Închide meniul

„E greu să luăm campionatul!”. Dan Petrescu se teme că CFR Cluj îşi va încheia hegemonia. Principalul motiv pentru care este îngrijorat

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 octombrie 2022, 12:21

„E greu să luăm campionatul!. Dan Petrescu se teme că CFR Cluj îşi va încheia hegemonia. Principalul motiv pentru care este îngrijorat

Dan Petrescu, CFR Cluj

Dan Petrescu, în timpul unui meci pentru CFR Cluj / FLAVIU BUBOI / MEDIAFAX FOTO

Dan Petrescu se teme că CFR Cluj se va opri la cinci titluri la rând câştigate în Liga 1 şi că îşi va încheia hegemonia. „Burusucul” a vorbit despre şansele la titlu pe care le are echipa lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj este pe podium înainte să joace meciul din etapa a 14-a. Gruparea din Gruia primeşte în această seară vizita lui Sepsi. Cu o victorie, se apropie la opt puncte de liderul Farul. Jucătorii antrenaţi de Dan Petrescu au şi două restanţe de disputat.

Dan Petrescu se teme că CFR Cluj îşi va încheia hegemonia în Liga 1

Programul încărcat al lui CFR Cluj îi dă mari bătăi de cap lui Petrescu. Acesta îşi face griji de ceea ce urmează pentru campioana României.

Obiectivul meu a fost mereu să iau campionatul și să ajung în grupe. Am reușit în fiecare an să câștig campionatul și să duc echipa în grupe.

Din punctul ăsta de vedere, nu am ce să discut altceva. Dacă ne vom califica în primăvara europeană, e un plus. Suntem în cărți, dar rezultatul lui Sivasspor nu ne ajută. Să luăm campionatul anul acesta e greu, că jucăm în continuare în Europa. Și mai e și Cupa.

Reclamă

Noi, de obicei, jucam un meci, pierdeam și aia era Cupa. Acum, trebuie să ajungem și acolo cât mai sus„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

CFR Cluj a învins-o în dublă manşă pe Slavia Praga şi are şanse importante de a se califica în „primăvara” Conference League. Pentru cele două victorii cu Slavia şi egalul cu Ballkani, CFR Cluj a încasat peste 1 milion de euro. Mai exact, campioana României a primit 1.166.000 de euro. Suma poate creşte în condiţiile în care CFR Cluj ar mai obţine puncte în grupă.

Dacă se califică în primăvara Conference League, CFR Cluj va câştiga încă 600.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Premiile oferite de UEFA în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro

Cum se califică CFR Cluj în primăvara UEFA Conference League

CFR Cluj poate obţine calificarea în primăvara UEFA Conference League în următorul meci. Dacă o învinge pe Sivasspor, campioana României are biletele asigurate pentru următoarea fază a competiţiei.

În caz contrar, echipa lui Dan Petrescu este obligată să o învingă pe Ballkani într-un meci care poate fi de totul sau nimic.

Mai sunt două meciuri, e posibil orice în această grupă. Să nu ne entuziasăm prea mult. Dacă vom câștiga un meci, nu cred că se mai poate întâmpla ceva.

Noi trebuie să câștigăm un meci și atunci va fi totul bine. Dacă câștigăm un meci, cred că matematic nu se mai poate întâmpla nimic”, a transmis Dan Petrescu.

Recomandări
  • CFR Cluj a câştigat ultimele cinci titluri din Liga 1
  • Dan Petrescu se teme că CFR Cluj îşi va încheia hegemonia

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și