Închide meniul
EXCLUSIV

Încă o problemă uriaşă pentru FCSB sau CFR Cluj! Directiva UEFA care pune pe jar Liga 1, din sezonul viitor

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 ianuarie 2023, 9:14

Încă o problemă uriaşă pentru FCSB sau CFR Cluj! Directiva UEFA care pune pe jar Liga 1, din sezonul viitor

Încă o problemă uriaşă pentru FCSB sau CFR Cluj

Dan Petrescu şi Mihai Pintilii / Hepta

Încă o problemă uriaşă pentru FCSB sau CFR Cluj, pentru sezonul viitor. O directivă UEFA va pune pe jar mai multe echipe din Liga 1. Rapid, Farul sau Sepsi au scăpat de presiunea unei noi reguli care va aduce multe comentarii în lumea fotbalului de la noi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un moment în care scandalul licenţelor a luat amploare, fiind scos în evidenţă de Mihai Pintilii şi Lucian Burchel, o altă regulă va produce modificări la nivelul staff-urilor echipelor din România.

Încă o problemă uriaşă pentru FCSB sau CFR Cluj!

Conform frf.ro, toate echipele din Liga 1 vor avea nevoie de un antenor de portari care să deţină licenţa UEFA A-GK. Legea va intra în vigoare începând cu campania 2023-2024. Rapid, Farul, Botoşani, Petrolul şi Sepsi au în staff un tehnician cu licenţa menţionată mai sus.

„În conformitate cu Directiva UEFA, echipele din ligile profesioniste de fotbal europene sunt obligate să aibă sub contract antrenori de portari care să dețină licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024”, se arată pe frf.ro.

Marea problemă este că în acest moment, din informaţiile AS.ro, numărul antrenorilor de portari cu licenţa UEFA A-GK este redus. 24 de asemenea tehnicieni sunt prezenţi în primele ligi ale fotbalului românesc.

Reclamă

Lista antrenorilor cu licenţă UEFA A-GK

Mihai Pintilii, scandal cu Lucian Burchel, şeful Şcolii Federale de Antrenori

Până la debutul stagiunii viitoare, un alt scandal are loc în Liga 1. Mihai Pintilii şi Lucian Burchel s-au duelat de la distanţă, după ce şeful Şcolii Federale de Antrenori a cerut suspendarea lui Pinti, după ce acesta ar fi dat indicaţii în timpul meciurilor, chiar dacă nu are licenţă PRO.

Pintilii a răbufnit la finalul meciului dintre FC Hermannstadt și FCSB, scor 0-1, și chiar l-a rugat pe Lucian Burchel să îi dea o suspendare de până la 4 ani. Cazul lui Pintilii va fi judecat pe 23 ianuarie.

„(N.r. – Unde se va ajunge?) Vrei să-mi zic părerea? Nicăieri! Nu mai zic nimic. Niciodată (n.r. – n-a fost contactat de oficialii FRF), au fost alții mai mari decât mine și n-au vorbit cu ei.

Reclamă 4 / 0/3

Eu îmi văd de drumul meu, sunt înscris la școala de antrenori șu încerc să iau carnetul. O să discut cu el (n.r. – cu Lucian Burchel) doar când voi merge la cursurile cu el, în rest n-am ce să discut cu el. Își face nume pe spatele meu. El de 3 săptămâni vorbește doar de Pintilii. Mă bucur că sunt băgat în seamă și că pot să fac să audă și oamenii de el. Asta înseamnă că n-am fost un prost, un fraier și asta mă bucură.

Mă bucur că se vorbește de mine. Doamne ajută, să-mi dea 3 luni, 3 ani, 4 ani, dacă crede că am greșit și trebuie să fiu pedepsit. Nu știu pentru ce să mă suspende. Pentru o poză? Habar n-am. Pentru că m-am ridicat cu tabela de schimbare? Că sunt delegat în acte. Toți se mai ridică de pe bancă. Suntem legați de scaun? Chiar îl rog să mă suspende cât mai mult, să fie el liniștit.

Nu am ce vorbi cu oameni care vor doar răul în țara asta. Am fost fotbaliști, am jucat la echipa națională, mi-am rupt piciorul pentru echipa națională și meritam măcar bun simț”, a spus Mihai Pintilii, potrivit digisport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și