Închide meniul

Gică Popescu, categoric după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe: „Nu face cinste fotbalului românesc!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 30 ianuarie 2023, 11:01

Gică Popescu, categoric după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe: Nu face cinste fotbalului românesc!”

Gică Popescu, avertisment după debutul spectaculos al lui Constantin Budescu

Gică Popescu, în cadrul unui eveniment / Hepta

Gică Popescu, categoric după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duminică, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

Gică Popescu, categoric după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe

Gică Popescu îl felicită pe arbitrul Andrei Chivulete pentru că a oprit meciul de la Sfântu Gheorghe. Însă, totodată, atrage atenția la faptul că scandările xenofobe trebuie să înceteze, pentru a nu avea și alte partide cu deznodământul celei de duminică.

„Doar am văzut la televizor că s-a oprit. Nu știu ce s-a scandat. Probabil arbitrul și observatorul au respectat regulamentul. 

Nu, nu e bine… e bine că s-a întrerupt, nu e bine că se ajunge la un astfel de moment. Nu face cinste fotbalului românesc! Sper să fie o întâmplare singulară, să nu mai avem parte de așa ceva. Vrem ca meciurile să se decidă pe teren, în urma evoluțiilor echipelor”, a declarat Gică Popescu, la finalul partidei FCSB – Farul 2-3.

Reclamă

O decizie în privința meciului de la Sfântu Gheorghe va fi luată de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Însă, cel mai probabil, Sepsi va câștiga, la „masa verde”, cele trei puncte puse în joc.

Primarul din Sf. Gheorghe, revoltat după scandările xenofobe de la Sepsi – FC U Craiova

Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe, consideră inadmisibil comportamentul suporterilor olteni și salută decizia „centralului” Chivulete de a opri meciul.

„Modul în care suporterii extremiști își bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil și inacceptabil.

Reclamă 4 / 0/3

Totuși, astăzi, pentru prima dată, s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare.

Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră!”, a scris Antal Arpad pe contul personal de Facebook.

Marcel Pușcaș: „Și din partea lor au existat scandări!”

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC U Craiova, punctează faptul că și suporterii echipei gazdă au avut scandări nepotrivite.

„Sunt la Sf. Gheorghe acum. Ce am văzut? Am văzut un exces de zel ieșit din comun, atât din partea brigăzii de arbitri cât și din partea observatorului, pentru că referitor la meciurile disputate de mai de toate competitoarele din Superligă față de Sepsi, atitudinea suporterilor e aceeași. Că e vorba de Petrolul, că e vorba de Rapid, FCSB, ‘U’ Cluj. 

Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Chiar niște suporteri de-ai lor că și la meciul cu Petrolul cei de acolo au scandat la fel ca noi. Ce facem cu soluția intermediară, care se putea finaliza cu evacuarea suporterilor. La alte jocuri s-a procedat și în felul ăsta. La violențe scrie în regulament, într-adevăr, dar se poate acționa în felul ăsta și la scandări.

Și din partea lor au existat scandări, tot rasiste! O să ducem casetele și înregistrările respective și o să fie nevoie de traducere. Înaintea jocului și în timpul jocului. Chestia asta se întâmplă și nu e plăcut, toată lumea tratează ca punct zero rasismul pe toate stadioanele lumii și se întâmplă și în alte părți. Și nu se opresc jocurile”a spus Marcel Pușcaș, pentru digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și