Închide meniul

Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător după Farul – Dinamo 0-2: „E cel mai important”! Ce a remarcat fostul fotbalist

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 13 februarie 2024, 8:21

Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător după Farul – Dinamo 0-2: „E cel mai important! Ce a remarcat fostul fotbalist

"Mai are şanse la titlu CFR Cluj?" Răspunsul dat imediat de Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu / Hepta

Ilie Dumitrescu e impresionat de un jucător după Farul – Dinamo 0-2. Fostul component al „Generaţiei de Aur” l-a remarcat pe Hakim Abdallah.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă nu a marcat în jocul cu Farul, Abdallah a avut o evoluţie foarte bună. Ilie Dumitrescu e de părere că Abdallah e cea mai importantă piesă din angrenajul echipei lui Zeljko Kopic.

Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător după Farul – Dinamo 0-2: „E cel mai important”

O primă repriză bună făcută de Dinamo, iar începutul celei de-a doua a fost fantastic. Farul, fără reacție, periculoasă doar la faze fixe. Un meci bun făcut de Dinamo, a acoperit foarte bine zonele. Gnahore, surpriza plăcută, a dat echilibru în fața fundașilor centrali.

Abdallah mi se pare cel mai important jucător de la Dinamo. Un fotbalist care interpretează foarte bine fazele, scoate maximum de la fiecare acțiune”, a declarat Ilie Dumitrescu pentru digisport.ro.

Dinamo a obţinut o victorie surprinzătoare pe terenul Farului. Golurile întâlnirii au fost marcate de Velkovski (min. 29) şi Dennis Politic (min. 48). Cu această victorie, Dinamo a egalat la puncte formaţia aflată pe penultimul loc, FC Botoşani. „Roş-albii” rămân lanterna clasamentului, dar s-au apropiat la 8 puncte de Poli Iaşi şi FC Voluntari, echipele clasate pe locurile 14, respectiv 13 în Liga 1.

Reclamă

Verdictul specialistului, după cea mai controversată fază din Farul – Dinamo 0-2: „Trebuia eliminat! Îi face semn la cap!”

Verdictul specialistului, după cea mai controversată fază din Farul – Dinamo 0-2, nu a întârziat să apară. Marius Avram a tras concluziile, după ce Ionuţ Larie a avut un conflict cu arbitrul partidei, Marcel Bîrsan. Fostul central a declarat că fundaşul lui Gică Hagi ar fi trebuit să fie eliminat.

În minutul 77, Abdallah a căzut în apropierea careului Farului, însă a fost în poziţie de ofsaid. Marcel Bîrsan i-a arătat imediat cartonaşul roşu lui Buzbuchi, crezând că portarul l-a faultat pe atacantul lui Dinamo. Arbitrii din camera VAR au intervenit, iar Buzbuchi nu a fost eliminat, deoarece atacantul „câinilor” a alunecat.

La această fază, după ce arbitrul i-a arătat cartonaş roşu iniţial lui Buzbuchi, Ionuţ Larie a fost extrem de nervos şi l-a împins de trei ori pe Marcel Bîrsan. Centralul i-a arătat cartonaşul galben, însă după meci, faza a fost analizată de Marius Avram.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul central consideră că Marcel Bîrsan a greşit şi ar fi trebuit să-l elimine pe Ionuţ Larie. Avram s-a mai declarat surprins de comportamentul căpitanului de la Farul, care în general nu are ieşiri nervoase în timpul meciurilor.

„Marcel Bîrsan s-a grăbit arătând cartonașul roșu”

„Dacă analizăm această faza la care Bîrsan a spus că este fault, putem vedea foarte clar cum jucătorul dinamovist alunecă înainte de a se întâlni cu portarul și el este cel care intră în portar. El cădea oricum, nu este un fault al portarului. La această fază, Marcel Bîrsan s-a grăbit arătând cartonașul roșu.

Protocolul spune că dacă el consideră că este fault, așa trebuia să procedeze, ofsside și apoi sancțiunile disciplinare și tehnice pe care le-ar fi luat în cazul în care nu ar fi ofsside.

Un alt element de remarcat este și comportamentul lui Larie. Îl împinge de trei ori până primește cartonașul galben. Îi face și un semn la cap, probabil îi spune ceva nu foarte drăguț și apoi îi spune ceva ce nu pot reproduce și arbitrului asistent. La această fază, Larie trebuia eliminat, avem toate elementele pentru eliminare. Bruschează arbitrul, injurii la adresa arbitrului asistent, semne la cap arbitrului, toate aceste elemente ne duc către un cumul de lucruri care ar fi trebuit să ducă la eliminarea lui.

Este atipic pentru Larie, care de obicei este un jucător care nu reacționează așa. Cred că un rol important îl are arbitrul. Putea face ceva prin care să prevină aceste lucruri. Trebuia să comunice cu jucătorii, să le explice faptul că s-a ridicat ofsaid, dar trebuie să arate și roșu”, a declarat Marius Avram, conform digisport.ro.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și