Închide meniul

Eduard Novak, răspuns categoric pentru Gică Hagi după scandalul xenofob din Liga 1: „Nu poate să vorbească pe tema asta!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 februarie 2023, 21:20 / Actualizat: 1 februarie 2023, 22:52

Eduard Novak, răspuns categoric pentru Gică Hagi după scandalul xenofob din Liga 1: „Nu poate să vorbească pe tema asta!

Eduard Novak i-a răspuns lui Gică Hagi

Eduard Novak i-a răspuns lui Gică Hagi / Colaj Hepta, Antena Sport

Eduard Novak a avut un răspuns categoric pentru Gică Hagi, după scandalul xenofob din Liga 1. Ministrul Sportului a intervenit în scandalul de la Sfântu Gheorghe. Meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948, din etapa a 23-a, a fost suspendat de arbitrul central Andrei Chivulete după ce fanii olteni au avut scandări xenofobe la adresa ungurilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre cei care au vorbit despre subiectul momentului din fotbalul românesc se numără și Gică Hagi. „Regele” nu a fost de acord cu decizia lui Chivulete de a opri meciul.

Eduard Novak, răspuns categoric pentru Gică Hagi după scandalul xenofob din Liga 1

Hagi consideră că decizia potrivită ar fi fost evacuarea suporterilor lui FC U Craiova 1948 din stadionul de la Sfântu Gheorghe, pentru ca apoi meciul să poată continua fără probleme.

„În Europa nu s-a oprit niciodată un meci când se strigă lucruri de astea. Eu sunt machidon. Poate mâine vine cineva și zice: ‘Afară, afară cu machidonii din țară’. Zice, dar nu înseamnă că plec”, a spus Gică Hagi, potrivit digisport.ro.

Între timp, a venit replica lui Eduard Novak. Ministrul Sportului consideră că suspendarea partidei Sepsi – FC U Craiova 1948 reprezintă un „semnal de alarmă” pentru FRF și celelalte federații din țara noastră.

Reclamă

Novak spune că numai persoanele din minoritatea maghiară și cele care s-au lovit de insulte xenofobe și rasiste își pot exprima opinia pe subiectul respectiv. Ministrul Sportului a precizat că nici măcar Gică Hagi nu ar trebui să vorbească despre scandalul de la Sfântu Gheorghe.

„Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi (n.r. – patronul lui Sepsi) şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipă, care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste.

Eduard Novak a intervenit în scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948: „Este un semnal de alarmă!”

Şi în hochei avem aceeași problemă, avem probleme şi la baschet şi în alte sporturi. E o chestiune generală. Nu poate să vorbească nici domnul Gică Hagi pe această temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică.

Reclamă 4 / 0/3

Când tu ai confruntări în ligile naţionale de hochei și baschet și tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci… acest lucru trebuie să se termine. Eu cred că s-a creat acest precedent.

Foarte bine, este un semnal de alarmă şi pentru Federaţia de Fotbal şi pentru celelalte federaţii și acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a spus Eduard Novak, pentru orangesport.ro.

Justin Ştefan: „Nu ştiu dacă prin oprirea unor meciuri vom rezolva problema scandărilor”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, este de aceeaşi părere cu Gică Hagi. A anunţat că, potrivit Legii 4, grupul de suporteri ai lui FC U Craiova 1948 putea fi scos de pe stadion.

Mergem la Comisia de Disciplină în baza raporturilor întocmite de observatorul de joc şi deschide o procedură disciplină. Aşteptăm o soluţie, care o fi aia… vedem. Pentru că nu există un precedent pentru situaţia asta, deci nu putem să anticipăm.

E o stiuaţie cu multe necunoscute, nu există un precedent judiciar. Vedem ce va decide Comisia de Disciplină şi ulterior, dacă va exista un recurs, ce va decide Comisia de Recurs de la Federaţie. E periculos, s-a deschis o Cutie a Pandorei. Ce te faci dacă, data viitoare, un arbitru nu opreşte meciul?

După părerea mea, nu ştiu dacă prin oprirea unor meciuri vom rezolva problema acestor scandări. Nu ştiu dacă o vom rezolva. Partea de educaţie e un proces care se face pe termen mediu şi lung, nu vom educa noi câţiva suporteri să nu mai strige, prin măsurile astea. Din contră, e un subiect care poate polariza şi mai mult inclusiv la nivel social. Pentru că noi trăim într-o bulă. Unde ajungem? Sau, de exemplu, dacă noi vrem să facem rău unei echipe ne îmbrăcăm în tricourile lor şi mergem să scandăm prostii pe stadion.

Dacă erau 20.000 (n.r. de fani care aveau scandări xenofobe) da, dar dacă erau 50-100 se puteau găsi soluţii. Pe regulament sunt acoperiţi cei care au fost la meci. Au urmat regula celor 3 paşi. (Reporter: Nu se putea cere evacuarea fanilor?) Din punctul meu de vedere era posibilă o astfel de discuţie. Legea 4 îţi oferă mecanisme care să te ducă acolo. Dacă erau 10.000, era imposibil de obţinut evacuarea, dar la 50-100 care strigau, se putea ajunge acolo. Şi nu era o decizie a structurii de jandarmi„, a declarat Justin Ştefan în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă
Recomandări
  • Eduard Novak, răspuns categoric pentru Gică Hagi după scandalul xenofob din Liga 1
  • „Nu poate să vorbească pe tema asta!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și