Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Ionuţ Chirilă, uluit că Dan Şucu l-a ales pe Neil Lennon: „O greşeală!”. Este în „război” total cu Mircea Lucescu

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 mai 2024, 11:22 / Actualizat: 24 mai 2024, 14:32

Reclamă
Ionuţ Chirilă, uluit că Dan Şucu l-a ales pe Neil Lennon: „O greşeală!. Este în „război total cu Mircea Lucescu

Ionuţ Chirilă, uluit că Dan Şucu l-a ales pe Neil Lennon

Ionuţ Chirilă, la AS.ro LIVE

Invitat la emisiunea AS.ro LIVE, Ionuţ Chirilă a declarat că este uluit că Dan Şucu l-a ales pe Neil Lennon antrenor la Rapid. Acesta este convins că numirea unui tehnician nord-irlandez, în Giuleşti, este o mare greşeală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă Neil Lennon a cucerit cinci titluri cu Celtic, Ionuţ Chirilă nu îl vede capabil să o facă şi pe Rapid campioană. L-a arătat cu degetul pe Dan Şucu.

Ionuţ Chirilă, uluit că Dan Şucu l-a ales pe Neil Lennon

Liber de contract după despărţirea de Academica Clinceni, în 2021, Ionuţ Chirilă e sigur că patronul Rapidului a primit sfaturi eronate de la Mircea Lucescu.

(Rapid a ales un antrenor străin) O greşeală, după părerea mea! O să spun o poveste şi o să-l parafrazez pe tata, ca să-i spunem şi domnului Şucu, care la un moment dat a strigat: ‘Gigi, venim!’, şi când să vină a făcut un punct în play-off. Eu am vrut să îi spun nişte lucruri, nu a discutat cu mine, deşi eu sunt un om care a făcut câteva milioane la Rapid şi ar fi trebuit să aibă un dialog.

Eu mi-am oferit disponibilitatea să îi spun nişte lucruri să îl ajut. Pentru că el este pe nişte piste total greşite şi influenţat de nişte ‘Mesia’, care de fapt au alte interese şi au participat la distrugerea fotbalui românesc influenţând numiri de antrenori. Antrenori care se plimbă pe la toate echipele, se duc în vestiar pe la Steaua, după vin la Dinamo… după îi spun lui Dan Şucu ce trebuie să facă.

Reclamă
Reclamă 4

Apropo de Rapid şi de Şucu, echipă la care am lucrat şi am câştigat singurul titlu din istoria echipelor din campionatele de tineret. Un titlu a avut Rapid, cu mine, şi am avut o echipă fantastică. Trebuia să fiu lăsat pe urmă la echipa din Liga 1 pentru că toată generaţia mea… am schimbat generaţia lui Sabău, Rednic, Lupu, Ganea, Barbu şi toţi ceilalţi. Dar este o altă poveste, un alt blocaj din fotbal vis a vis de mine.

„Lumea vrea spectacol la Rapid”

Tata într-o pastilă la ora 11, avea 5 minute la radio la ora 11. A spus aşa, apropo de numirea noului antrenor al Rapidului: ‘Anglia vine la Bucureşti, blitz-urile vor străfulgera pe Aeroportul Otopeni. Anglia vine şi îşi face un calcul simplu. Vom centra de 200 de ori în careul românilor, dacă din cele 200 centrări 2 vor fi gol, ne întoarcem la aeroport şi am plecat acasă. Anglia nu ştie să joace jocul pe care ea însăşi l-a inventat. Anglia a dat lumii fotbalul, iar el a fost jucat de Europa şi Pele. Punct’. Apropo de Messi şi Maradona.

Rapid este un stadion cu un temperament sud-american, este o oală care fierbe. Lumea vrea spectacol, lumea vrea ca acea echipă să fie exponentul fotbalului spectacol. Să joace din devieri, din combinaţii. Să aibă trasee de joc, să joace din devieri, din combinaţii. Noi aducem un antrenor nord-irlandez care a lucrat în Scoţia foarte mult timp. Nu ştiu ce îi va da Rapidului, pentru că Rapid este o stare de spirit. Rapid arde pentru fotbal”, a declarat Ionuţ Chirilă la AS.ro LIVE.

Reclamă

Ionuţ Chirilă, despre Mircea Lucescu: „Datorită acestui ins eu nu sunt antrenor la Dinamo”

Chirilă a dezvăluit şi de ce este în „război” total cu cel mai titrat antrenor român. Mircea Lucescu l-ar fi oprit din drumul spre Dinamo.

Mircea Lucescu care i-a spus lui Badea că eu nu trebuie să fiu antrenor la Dinamo, că sunt conflictual. Datorită acestui ins eu nu sunt antrenor la Dinamo. Eram pe aeroport la Roma, cu doi secretari de stat, şi când l-am sunat pe domnul Badea şi i-am spus să îmi dea un singur motiv pentru care eu, un antrenor care a crescut cu Dinamo, să nu antrenez Dinamo? Domnul Badea mi-a spus: ‘Nu am undă verde de la domnul Lucescu. Dacă îmi dă undă verde, nici nu ai aterizat şi eşti antrenorul lui Dinamo’.

Nu am ce să reglez cu Lucescu. El din spate, cum e obişnuit, lucrează cu toate echipele… cu Rapid, cu Dinamo. Văd că e în fiecare vestiar din România„, a mai spus Ionuţ Chirilă.

Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”

Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon, este unul de consultant. Il Luce şi-a folosit experienţa pentru a-i ajuta pe giuleşteni, atunci când a venit vorba de infrastructură sau chiar de aducerea jucătorilor de valoare.

Chiar dacă Lucescu a refuzat o poziţie oficială la Rapid, Dan Şucu va avea parte de ajutorul necondiţionat al lui Mircea Lucescu.

Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon și de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulțumesc în mod special, vom continua investițiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriție) și, normal, vom continua investițiile în jucători valoroși, cu mentalitate de învingători.

Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!”, a spus Şucu, citat de fcrapid.ro.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50 15 iun.

Italia – Albania 2-1! Debut cu dreptul pentru campioana europeană en-titre, la EURO 2024

23:38 15 iun.

EXCLUSIVCele două mari dileme ale lui Edi Iordănescu, înaintea marelui meci cu Ucraina! Deciziile pe care trebuie sa le ia în timp record

23:20 15 iun.

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57 15 iun.

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56 15 iun.

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21 15 iun.

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și