Închide meniul

Florin Talpan, reacție nervoasă după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares: „O tergiversare voită!”

Cosmin Olteanu Publicat: 28 martie 2023, 21:34

Florin Talpan, reacție nervoasă după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares: O tergiversare voită!”

Florin Talpan, într-un interviu / as.ro

Florin Talpan a avut o reacție nervoasă după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares. Rejudecarea va avea loc la Curtea de Apel București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-o scrisoare trimisă ca răspuns, pentru AS.ro, Florin Talpan a numit drept „halucinantă” decizia emisă de judecătorii de la ÎCCJ.

Florin Talpan, reacție nervoasă după ce ÎCCJ a decis rejudecarea procesului dintre FCSB și CSA Steaua pentru palmares

Florin Talpan îi acuză pe judecătorii de la ÎCCJ de faptul că ar fi de partea lui Gigi Becali, patronul FCSB-ului, acesta fiind motivul pentru care au decis rejudecarea procesului.

Reclamă

„Decizia de azi a ÎCCJ nu reprezintă o victorie a FCSB așa cum anunță avocații acestuia ci este o DECIZIE HALUCINANTĂ ȘI O TERGIVERSARE VOITĂ DE CĂTRE NIȘTE JUDECĂTORI care se prefac că nu cunosc dispozițiile legale! Și voi demonstra acest luctru, afișând pe pagină mea de Facebook recursul FCSB și recursul Asociației Salvați Steaua, cereri inadmisibile din punct de vedere procedural. Astfel, toți avocații, consilierii juridici și magistrații acestei țări vor ști că am dreptate!

În condițiile în care nu existau motive de nelegalitate, nu înțeleg cum azi, judecătorii Completului 5 AP au putut admite recursurile! Mă întreb cum judecătorii Completului 5 AP, care au judecat cauza, îi mai pot privi în ochi pe colegii lor judecători ai Curții de Apel București, a căror decizie au casat-o, în condițiile în care această DECIZIE ERA CORECT LEGALĂ. 

Reclamă

De altfel, de abia aștept motivarea acestei decizii absolut HALUCINANTE! Acest proces a început în anul 2017, pentru ca după șase ani de judecată, ÎCCJ să decidă în mod total nelegal și incorect casarea Deciziei Curții de Apel București respectiv a hotărârii pronunțate pe fond, dispunând rejudecarea apelului, fără a exista un motiv de nelegalitatate circumscris în art. 488 Cod proc Civilă.

În cei 6 ani de judecare a cauzei, am depus probatoriu care demonstrează că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București NU și-a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul altor entități, fapt de altfel, constatat de ÎCCJ încă din anul 2014. Actele dovedesc că societatea lui Gigi Becali este inființată în februarie 2003 și nu are absolut nicio legătură cu istoria și tradiția Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI.

În 6 ani de procese, avocații lui FCSB nu au depus nici măcar un singur înscris prin care să demonstreze că FCSB ar fi preluat palmaresul de la asociația AFC Steaua în anul 2003, dată de înființare a societății comerciale FCSB. Iar la judecarea recursului, FCSB nu a demonstrat prin niciun motiv că Decizia Curții de Apel București are motive de nelegalitate și trebuie casată”, se arată în scrisoarea trimisă de Florin Talpan.

Reclamă

Florin Talpan: „Am demonstrat că palmaresul ne aparține!”

„DECIZIA CURȚII DE APEL BUCUREȘTI PRIN CARE S-A CONSTATAT CĂ PALMARESUL NE APARȚINE ERA PERFECT LEGALĂ ȘI CORECTĂ ȘI NU TREBUIA CASATA. NU EXISTĂ absolut niciun act prin care FCSB să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI cu atât mai mult cu cât Clubul Sportiv Al Armatei Steaua București nu a fost parte în tranzacția din anul 2003 între FCSB SĂ și Asociația non-profit AFC Steaua. AFC Steaua NU a avut NICIODATĂ drept de proprietate pentru marca, numele sau palmaresul Stelei.

Toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Ca atare, AFC Steaua nu putea ceda, nu putea transfera, nu putea cesiona și nu putea înstrăina acest patrimoniu, care a rămas întotdeauna proprietatea exclusivă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Am demonstrat că PALMARESUL NE APARȚINE și de aceea hotărârile Tribunalului București și ale Curții de Apel București ne-au fost favorabile.

DECIZIA HALUCINANTĂ DE AZI TERGIVERSEAZĂ DOAR CAUZA ÎN FAVOAREA LUI BECALI ȘI A FCSB DAR NU SOLUȚIONEAZĂ FAVORABIL SITUAȚIA DEOARECE PALMARESUL NE APARȚINE. Ne vom judeca din nou la Curtea de Apel București acolo unde judecătorii ne-au dat câștig de cauză!

DECIZIA DE AZI A ICCJ, A UNOR JUDECĂTORI CARE SE PREFAC CĂ AU UITAT LEGEA ESTE ILEGALĂ DAR NU DEFINITIVĂ! Judecătorii completului 5 AP au stabilit pentru motive doar de ei știute că DECIZIA CURȚII DE APEL BUCUREȘTI NU ESTE LEGALĂ! Reiterez faptul că nu erau motive de recurs care să se încadreze în dispozițiile prevederilor art 488 cod procedură civilă, iar admiterea acestor recursuri este un abuz!

Voi afișa public pe pagină mea de Facebook recursul FCSB -ului și Asociației Salvați Steaua pentru ca toți juriștii din țară, toți magistrații să poată vedea că nu existau motive de casare! În condițiile în care în dosarul 11509/3/2017 redactarea hotărârii vine la un an de la pronunțarea cauzei, în loc de 30 de zile care este termenul de procedură, este clar că unii judecători țin cu FCSB! Bine că mai există și judecători corecți în această țară!

De ce, doamnelor judecători Mariana Hortolomeu, Adina Nicolae, Andreia Liana Constanda, Melania Isabela Dănescu, ați redactat într-un an decizia din dosarul 11509/3/2017 când termenul era de 30 de zile? Eu, dacă nu depun întâmpinarea în termen, mă decădeți din dreptul de a propune probe și apărări, dar dvs vă permiteți să redactați hotărâri la un an de zile de la pronunțare pentru a sprijini și ajuta FCSB-ul și implicit pe Gigi Becali? Unde este, domnilor PARLAMENTARI, răspundera MAGISTRAȚILOR CARE NU ÎȘi FAC TREABA decât după cum vor ei?

Atât timp cât avem judecători care nu știu nici măcar articole simple din cod, consider că suntem o națiune pierdută. Dragi suporteri, cred cu tărie că judecătorii Curții de Apel București ne vor da dreptate în rejudecare așa cum ne-au dat și prima oară! Voi continuă lupta în acest dosar cu sprijinul vostru!”, a mai scris Florin Talpan.

Reclamă
Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Gigi Becali s-a enervat la negocierile cu Arnold Garita
Liga 1 • 9 iun., 23:19
Gigi Becali s-a enervat la negocierile cu Arnold Garita: „A făcut figuri! La revedere!” Noul atacant pe care îl vrea la FCSB
Gigi Becali vrea să-l transfere pe Denis Alibec de la Farul
Liga 1 • 9 iun., 22:26
Gigi Becali visează să-l transfere pe Denis Alibec de la Farul: „Nu mai e acelaşi! E o versiune nouă!”
Mihai Stoica, mesaj clar după plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj
Liga 1 • 9 iun., 21:16
Mihai Stoica, mesaj clar după plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj: „A avut un singur eşec major!”
Mihai Stoica, anunţ despre viitorul lui Malcom Edjouma la FCSB
Liga 1 • 9 iun., 19:20
Mihai Stoica, anunţ despre viitorul lui Malcom Edjouma la FCSB: „Gigi Becali mi-a spus asta!”
Reacţia presei din Italia, despre un posibil transfer al lui Vlad Chiricheş la FCSB
Liga 1 • 9 iun., 18:14
Reacţia presei din Italia, despre un posibil transfer al lui Vlad Chiricheş la FCSB: „I se oferă banderola!”
Ultimele știri
9
iun.
22:54
Dan Petrescu a răbufnit când a fost întrebat de Marius Şumudică: „Nu mă interesează, schimbă subiectul!”
9
iun.
22:44
Casper Ruud, a doua finală consecutivă la Roland Garros! Norvegianul a trecut fără emoţii de Alexander Zverev
9
iun.
22:26
Gigi Becali visează să-l transfere pe Denis Alibec de la Farul: „Nu mai e acelaşi! E o versiune nouă!”
9
iun.
22:14
Ultimele detalii despre transferul lui Cătălin Cîrjan la Rapid! Anunţul lui Victor Angelescu: „Suntem aproape de finalizare!”
9
iun.
22:06
Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor. Ce le cere elevilor săi înaintea meciului cu Inter
9
iun.
21:44
Dan Petrescu, prima reacţie după ce a semnat cu Jeonbuk Hyundai: „Aveam nevoie de o provocare nouă!”
9
iun.
21:16
Mihai Stoica, mesaj clar după plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj: „A avut un singur eşec major!”
9
iun.
21:14
Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz este încurajat după înfrângerea cu Djokovic: „Atunci ar trebui să ne fie frică”
9
iun.
20:31
Roland Garros 2023 | Reacţia lui Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz: „Asta i-am spus la fileu!”
9
iun.
20:29
Kevin De Bruyne nu crede că e suficient ca Manchester City să câştige Liga Campionilor pentru a pune capăt criticilor
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE