Închide meniul

Fanii lui Kaizer Chiefs critică conducerea clubului. Transferul lui Siyabonga Ngezana i-a enervat la culme

Alex Ioniță Publicat: 25 iunie 2023, 8:36

Reclamă
Fanii lui Kaizer Chiefs critică conducerea clubului. Transferul lui Siyabonga Ngezana i-a enervat la culme

Fanii lui Kaizer Chiefs critică conducerea clubului

Siyabonga Ngezana, într-un meci pentru FCSB / Profimedia Images

Fanii lui Kaizer Chiefs critică conducerea clubului. Susținătorii echipei sud-africane sunt nemulțumiți de decizia de a-l vinde pe Siyabinga Ngezana la FCSB. Fundașul a fost transferat de vicecampioana României și urmează să fie prezentat oficial de către oficialii „roș-albaștri”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a mai evoluat până acum doar la Kaizer Chiefs. Acesta a fost cumpărat de către FCSB pentru suma de 600.000 de euro. Chiar dacă o sumă importantă de bani a ajuns în conturile formației din Africa de Sud, se pare că fanii acesteia nu sunt deloc mulțumiți că l-au pierdut pe Siyabonga.

Fanii lui Kaizer Chiefs critică conducerea clubului. Plecarea lui Ngezana i-a nemulțumit pe aceștia

Plecarea lui Siyabonga Ngezana a încins spiritele în Africa de Sud. Fotbalistul a primit acordul conducerii de a pleca la FCSB, în această vară, iar, potrivit presei africane, fanii clubului Kaizer Chiefs au criticat această alegere. Aceștia sunt de părere că Ngezana era unul dintre oamenii de bază de la club, care este în plin proces de reconstrucție.

Potrivit sursei citate anterior, fanii echipei considerau că noul fundaș al echipei patronate de Gigi Becali era un fotbalist care ar fi trebuit păstrat în lot, pentru ca echipa să aibă șanse la câștigarea unui nou trofeu, după opt ani de pauză.

În perioada petrecută la Kaizer Chiefs, Siyabonga Ngezana a jucat 123 de partide. A reușit să marcheze 6 goluri și să ofere o pasă decisivă. A fost promovat la echipa mare a formației sud-africane în anul 2016, dar nu a reușit să câștige niciun trofeu alături de club. În prezent, fotbalistul din Africa de Sud este cotat la suma de 750.000 de euro, de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Reclamă

Mihai Stoica, reacţie despre transferul lui Siyabonga Ngezana la FCSB

Mihai Stoica a declarat că Siyabonga Ngezana este un tip de fundaş central care avansează, şi nu încearcă să câştige dueluri aeriene, aşa cum era obişnuit să facă Joonas Tamm. MM a mai declarat că va mai dura până când stopper-ul va fi prezentat de FCSB, deoarece acesta are nevoie să obţină permisul de şedere, deoarece nu a mai evoluat până la această vârstă, de 26 de ani, în Europa.

De asemenea, Mihai Stoica a mai mărturisit că FCSB riscă transferându-l pe Siyabonga Ngezana, însă Gigi Becali are încredere în potenţialul acestuia, dat fiind şi faptul să plăteşte o sumă de bani considerabilă în schimbul lui.

„Eram în competiţie cu alte cluburi. În perioada asta foarte multi agenţi trimit propuneri. Prima dată triez jucătorii care n-au jucat în ultima vreme. Ngezana respectă portretul robot pe care l-a făcut Gigi. Vrea să construiască. Nu vrea să câştige dueluri aeriene. Când a vrut asta l-am adus pe Tamm, acolo mi-am făcut treaba cu Tamm, nimeni nu are cum să conteste asta. Din toţi, Ngezana a părut fotbalistul care are calitatea asta, viteză foarte bună.

Reclamă 4 / 0/3

Nu l-am văzut, nu e un nivel foarte slab, e rapid. Am văzut jucători interesanţi. Doar ca e riscat ca nu a jucat în Europa pana la 26 de ani. E diferit faţă de jucătorii pe care i-am avut. Trebuie să obţinem permisul de şedere, nu sunt probleme, doar că durează 2 saptamani până să vină încoace şi i-am zis Vali fă ceva să plece în cantonament. Trebuie neapărat să facă deplasarea cu noi în Olanda. Nu am primit referinţe de la nimeni, nu am discutat cu nimeni.

E un transfer riscant pentru că nu a jucat în Europa, dar se pliază pe ce a vrut Gigi. Este profilul acela de jucător, picior drept. Mie mi-a plăcut. (despre sumă) Plătim bani pe el, dar nu discutăm de sume pentru că e confidenţialitate. Oaidă a costat 950.000, aşa că la Gigi sumele ăstea sunt obişnuite. Florin Vulturar s-a ocupat de acest transfer”, a declarat Mihai Stoica, pentru orangesport.ro.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:48 Pep Guardiola, la un pas să plângă atunci când a vorbit despre plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool: „Îmi va fi dor de el” 8:40 EXCLUSIVMircea Lucescu, discurs emoţionant după ce Răzvan Lucescu a câştigat titlul cu PAOK: „Îi mulţumesc! A fost ceva extraordinar!” 8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” 19
mai
23:59
VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion
19
mai
23:55
Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO
19
mai
23:52
Cum a reacţionat Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat numele noului antrenor de la Rapid! Sfatul dat imediat
19
mai
23:46
Dan Şucu a confirmat că Neil Lennon va fi noul antrenor al Rapidului: „Doar asta a negociat!”. Când va fi prezentat în Giuleşti
19
mai
23:32
Gigi Becali a anunţat primul transfer la FCSB: „Vine şi semnează!” Începe asaltul final pentru atacantul de Champions League
19
mai
23:24
„Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0
Vezi toate știrile
Citește și