Închide meniul

George Copos a anunţat la ce sumă a renunţat la despărţirea de Rapid. Cea mai tare lovitură a carierei

Dan Roșu Publicat: 15 iunie 2023, 13:40

Reclamă
George Copos a anunţat la ce sumă a renunţat la despărţirea de Rapid. Cea mai tare lovitură a carierei

Mircea Lucescu a făcut o dezvăluire colosală despre George Copos

George Copos, în timpul unui eveniment / Hepta

George Copos a anunţat la ce sumă a renunţat la despărţirea de Rapid. Chestionat în legătură cu sumele investite în cei 20 de ani, fostul patron nu a dorit să ofere o cifră exactă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Copos a subliniat că gruparea giuleşteană a avut mulţi ani un buget de aproximativ 12 milioane de euro, iar în procedura de reorganizare a renunţat la creanţe în valoare de 29 de milioane de euro.

Rapid a cucerit în perioada în care Copos a fost patron 11 trofee, 2 titluri de campioană (1999 şi 2003), 4 Cupe ale României (1998, 2002, 2006, 2007), 4 Supercupe (1999, 2002, 2003, 2007) şi o Cupă a Ligii (1994). Aceasta a fost cea mai prolifică perioadă din istoria grupării alb-vişinii, cu atât mai mult cu cât în 2006, Rapid atingea în premieră faza sferturilor de finală ale Cupei UEFA.

George Copos a anunţat la ce sumă a renunţat la despărţirea de Rapid

„Nu mai contează. Ce vreţi, să mă laud cu nu ştiu ce fapte de vitejie? Vă dau doar trei informaţii. Prima: în momentul insolvenţei din 2012, creanţele la care a renunţat Grupul Ana au fost în valoare de circa 29 de milioane de euro.

A doua: toţi banii care au fost obţinuţi din operaţiuni specifice fotbalului (transferuri de jucători, drepturi de televiziune, cupe europene etc.) au utilizaţi în folosul şi spre binele echipei. A treia: bugetul anual al clubului era de circa 12 milioane euro în fiecare an.

Reclamă

Vă răspund simplu şi sincer, şi înţelege fiecare ce vrea: două campionate, cel puţin, ne-au fost furate. Am fost „ajutat” să realizez doar atât cât am realizat, nu mai mult. Rapidul ajunsese să deranjeze!”, a spus Copos, citat de agerpres.ro.

Mircea Lucescu, la Rapid, lovitura lui George Copos

Mircea Lucescu în Giuleşti în 1997 a fost un plan bine gândit de George Copos, care a beneficiat la momentul respectiv de susţinerea soţiei marelui antrenor. Iar conform spuselor fostului patron, detaliile strategiei au fost aşezate, precum Winston Churchill pe când împărţea cu Stalin sferele de influenţă în Europa, pe un şerveţel.

„Nici nu încape îndoială aici: aducerea lui Mircea Lucescu înapoi în România! Ţin minte şi acum apartamentul lui din Milano unde am discutat şi şerveţelele pe care am creionat acel angajament onorant pentru noi şi pentru fotbalul românesc. Îi mulţumesc enorm de mult pentru tot marii doamne Neli Lucescu (n.r. – soţia lui Mircea Lucescu), o femeie unică, admirabilă şi specială.

Reclamă 4 / 0/3

Fără să par cumva lăudăros, perioada mea la Rapid a fost una dintre cele mai fructuoase din istoria acestei echipe. Mă voi mândri mereu cu asta şi, oricâte s-ar mai spune, oricât vor sau nu vor unii să recunoască, faptele concrete şi performanţele obţinute nu pot fi contestate”, a mai spus Copos.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous 17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă Vezi toate știrile
Citește și