu sunt implicat în activitatea echipei mari”, a spus Dan Șucu, pentru PRO Arena.

În actualul sezon din Champions League, Salzburg se află pe primul loc în grupa E, din care mai fac parte Chelsea, AC Milan și Dinamo Zagreb.

RB Salzburg a vândut de 92,5 milioane de euro în campania de mercato din vară. Brenden Aaronson (Leeds, 33 de milioane de euro), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund, 30 de milioane de euro) şi Mohamed Camara (AS Monaco, 15 milioane de euro) au fost cele mai răsunătoare transferuri ale austriecilor.

Reclamă 4 / 0/3

Daniel Pancu ştie care sunt jucătorii care fac diferenţa la Rapid

Daniel Pancu ştie care sunt jucătorii care fac diferenţa la Rapid. Fostul internaţional român este de părere că Junior Morais şi Cristi Săpunaru sunt piesele cele mai importante ale trupei lui Adrian Mutu.

Rapid a suferit o înfrângere neaşteptată în faţa ultimei clasate, Chindia, în ultima etapă. Giuleştenii au fost învinşi cu scorul de 2-1, şi au rămas pe locul secund, la trei puncte diferenţă de liderul Farul.

Daniel Pancu a declarat că transferurile din vară reuşite de Rapid nu au oferit plusul de care avea nevoie echipa, şi astfel se explică de ce giuleştenilor le este greu să menţină un nivel ridicat.

Selecţionerul naţionalei U20 este de părere că Jayson Papeau, Kevin Luckassen şi Marko Dugandzic nu au devenit jucători cheie în sistemul lui Adi Mutu, aşa cum aștepta întreaga suflare giuleșteană.

„Era foarte greu să țină ritmul Rapid, era un ritm de campioană, a la CFR Cluj. Încă nu sunt pregătiți să fie campioni. Din toate punctele de vedere. Aceste rezultate îți aduc presiune suplimentară. Chiar dacă au jucători în lot cu titluri câștigate.

Transferurile nu prea au făcut diferența. Rămân tot Săpunaru, Morais, cei mai buni. Strategia lor în vară a fost să aducă jucători tineri, români, apoi au umblat la strategie, cu Dugandzic, Luckassen, Papeau.

Dintre toți, îmi place Luckassen, aș vrea să-l am în echipă. Dar pare că nu mai are acea foame, după ce s-a întors din Turcia”, a declarat Daniel Pancu, pentru prosport.ro.

Reclamă

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și