Închide meniul

Gheorghe Mustaţă, atac total la Horaţiu Feşnic: „Onea a avut intenţie! A fost o intrare criminală”. Ieşire nervoasă a liderului fanilor de la FCSB

Publicat: 24 aprilie 2023, 21:04

Reclamă
Gheorghe Mustaţă, atac total la Horaţiu Feşnic: „Onea a avut intenţie! A fost o intrare criminală. Ieşire nervoasă a liderului fanilor de la FCSB

Gheorghe Mustaţă, atac total la Horaţiu Feşnic

Gheorghe Mustaţă este liderul galeriei FCSB / Captură AS.ro

Gheorghe Mustaţă a lansat un atac total la brigada de arbitri condusă de Horaţiu Feşnic în derby-ul FCSB – Rapid, scor 1-0, din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 1. Liderul fanilor echipei lui Gigi Becali a dat de pământ cu „centralul” partidei din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Onea l-a faultat dur pe Florinel Coman, în minutul 4, şi a scăpat cu un cartonaş galben. Feşnic nu a fost chemat să revadă faza cu ajutorul sistemului VAR. Şi Dragoş Grigore a avut o intrare brutală la Andrea Compagno, în minutul 28. La finalul partidei, Marius Avram a anunţat că fundaşul central al giuleştenilor trebuia eliminat.

Gheorghe Mustaţă, atac total la Horaţiu Feşnic

Gheorghe Mustaţă a ieşit la atac şi l-a arătat cu degetul pe arbitrul care a decis ca Rapid să termine meciul în efectiv complet. Rapid a obţinut prima victorie din play-off chiar împotriva marii rivale.

În stilul ăsta, nimeni nu poate câştiga indiferent de valoarea echipei. Dacă Florinel Coman intră la pauză cu infiltraţii în picior… Eu de unde am văzut, am zis că e gata, la revedere cu Florinel Coman. Pa, la revedere!

Ce VAR? VAR-ul e bun când pui la pariuri. Îţi întoarce biletul. N-ai oameni pe care să îi pui la VAR. Asta este părerea mea. La VAR este cel care a jucat la pariuri: 1 solist şi când dă adversarul gol îi anulezi golul. De ce l-au mai pus? Înainte strigam: “Să vină VAR-ul!”. Acum ne văităm că n-ai pe cine să pui la VAR. Să se gândească acest arbitru dacă va mai fi delegat în Liga 1. Nu se poate aşa ceva. Ai făcut o greşeală?

Reclamă

Dar apoi urmează la Compagno. Să îi rupă piciorul lui Compagno. Mai este încă ceva. Nu poţi tu să laşi jocul atât de liber când la noi dai un cartonaş galben pentru o ţinere simplă. Îţi baţi joc de derby-ul acesta. Bravo Rapidului, se ştie că cine intră acolo are parte de o atmosferă frumoasă. Nu le ia nimeni valoarea lor şi ce se întâmplă în Giuleşti. Cum este şi la noi pe Arena Naţională.

Nu poţi să îţi baţi joc de un asemenea meci. Toţi, cei din peluză, am zis că l-a rupt pe Florinel Coman. Ăsta a fost obiectivul, să rupă. Mereu s-a jucat un fotbal dur între Rapid şi FCSB. Dar nu dur ca aici. După ce îl loveşti pe Florinel Coman, se ridică Onea şi pleacă imediat, că ştie că nu o să ia roşu. Nu este posibil aşa ceva. Piciorul stâng de alunecare, talpa o ia pe gleznă.

Este vorba de intenţie, de intrarea criminală a lui Onea. Ce retragere să facă, picioarele au fost înainte. Cine-l mai oprea pe patinoarul ăla?„, a declarat Gheorghe Mustaţă la fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

FCSB a ratat şansa de a o depăşi în clasament pe CFR Cluj. La finalul turului din play-off, roş-albaştrii au 37 de puncte, cu unul mai puţin decât CFR Cluj. Farul lui Gică Hagi este lider, cu 42 de puncte.

Adrian Porumboiu, discurs dur la adresa lui Horațiu Feșnic

Horațiu Feșnic nu a scăpat nici de criticile lui Adrian Porumboiu. Fostul arbitru FIFA a sancționat cu „roșu” cele două intrări „criminale” ale lui Onea și Grigore. Totodată, a numit „dubioasă” delegarea lui Rareș Vidican în camera VAR.

A fost un meci influențat în sens negativ de către Feșnic și arbitrul din camera VAR, un arbitru de care eu n-am auzit. Nu știu ce caută în camera VAR la un asemenea meci, când putea să dai un arbitru cu experiență. Îl atenționa, vedea fazele pe monitor și lucrurile erau clare. Dubioasă delegarea și, bineînțeles, atitudinea unui arbitru internațional ca Feșnic. Nu poți să nu dai roșu la cele două faze.

N-ai voie să nu dai roșu la cele două faulturi. După meci, te duci și predai carnetul de arbitru. Dacă vezi două intrări criminale și nu le sancționezi… despre ce vorbim? Eu l-am apreciat la început, dar e departe de ce ar trebui să fie.

Ce presiune, când ai 15.000 de spectatori? Dacă erau 90.000, mai spuneam… ce presiune să ai? Ești arbitru, doar nu ești o domnișoară la un colegiu. Trebuie să ții jocul în mână așa cum scriu regulile jocului. Sunt scrise, trebuie să le respecți. N-ai cum… ești aproape de fază.

La sancțiunea cu roșu a lui Grigore, regulile jocului spun foarte clar faptul că, în acea parte, orice atac neregulamentar din spate este roșu direct. Sunt reguli clare!

Cred că au fost învățați să-i ia tare. Probabil că se gândeau că vor avea și o anumită permisivitate din partea arbitrului. Nu poți să faci acel atac. Orice discuție se oprește”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și