Închide meniul

FCSB – Rapid 3-1. Victorie uriaşă pentru echipa lui Pintilii. Cordea, Compagno şi Tavi Popescu au făcut show pe Arena Naţională

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 noiembrie 2022, 22:55 / Actualizat: 23 ianuarie 2024, 21:53

FCSB – Rapid 3-1. Victorie uriaşă pentru echipa lui Pintilii. Cordea, Compagno şi Tavi Popescu au făcut show pe Arena Naţională

FCSB a făcut spectacol cu Rapid

FCSB s-a impus în derby-ul cu Rapid / Hepta

FCSB – Rapid 3-1. Echipa lui Mihai Pintilii a reuşit cel mai bun meci al sezonului şi a câștigat marele derby cu Rapid, 3-1! Andrei Cordea, Andrea Compagno şi Octavian Popescu au marcat golurile victoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Rapid a marcat Dugandzic din penalty, în minutul 76. Peste 30 de mii de spectatori au asistat la derby-ul de pe Arena Naţională.

FCSB s-a apropiat la 3 puncte de Petrolul, echipă ce se află pe locul 6. De cealaltă parte, Rapid rămâne pe locul 2, dar diferenţa faţă de liderul Farul s-a mărit la 8 puncte. FCSB are şi două meciuri mai puţin disputate, restanţele cu Botoşani şi CFR Cluj.

Meciul de pe Arena Naţională a început cu patru minute întârziere din cauza torţelor şi petardelor aruncate pe teren de ultraşii FCSB.

În minutul 10 Rapid a avut un gol anulat pentru ofsaid la Dragoş Grigore. În minutul 14, Cordea a deschis scorul pentru FCSB, după ce Olaru a interceptat mingea, a trimis la Octavian Popescu, iar acesta a pasat în faţa porţii pentrui Cordea.

Reclamă
În minutul 29, Compagno a înscris pentru 2-0. În minutul 39, arbitrul a întrerupt meciul pentru două minute, vorbind cu cei doi căpitani de echipă şi cerând crainicului stadionului să anunţe cele două galerii că rasismul nu are ce căuta pe terenul de fotbal.

În minutul 57 Cordea a pasat pentru Octavian Popescu şi acesta a marcat al treilea gol al meciului. Junior Morais a primit cartonaşul roşu în minutul 70 după ce l-a lovit pe Cordea.

În minutul 76, Marko Dugandzic a transformat un penalty.  FCSB – Rapid 3-1. FCSB este pe locul  7 în clasament, cu 23 de puncte şi cu două meciuri mai puţin disputate.

FCSB – Rapid 3-1

Min. 90+3: FINAL DE MECI! FCSB câştigă marele derby cu Rapid, 3-1!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 90+2: Billel Omrani a executat slab o lovitură liberă de la marginea careului.

Min. 89: A ieşit Andrei Cordea, a intrat Florinel Coman.

Min. 84: Schimbare la FCSB! Au ieşit Oaidă şi Compagno, au intrat Nikolov şi Omrani.

Min. 76:  GOOOL Rapid. Dugandzic a marcat din penalty. FCSB – Rapid 3-1. Final încins pe Arena Naţională!

Min. 75: Penalty pentru Rapid! Vali Creţu l-a faultat pe Albu.

Min. 70: Junior Morais a fost eliminat după ce l-a lovit în faţă pe Andrei Cordea.

Min. 67: Schimbare şi la Rapid. A intrat Ciobanu în locul lui Emmers.

Reclamă

Min. 64: Tavi a fost înlocuit cu David Miculescu.

Min. 58: Octavian Popescu s-a accidentat.

Min. 57: GOOOL FCSB! Octavian Popescu a marcat al treilea gol pentru FCSB! Cordea i-a pasat lui Octavian Popescu, iar „perla” lui Gigi Becali a tras din prima, la colţul lung.

Min. 55: Lovitură liberă pentru FCSB de la 18 metri. Octavian Popescu a tras, dar Horaţiu Moldovan a respins fantastic.

Min. 46: A început a doua repriză.

Min. 45+5: FINAL DE PRIMĂ REPRIZĂ! FCSB conduce cu 2-0, la capătul unei reprize pe care a controlat-o în totalitate. 

Min. 45+3: Andrei Cordea a executat un portar de pe partea dreapta, iar Compagno a reluat cu capul, peste poarta lui Horaţiu Moldovan.

Min. 43: Vali Creţu are o intervenţie fantastică în faţa lui Albu, iar FCSB scapă dintr-o situaţie dificilă.

Min. 29: GOOOL FCSB! Andrea Compagno a marcat al doilea gol al meciului. Golul a fost validat după ce s-a consultat sistemul VAR.

Min. 25: Accidentare a lui Pantea! Acesta s-a întins pe gazon.

Min. 19: Acţiune periculoasă a celor de la FCSB. Centrarea lui Olaru a fost blocată!

Min. 14: GOOOL FCSB! Andrei Cordea a deschis scorul după o pasă a lui Octavian Popescu. Onea, fundaşul dreapta al Rapidului, a greşit decisiv.

Min. 10: Gol anulat pentru Rapid! Dragoş Grigore a reluat cu capul în poarta lui Ştefan Târnovanu, însă fundaşul Rapidului se afla în poziţie de offside.

Min. 8: Acţiune de atac a celor de la FCSB! Mingea a ajuns la Octavian Popescu, care a tras slab din interiorul careului.

Min. 5: Ocazie Rapid! Kait a tras de la marginea careului, însă Târnovanu a reuşit să respingă în corner.

Min. 2: Ocazie FCSB! Olaru a executat o lovitură liberă, însă Joonas Tamm nu a putut controla mingea într-o poziţie favorabilă.

INFO: Spectacol pirotehnic al ultraşilor de la FCSB. Aceştia au aprins mai multe torţe, iar meciul a început cu câteva minute întârziere.

Scenografie făcută de fanii FCSB.

Min. 1:  A început derby-ul de pe Arena Naţională.

FCSB – Rapid – echipele de start

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Oaidă – Cordea, Compagno, Oct. Popescu

Rezerve: A. Vlad – Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu

Antrenor: Mihai Pintilii

RAPID: Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Emmers, Al. Albu, Kait – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II

Rezerve: Drăghia – Al. Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, A. Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic

Antrenor: Adrian Mutu

Update 17:00: Mihai Stoica agită apele înainte de FCSB – Rapid. Detalii AICI.

Update 12.00: Cyril Thereau, spectator de lux la FCSB – Rapid! Preferatul lui Gigi Becali încă e în formă maximă: „Ai putea risca cu el în campionat!. Detalii AICI.

Update 11.15: Mihai Stoica a acceptat provocarea, înainte de FCSB – Rapid! MM a alcătuit cel mai bun prim „11” din istoria giuleștenilor. Detalii AICI.

Update 9.45: Marea frică a lui Mihai Stoica, înainte de FCSB – Rapid: „Deja mi se accelerează pulsul când mă gândesc!”. Detalii AICI.

Update 8.30: Rapid amenință cu retragerea echipei de pe teren, la derby-ul cu FCSB: „Nu vom tolera asta!”. Detalii AICI.

Ca în orice derby, ambele echipe își doresc cu orice preț victoria, atât pentru locul din clasament, cât și pentru suporteri. Înaintea duelului de „gradul 0” de pe Arena Națională, Rapid se află pe locul 2 în Liga 1, la 8 puncte în spatele Farului. De notat că formația lui Gică Hagi a jucat deja în această etapă, cu numărul 17.

De cealaltă parte, FCSB trece printr-o perioadă mai dificilă. Rămasă fără antrenor principal după plecarea lui Nicolae Dică, la invitația lui Gigi Becali, vicecampioana României ocupă poziția a 8-a, la 4 puncte sub zona play-off-ului. La partida cu Rapid, pe banca FCSB-ului va sta interimarul Mihai Pintilii.

În tur, Rapid a învins FCSB cu 2-0. Marko Dugandzic și Cristi Săpunaru au marcat golurile trupei lui Adrian Mutu, în derby-ul din Giulești.

FCSB și-a încheiat seria de 4 victorii în etapa precedentă, când a fost învinsă de U Cluj, scor 1-2. În schimb, Rapid se poate lăuda cu 4 meciuri la rând fără înfrângere în campionat.

În jur de 30.000 de spectatori sunt așteptați pe Arena Națională, la derby-ul FCSB – Rapid. Fanii giuleșteni au primit 2.400 de bilete din partea roș-albaștrilor, în sectorul rezervat oaspeților. Totuși, pe stadion se preconizează că vor fi mult mai mulți suporteri rapidiști, cu bilete achiziționate la tribune.

Echipele probabile din FCSB – Rapid:

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Cordea, Compagno, Oct. Popescu

Rezerve: A. Vlad, Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, Miculescu, Boboc, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu

Antrenor: Mihai Pintilii

RAPID: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, Morais – Kait, Albu, Ioniță – Sefer, Vojtus, Costache

Rezerve: Drăghia, Crepulja, P. Iacob, Ciobanu, Pănoiu, Moise, Emmers, Mățan, Luckassen

Antrenor: Adrian Mutu

FCSB – Rapid LIVE TEXT | Mihai Pintilii, mesaj de luptă

Într-un cuvânt, derby-ul campionatului, singurul care a rămas. Cred că e cel mai important meci al nostru și cel mai frumos. Sper să le facem o bucurie suporterilor și să câștigăm acest meci. (N.r. – Cum e să stai pe bancă la acest meci?) Greu, e greu să stai pe bancă și acum, și la meciul trecut, și când am jucat cu Slovan. Chiar nu mă așteptam, dar asta fiind situația, sunt aici să ajut clubul și sper să treacă cât mai repede perioada asta.

Simt echipa alături de mine, grupul îl simt bine. Ei trebuie să demonstreze asta în teren, nu trebuie să îi simt aproape de mine. Ei trebuie să ducă echipa asta spre victorie, să câștigăm meciurile, asta e cel mai important. Nu îmi doresc să mă iubească. M-aș bucura mult mai mult dacă am câștiga meciurile și pe mine să mă înjure. Cred că atunci ar fi satisfacția mai mare, pentru că atunci e liniște la echipă și totul e bine și frumos.

Cred că orice echipă se bucură să ne prindă printr-o perioadă mai proastă. (N.r. – E favorită Rapid?) Normal, din pricina locului din clasament. Dar în derby-uri niciodată nu contează chestia asta. În derby-uri se egalează tot. (N.r. – Se luptă la titlu Rapid?) Dacă sunt acolo, clar. Cine intră în play-off, se bate la titlu”, a declarat Mihai Pintilii, în conferința de presă premergătoare duelului dintre FCSB și Rapid.

FCSB – Rapid LIVE TEXT | Adrian Mutu, anunț clar înaintea derby-ului de pe Arenă

Un derby rămâne un derby, nu mai e nevoie de multe cuvinte pentru a descrie dorința de a-l câștiga, indiferent de perioada în care se află una din echipe. Nu mai e nevoie de motivație, ar trebui și sper că jucătorii mei sunt motivați.

La nivel de experiență, jucătorii mei pot aduce un plus. La ce am văzut și la primul meci cu FCSB, cred că și ei sunt conectați. Va fi multă lume la stadion, sper să fie un spectacol frumos.

De când a reintrat Rapid în Liga 1, nu cred că a fost o diferență așa mare. Dar e primul sezon în care noi mergem bine, iar FCSB a avut o grămadă de probleme, dar asta nu contează la meciul direct. Așa cum a spus și Pintilii, nu contează într-un derby dacă ai antrenor pe bancă. Motivație este destulă. Nu vreau discursuri motivaționale, eu cred că responsabilitatea și abordarea acestui meci trebuie să fie la cel mai înalt nivel, dar eu cred că sunt conștienți. Dacă ei nu știu, le voi spune de rivalitatea și în seara aceasta.

Avem o responsabilitate mare și față de suporteri, și pentru că suntem într-o perioadă bună și trebuie să o consolidăm și să rămânem în spatele Farului, trebuie să ne obținem și obiectivul, deci avem multe ingrediente ca să jucăm, e un meci special, responsabilitatea și ambiția sunt cuvintele cele mai importante„, a explicat Adrian Mutu, la conferință.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și