Închide meniul
UPDATE

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA! Anunț-șoc pentru echipa lui Gică Hagi. Reacţia constănţenilor

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 mai 2022, 16:34 / Actualizat: 11 mai 2022, 19:08

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA! Anunț-șoc pentru echipa lui Gică Hagi. Reacţia constănţenilor

Veste-șoc pentru Gică Hagi! Farul nu a primit licența UEFA

Gică Hagi este antrenorul de la Farul Constanța / Hepta

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal şi nu va putea juca în ediţia 2022/2023 a cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update: Cei de la Farul Constanţa au avut o primă reacţie oficială cu privire la anunţul făcut de UEFA.

O comisie din cadrul forului european, primind anumite informații, a înțeles greșit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicațiilor transmise, atât de clubul nostru cât și de Federația Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu strictețe, regulamentele sportive internaționale, nationale și legile din țara noastră. Am avut avizul prealabil al Federației Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  

Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, așa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, ,,Farul”,  al Constanței, să rămână al acestei regiuni a țării.

Reclamă

Suntem convinși că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal și doar pentru fotbalul dobrogean„, se arată într-un comunicat de presă.

Președintele clubului, Gică Popescu, a declarat că echipa patronată de Gică Hagi va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, scrie agerpres.ro.

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA! Anunț-șoc pentru echipa lui Gică Hagi

„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă”, a afirmat Popescu pentru Agerpres.

Reclamă 4 / 0/3

„Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. – schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat Federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa”, a adăugat preşedintele.

Ce a spus Gică Popescu, după ce Farul Constanța n-a primit licența UEFA

Întrebat cum a motivat Adminstraţia de Licenţiere decizia, Gheorghe Popescu a răspuns:

„Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”.

În afară de Farul Constanţa, nu a primit licenţă UEFA pentru sezonul 2022/2023 nici FCU Craiova 1948, echipă aflată în play-out-ul Ligii 1.

Farul Constanţa ocupă în prezent locul 5 în clasamentul play-off-ului Ligii I, cu 29 de puncte. În cazul în care reuşeşte să încheie pe locul 4, iar Universitatea Craiova câştigă Cupa României, formaţia condusă de Gheorghe Hagi ar avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League cu câştigătoarea meciului dintre locul 1 şi 2 din play-out.

La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon preluând denumirea Farul Constanţa precum şi sigla noii entităţi. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanţa din Liga a II-a, a devenit acţionar la noua entitate sportivă aflată acum în Liga I, condusă de Gică Hagi.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah Vezi toate știrile
Citește și