Închide meniul

Florin Talpan, anunţ „bombă” la miezul nopţii: „FCSB nu este continuatoarea Steaua Bucureşti”. Şi-a proclamat victoria în proces

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 septembrie 2023, 23:36

Florin Talpan, anunţ „bombă la miezul nopţii: „FCSB nu este continuatoarea Steaua Bucureşti. Şi-a proclamat victoria în proces

Florin Talpan, în timpul unui interviu / AntenaSport

  • Florin Talpan, anunţ „bombă” la miezul nopţii
  • Şi-a proclamat victoria în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB

Florin Talpan a făcut un anunţ „bombă” la miezul nopţii. Totul după ce a avut loc primul termen în procesul pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua. Juristul „militarilor” şi-a proclamat deja victoria în „războiul” cu Gigi Becali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Talpan i-a anunţat pe fanii lui CSA că, după „ani de muncă asiduă” este pe punctul de a dovedi că „FCSB nu este continuatoarea echipei de fotbal Steaua București”.

Florin Talpan, anunţ „bombă” la miezul nopţii

Juristul lui CSA Steaua a avut o reacţie pe reţelele sociale. A transmis un mesaj extrem de lung prin care a anunţat că i-a dat lovitura decisivă FCSB-ului.

Reclamă

A fost un dosar foarte greu cu mii de pagini de studiat si de analizat cu mare atentie, de formulat apărări, de depus probatorii! Ani de muncă asiduă doar pentru DREPTATE! FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STEAUA BUCUREȘTI!

Prin sentinţa nr. 1034 A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 48951/3/2017 s-a constatat și s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” din anul 1947 şi până în anul 1998 aparţine Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti”.

Reclamă

Instanța de apel a analizat susținerile părților, a lămurit situația de fapt și a stabilit drepturile părților, pronunțându-se, atât pentru cererea reclamantei, cât și pentru cea a pârâtei FCSB asupra entității juridice căreia îi revine palmaresul aferent perioadei 1947-1998.

Prin Decizia nr. 513/2023, ICCJ a casat parțial hotărârea recurată în sensul că a trimis spre rejudecare solicitarea FCSB pentru perioada 2003-2017.

Citez din Decizia 513/2023 a ICCJ:

Reclamă

“Concluzionând, pentru aceste motive se impune admiterea recursurilor și casarea deciziei și respectiv a încheierii recurate, cu trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiași instanțe de apel, în vederea stabilirii existenței dreptului pârâtei-reclamante asupra palmaresului pentru intervalul 2003-2017.”

Astăzi,18.09.2023 în mod corect, Curtea de Apel București a pus în discuția părților și a judecat perioada 2003/2017.

Am susținut astăzi în instanță faptul că:

Competițiile la care a participat echipa FCSB în perioada 2003-2017 se cumulează într-un PALMARES al lui FCSB care a evoluat ilegal în liga 1. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit în mod ilegal o marcă STEAUA BUCUREȘTI înregistrată cu rea credință, anulată în 2014 prin Decizia ICCJ nr. 3425 pronunțată la data de 03 decembrie 2014. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit ilegal numele de Steaua București, creând confuzie printre suporteri si nu numai!

Prin hotărârea nr. 989A pronunțată la data de 16 decembrie 2016 FCSB a fost obligat de instanță să schimbe numele folosit abuziv și ilegal.

Palmaresul lui FCSB nu il contestă nici o entitate, de aceea,aceasta cerere conexă a avocaților FCSB este inadmisibilă și lipsită de interes!

Palmaresul FCSB format din toate competițiile la care FCSB a luat parte și la care a evoluat în mod ilegal în liga 1, nu este o continuare a palmaresului echipei Steaua București.

Reclamă

Florin Talpan: „FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STELEI!”

Faptul că FCSB a folosit în mod ilegal marca STEAUA si numele de Steaua București in perioada 2003- 2017 nu le dă dreptul să pretindă ca FCSB este continuatoarea Steaua București.

Din contră, instanțele române au dispus ca FCSB nu are dreptul să folosească numele “Steaua București” si nu are dreptul de folosință a mărcii “Steaua București” , marca inregistrata ilegal de către FCSB FIIND ANULATA pentru rea- credință!

STEAUA BUCUREȘTI ARE ECHIPA PROPRIE DE FOTBAL CARE EVOLUEAZA ÎN LIGA 2.

Am invocat în fața instanței azi, excepția inadmisibilității și a lipsei interesului FCSB în promovarea acțiunii pentru perioada 2003/2017, excepție care este pertinentă și care trebuie să fie admisă de instanță deoarece perioada 2003-2017 nu a fost solicitată prin acțiunea conexă/cererea de chemare în judecată iar dreptul pretins de FCSB nu este contestat de nimeni.

Atât timp cât nici o entitate nu le-a contestat palmaresul lor, cererea este inadmisibilă și lipsită de interes!

Sunt convins ca voi castiga acest dosar, deoarece am demonstrat indubitabil că palmaresul ne aparține iar cererea FCSB pentru perioada 2003/2017 este inadmisibilă și nefondată!

Adversarii mei când nu știu să se exprime juridic, aruncă cu dosare si ies din sala de judecata!
Soluția este să muncești și să demonstrezi prin fapte cât de bine pregatit ești !

FCSB nu are dreptul să ne poarte numele, să utilizeze marca Steaua București și nu are dreptul la palmaresul Stelei, care face parte din marca Steaua Bucuresti și din istoria noastră!

FCSB nu este continuatoarea echipei de fotbal Steaua București deoarece atat ICCJ prin Decizia nr. 3425 pronuntata la data de 03 decembrie 2014 in dosarul nr. 42805/3/2011 cat si prin Decizia ÎCCJ nr. 513 pronunțată la data de 28 martie 2023 in dosarul nr. 48951/3/2017 a constatat cu autoritate de lucru judecat că la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu.

Citez:
“ În stabilirea situației de fapt privind neoperarea transferului dreptului asupra palmaresului către recurenta- părâtă FCSB, în mod corect instanțele fondului au dat eficiența autorității de lucru judecat a deciziei nr. 3425/2014 a Înaltei Curți prin care s-a statuat ca la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu.“ Clubul Sportiv al Armatei Steaua București aparține Statului Român, așa cum aparține și marca Steaua București, precum și numele, istoria și palmaresul care sunt incluse in marcă așa cum au constatat judecătorii ICCJ.

Reiterez faptul că ÎCCJ prin Decizia nr. 513 pronunțată la data de 28 martie 2023 a constatat că palmaresul echipei de fotbal Steaua București aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti pe perioada 1947 – 1998 și că nu a fost transferat niciodata! Există o singură echipa de fotbal, Steaua București si care aparține Clubului Sportiv al Armatei!

FCSB nu are cum sa fie CONTINUATOAREA noastră.
FCSB nu a fost, nu este și nu va fi vreodată Steaua București!
Steaua suntem noi!„, a scris Florin Talpan pe reţelele sociale.

CSA Steaua solicită despăgubiri de la clubul lui Gigi Becali. Clubul Armatei susţine că societatea deţinută de milionarul din Pipera a folosit fără drept marca „Steaua”. Marca „Steaua” a fost obţinută definitiv în instanţă de către clubul CSA Steaua.

Reclamă
Pe același subiect
Florin Tănase l-a sunat pe Gigi Becali
Liga 1 • 8:58
Florin Tănase l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după FCSB – U Cluj 2-2: „Aşa mi-a spus! Eu habar nu aveam!”
Florinel Coman nu s-a putut abţine, după ce Alexandru Băluţă i-a provocat o criză de nervi lui Andrea Compagno
Liga 1 • 8:57
Florinel Coman nu s-a putut abţine, după ce Alexandru Băluţă i-a provocat o criză de nervi lui Andrea Compagno: „Am fost egoişti”
Gigi Becali şi Ilie Dumitrescu, schimb de replici incendiar la miezul nopţii
Liga 1 • 8:33
Gigi Becali şi Ilie Dumitrescu, schimb de replici incendiar la miezul nopţii: „Ce te bagi? Care e problema ta?”
Elias Charalambous, mesaj pentru jucători după FCSB - U Cluj 2-2: „Trebuie să ne concentrăm mai bine”
Liga 1 • 2 oct., 23:45
Elias Charalambous, mesaj pentru jucători după FCSB – U Cluj 2-2: „Trebuie să ne concentrăm mai bine”
Gigi Becali a tunat şi a fulgerat după FCSB - U Cluj 2-2
Liga 1 • 2 oct., 23:44
Gigi Becali a tunat şi a fulgerat după FCSB – U Cluj 2-2: „Miculescu și Compagno dorm pe teren, Tavi Popescu gâdilă mingea”
Ultimele știri
8:38 Gigi Becali a anunţat un transfer de top la FCSB: „E cel mai bun, dar ne mai trebuie unul!” Jucătorul care poate pleca 8:33 Gigi Becali şi Ilie Dumitrescu, schimb de replici incendiar la miezul nopţii: „Ce te bagi? Care e problema ta?” 0:10 Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024! 60 de sportivi români merg la Paris 0:01 Gigi Becali l-a făcut praf pe Ionel Dănciulescu, după ce fostul dinamovist l-a criticat pe Elias Charalambous: „Cine ești mă tu?” 2
oct.
23:56
Gil Vicente – Casa Pia 2-0, în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal
2
oct.
23:45
Elias Charalambous, mesaj pentru jucători după FCSB – U Cluj 2-2: „Trebuie să ne concentrăm mai bine”
2
oct.
23:44
Gigi Becali a tunat şi a fulgerat după FCSB – U Cluj 2-2: „Miculescu și Compagno dorm pe teren, Tavi Popescu gâdilă mingea”
2
oct.
23:37
Neluţu Sabău şi-a lăudat jucătorii după FCSB – U Cluj 2-2: „Sunt foarte mulţumit, am jucat de la egal la egal cu FCSB”
2
oct.
23:25
Alex Chipciu a revenit asupra discursului la adresa CSA Steaua, după FCSB – U Cluj 2-2: „Îmi cer scuze”
2
oct.
23:18
Dan Nistor a tras un semnal de alarmă după FCSB – U Cluj 2-2: „Facem greșeli copilărești”
Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE