Închide meniul

Ionuţ Chirilă, declaraţie fabuloasă despre noul antrenor al lui Dinamo: „Văd două nume. Ionuţ Chirilă sau Mircea Lucescu”

Bogdan Stănescu Publicat: 30 noiembrie 2023, 11:01

Reclamă
Ionuţ Chirilă, declaraţie fabuloasă despre noul antrenor al lui Dinamo: „Văd două nume. Ionuţ Chirilă sau Mircea Lucescu

Ionuţ Chirilă, declaraţie fabuloasă despre noul antrenor al lui Dinamo

Ionuţ Chirilă, în timpul unui meci / Hepta

Ionuţ Chirilă a făcut o declaraţie fabuloasă despre noul antrenor al lui Dinamo. Fiul regretatului Ioan Chirilă s-a autopropus antrenor al „câinilor”, dar a spus şi că o altă variantă ar putea fi Mircea Lucescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo trebuie să numească un antrenor după ce Ovidiu Burcă a demisionat. „Câinii” sunt pe penultimul loc în Liga 1, cu doar 10 puncte acumulate în 17 etape. Dinamo are cu 8 puncte mai puţin decât echipa aflată pe locul 14, FCU Craiova.

Ionuţ Chirilă, declaraţie fabuloasă despre noul antrenor al lui Dinamo: „Văd două nume. Ionuţ Chirilă sau Mircea Lucescu”

Văd doi antrenori la Dinamo. Mircea Lucescu sau Ionuț Chirilă. Lucescu a demonstrat că a făcut la Corvinul Hunedoara o echipă. Lucescu nu a fost mare la Șahtior sau Dinamo Kiev. A fost mare la Corvinul, o echipă care dacă era patronată de Ministerul de Interne sau MApN era campioana țării cu 10 puncte avans.

Ionuț Chirilă a fost executat la Chiajna când făcea o echipă care se autofinanța și ar fi ajuns cu siguranță în play-off. O echipă cu medie de vârstă de 22-23 de ani. Lucescu l-a făcut pe Lupescu de Bayer Leverkusen, pe Răducioiu l-a luat la 15 ani și l-a făcut de Milan. Chirilă l-a luat pe Tararache și l-a făcut de Grasshoper Zurich, vândut pe 2 milioane și jumătate, a salvat clubul de la faliment.

Petre Florentin a fost ofertat din Bundesliga, 2 milioane, nu a acceptat conducerea. Hîldan, dacă nu se întâmpla nenorocirea, devenea un jucător important pentru echipele din Occident. Oamenii care au făcut valori din jucători care nu existau trebuie să se ocupe de viitorul lui Dinamo”, a declarat Ionuț Chirilă pentru gsp.ro.

Reclamă

„Vi s-a propus să o preluaţi pe Dinamo?” Ionuţ Chirilă, răspuns ferm după ce Ovidiu Burcă şi-a dat demisia

„Vi s-a propus să o preluaţi pe Dinamo?” a fost întrebarea la care Ionuţ Chirilă a dat răspunsul imediat, după ce Ovidiu Burcă şi-a dat demisia. Antrenorul a dezvăluit că nu i s-a propus să îi preia pe „câini”, însă şi-ar dori să revină în Ştefan cel Mare.

Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo, după ce „câinii” au pierdut derby-ul cu FCSB. „Câinii” au făcut anunţul oficial pe contul de Facebook. Până la numirea unui nou antrenor, Sorin Colceag, unul dintre asistenţii lui Burcă, se va ocupa de antrenamentele „câinilor”.

Ionuţ Chirilă a oferit declaraţii despre situaţia de la Dinamo. Antrenorul a dezvăluit că va da curs unei oferte din partea oficialilor din Ştefan cel Mare, în cazul în care va primi una. Chirilă a mărturisit că alb-roşii au nevoie de un tehnician capabil să construiască jucători, deoarece Dinamo nu îşi poate permite să cumpere alţi fotbalişti.

Reclamă 4 / 0/3

Este un risc major pentru acţionari să facă investiţii”

De asemenea, în privinţa unei posibile reveniri a lui Mircea Lucescu în „Groapă”, Chirilă a reacţionat ferm, şi a declarat că nu se pune problema ca Il Luce să o antreneze din nou pe Dinamo în această perioadă. Chirilă s-a mai declarat convins că trupa din Ştefan cel Mare se poate salva de la retrogradare, chiar dacă nu s-a mai impus din luna august. Acesta a avut doar cuvinte de laudă şi la adresa acţionarilor din Ştefan cel Mare.

„Nu mi s-a propus Dinamo. Dacă aş primi o propunere, normal că merg. Problema este că Dinamo are nevoie de un om care să construiască jucătorii, să-i transforme din perspective în certitudini. Dinamo nu-şi poate permite să cumpere jucători, nu are bani, trebuie să se descurce cu jucătorii pe care îi are şi să dezvolte acea forţă colectivă care echilibrează diferenţa de valori individuale dintre ei şi Rapid, FCSB, Farul.

Doar aşa se pot face puncte şi Dinamo se poate salva de la retrogradare. Nimeni nu-ţi garantează că dacă aduci şase-şapte jucători, fără să fi demonstrat că poţi ridica valoarea celor care au fost până acum aici, poţi face ceva. Este un risc major pentru acţionarii care nu stau strălucit financiar, să facă nişte investiţii care ar putea duce către faliment. Cred că jucătorii lui Dinamo pot mult mai mult până în momentul acesta.

Ionuţ Chirilă: „Burcă poate deveni un antrenor bun în viitor!”

(N.r. Mircea Lucescu poate reveni la Dinamo) Nu vreau să comentez asta, nu cred că se întoarce în fotbalul românesc, are un alt nivel, nu are legătură cu fotbalul românesc. Eu spun, ştim ce am făcut pentru Dinamo de-a lungul timpului, dar nu mi s-a mai dat şansă de a mai face încă o generaţie care a dominat fotbalul românesc şi care a adus bani foarte mulţi. Acum acţionarii trebuie să fie foarte atenţi şi trebuie să decidă ce e mai bine.

În privinţa lui Burcă, este un băiat tânăr, educat. N-a avut experienţa necesară pentru că, antrenând foarte puţin, a trebuit să preia un Dinamo cu un grad de dificultate imens. Dacă va face toţi paşii, trecând prin toate etapele acestei profesii, ar putea ajunge un antrenor bun în viitor. Acum, însă, a fost prea devreme şocul pentru ca el să ia o echipă în care complexitatea de a o pregăti, tot ce înseamnă Dinamo, nu putea să reuşească într-un timp atât de scurt. Nimeni nu s-a născut să devină direct un mare antrenor.

Până în momentul acesta nu m-a căutat nimeni. Decizia acţionarilor va fi crucială pentru ceea ce vor face în viitor. Trebuie să se gândească foarte bine. Îi cunosc pe acţionari, sunt foarte bine intenţionaţi, educaţi, dintr-o altă lume, oameni de bussines, şi încearcă să construiască un Dinamo pe principii solide.

Dinamo nu prezintă interes acum, decât pentru suporterii ei formidabili, şi susţin echipa mai departe. Are pe ce să se construiască. Important e să se ia deciziile bune. Dinamo se poate salva”, a declarat Ionuţ Chirilă, într-un interviu pentru AntenaSport.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și