Închide meniul

Ionuț Chirilă, pregătit să o transforme pe FCSB în Manchester City! Mesaj categoric pentru Gigi Becali: „Știu cum se face chestia asta!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 noiembrie 2022, 19:22

Ionuț Chirilă, pregătit să o transforme pe FCSB în Manchester City! Mesaj categoric pentru Gigi Becali: „Știu cum se face chestia asta!

Verdictul lui Ionuţ Chirilă, după transferul stelar al lui Radu Drăguşin la Tottenham

Ionuț Chirilă, la baza de pregătire a Academicii Clinceni / captură AS.ro

Ionuț Chirilă a oferit prima reacție după ce Basarab Panduru l-a propus la FCSB și a anunțat că poate să le aducă roș-albaștrilor posesia la care tot visează Gigi Becali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Chirilă e sigur că, cu el pe banca tehnică, FCSB ar defila în Liga 1 și ar avea un joc de posesie pe placul lui Gigi Becali.

Ionuț Chirilă, reacție după ce Basarab Panduru l-a propus la FCSB

La Steaua se vrea posesie, dar posesia nu se face punând două echipe îmbrăcate în albastru și galben într-un careu de 30 pe 20 și să se joace șase contra șase, dintr-o atingere sau liber. Posesia făcută așa nu te ajută în condiții de adversitate ale unui meci oficial. Ce înseamnă posesia? Circulația balonului, să creezi superioritate numerică. Să ai tot timpul un om în plus în fața adversarului.

Asta înseamnă cunoașterea unghiurilor de joc, să faci întâi exercițiile auxiliare de superioritate numerică, doi contra unu, deviere și decizia omului fără minge, trei contra unu cu schimb de locuri, eliberări de spații. Automatizând exercițiile care duc la această superioritate numerică, posesia va veni de la sine, ca o limbă pe care te trezești că ai învățat-o din mers.

Sunt foarte mulți antrenori care de luni până vineri susțin că lucrează doar posesie, posesie, posesie. Când vine adversarul la meci, sâmbătă sau duminică, nu poți să legi trei pase. Exact ce s-a întâmplat Stelei! Trebuie să pleci mult mai din spate și să-i înveți pe jucători exercițiile auxiliare. E o discuție mai lungă. Toate echipele mele au avut circulație și posesie. De la generația fabuloasă, cu Tararache, Petre și Hîldan, la campioana de tineret a Rapidului, apoi la Jiul, UTA. La Chiajna am avut cea mai bună posesie din țară, cu șapte jucători sub 20 de ani care erau titulari. Deci, știu cum se face chestia asta.

Reclamă

Ei nu știu să construiască atacuri poziționale cu înlănțuiri de 8-10 pase și realitate gândită, care să desfacă aceste apărări. Ați văzut de multe ori, cum au pierdut cu Clinceni, cu Voluntari. O luasem pe Clinceni de o săptămână.

Am pierdut cu 2-3, iar dacă copilul ăla de 17 ani nu i-o dădea de două ori în față lui Keșeru, nu cedam niciodată în acel meci. Am făcut posesie și circulație a balonului toată repriza a doua în terenul Stelei, finalizată cu super golul lui Omoh. Steaua este o echipă care trebuie să construiască jocul. Ai nevoie de un om care a făcut chestia asta și a trecut prin toate etapele profesionale ca să ajungă la maturitatea de a gestiona o echipă de anvergura și presiunea Stelei”, a spus Ionuț Chirilă, conform prosport.ro. 

Basarab Panduru îl propune pe Ionuţ Chirilă la FCSB

Basarab Panduru a declarat că Ionuţ Chirilă ar fi potrivit pentru postul de tehnician al FCSB-ului, după plecarea lui Nicolae Dică. Fostul internaţional susţine că echipele pregătite de Chirilă au practicat un joc de posesie, joc care este pe placul patronului Gigi Becali.

Reclamă 4 / 0/3

„Ionuţ Chirilă cum ţi se pare dacă tot vrei posesie? Da, la FCSB. Nu vine că e dinamovist sau ce? Dacă vrei posesie, omul a făcut posesie, a făcut echipele să joace fotbal, chiar şi cu jucători necunoscuţi.

La Chiajna a făcut dintr-o echipă de necunoscuţi… Şi la Petroşani echipa juca fotbal. Dacă vrei posesie, poţi încerca, dar îi trebuie timp, să-l laşi în pace”, a declarat Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

Ionuţ Chirilă este liber de contract din decembrie 2021, după despărţirea de Academica Clinceni. De-a lungul carierei sale, antrenorul a mai stat pe banca unor echipe precum Chiajna, UTA sau ASA Tg. Mureş.

Gigi Becali a anunţat cand va fi numit noul antrenor de la FCSB

Gigi Becali a declarat că derby-ul „de foc” cu Rapid din weekend o va găsi pe FCSB cu un nou antrenor. Patronul este convins că va ajunge la o înţelegere cu noul tehnician, însă s-a ferit să ofere numele acestuia.

În privinţa partidei cu rivala din Giuleşti, Becali a declarat că FCSB este favorită certă, chiar şi dacă „problema” antrenorului nu se va rezolva.

„Cu Rapid vom avea antrenor 100%. Mâine e posibil să nu-l avem, dar vineri dimineață, la antrenament, va fi antrenor nou. Având în vedere valoarea jucătorilor, ar trebui să câștige și fără antrenor. Mă duc eu pe bancă. Nu că mă duc personal, dar ar trebui să câștige cu oricine pe bancă. Mai pot să zic ceva?

Nu pot să spun (n.r.- ce antrenor preferă), de ce să se supere cel care va fi dacă nu pot să-l iau? Nu vă pot spune toate intimitățile, ar trebui să-i spun celui pe care îl iau că el a fost favoritul încă de la început”, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și