Închide meniul
Video

EXCLUSIV | „Hazard” şi „Guti” sunt perlele lui Gică Hagi! Cu ei se bate Farul la câştigarea titlului în Liga 1

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 ianuarie 2023, 23:56

Farul - Sepsi live text de la ora 20:30

Gică Hagi / Hepta

„Hazard” şi „Guti” sunt perlele lui Gică Hagi la Farul. Alexi Pitu şi Constantin Grameni îl pot ajuta pe „Rege” să aducă titlul la Constanţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hazard şi Guti sunt noile porecle ale puştilor-minune Pitu şi Grameni. De la ei sunt aşteptări uriaşe. Au contribuit din plin la rezultatele excelente din această ediţie de campionat.

„Hazard” şi „Guti”, perlele lui Gică Hagi. Alexi Pitu şi Constantin Grameni au oferit declaraţii spectaculoase

La finalul anului trecut, Alexi Pitu a ieşit cel mai bun jucător sub 21 de ani din campionatul României. Scoţienii de la Rangers îl vor lângă Ianis Hagi şi îl compară cu brazilianul Coutinho.

„(Reporter: Cu ce jucător din fotbalul mare crezi că te-ai asemăna ca stil de joc?) Păstrând proporţiile, cred că mă asemăn cu Eden Hazard. Îmi place foarte mult de el. Când juca la Chelsea, era favoritul meu„, a declarat Alexi Pitu pentru Antena Sport.

Gică Hagi mai are un jucător pe care îl poate vinde pe milioane de euro. Grameni este în topul celor mai valorosi tineri mijlocaşi din lume.

Reclamă

Nu m-am gândit niciodată cu ce fotbalist semăn, dar unii colegi îmi mai spun că semăn cu… Guti, fostul jucător al lui Real Madrid.

M-am uitat şi eu pe YouTube şi am văzut că mai am unele pase de-ale lui. Mai e foarte mult de muncă şi, păstrând proporţiile, poate semăn cu el„, a spus şi Constantin Grameni.

Grameni nu trăieşte din fotbal. La fel ca George Ţucudean, el are părinţi cu afaceri multe. Iar bunicul lui a fost primar timp de 22 de ani. S-a stins chiar la finalul anului trecut.

Reclamă 4 / 0/3

A fost unul dintre mentorii mei. Mereu zicea: ‘N-ai jucat bine. Poţi mai mult! Trebuie să munceşti mai mult„, a declarat mijlocaşul de 20 de ani.

Constantin Grameni are o cotă de piaţă de 1.3 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. În cele 20 de meciuri jucate în această ediţie de campionat a înscris 4 goluri şi a oferit 3 pase decisive.

Tot 20 de ani are şi Alexi Pitu, extrema a cărui cotă de piaţă a ajuns la 1.4 milioane de euro. În 19 partide din Liga 1 a marcat de 5 ori şi a oferit tot atâtea assist-uri.

Patru jucători din Liga 1, incluşi în topul celor mai valoroşi tineri U21 din lume

CIES a întocmit un top al jucătorilor tineri care au impresionat în 2022. Centrul de statistică a luat în calcul evoluţiile fotbaliştilor, de pe fiecare post.

Octavian Popescu a fost ales al treilea cel mai bun mijlocaş sub 21 de ani din lume, în anul 2022. Tot pe locul trei se clasează şi Robert Popa, de la FC U Craiova 1948, însă acesta face parte din categoria portari.

Octavian Popescu este depăşit doar de vedeta de la Manchester United, Anthony Elanga, şi de Adam Hlozek , starul de la Bayern Leverkusen. De cealaltă parte, Răzvan Popa este surclasat de portarii Maarten Vandervoordt şi Gavin Bazunu, de la Genk, respectiv Southampton.

Mai mult decât atât, printre cei 200 de jucători aleşi de CIES, din 73 de campionate, se mai regăsesc alte două nume din Liga 1. Este vorba de Constantin Grameni, de la Farul, care s-a clasat pe opt în topul mijlocaşilor defensivi, şi Alexandru Pantea, de la FCSB. Fundaşul dreapta al roş-albaştrilor se situează pe locul 9 în clasamentul postului său.

Reclamă

Gigi Becali, pe urmele lui Alexi Pitu

Gigi Becali se află pe urmele lui Alexi Pitu. Patronul FCSB a dezvăluit că l-ar transfera pe atacantul de la Farul lui Gică Hagi pentru o sumă de 400.000 de euro. La ora actuală, „Regele” cere 1 milion de euro în schimbul „perlei” sale.

Finanțatorul FCSB a spus că, momentan, nu are nevoie să mai aducă atacanți. Totuși, dacă Gică Hagi îi va scădea prețul lui Pitu, atunci va fi dispus să mai facă un efort financiar.

Ce să fac, îmi trebuie şi mie jucători de 27 de ani. Am destui jucători tineri de vânzare, pe care pot să iau bani. Am acum 3-4 tineri. Eu nu vreau acum, nu mai vreau să risc bani. Pe Hagi nu poate nimeni să îl copieze… la Gică dacă nu joci, te mănâncă.

Pitu este bun, adevărat. Eu nu pot acum să dau bani pe un atacant. Nu am nevoie de un atacant, am destui. În locul cui să joace? Trebuie să joace titular dacă dai bani. Hagi vrea un milion.

Dacă mi l-ar da pe Pitu, cu 400.000 îl iau. Cum să-l iau dacă Gică cere un milion. El a spus clar, nu sunt miliardar. Gică este specialist şi munceşte mult. Eu am ieşit cu banii, dar el scoate şi vinde jucători”, a declarat Gigi Becali, în luna noiembrie, pentru sport.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și