Închide meniul

Kyros Vassaras a rupt tăcerea despre primul scandal de la introducerea sistemului VAR în România: „Este adevărat că unii arbitri asistenţi au folosit telefonul”

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 iulie 2022, 19:07

Kyros Vassaras a rupt tăcerea despre primul scandal de la introducerea sistemului VAR în România: „Este adevărat că unii arbitri asistenţi au folosit telefonul

Kyros Vassaras a rupt tăcerea despre primul scandal de la introducerea sistemului VAR în România

Monitor VAR / Hepta

  • Ce a spus Kyros Vassaras despre problemele de la FCSB – U Cluj
  • Explicaţiile preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor

Kyros Vassaras a venit cu precizări după primul scandal apărut de la introducerea sistemului VAR în fotbalul Românesc. Preşedintele CCA a explicat de ce unii arbitri au folosit telefoanele mobile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vassaras, a precizat că au fost asistenţi care au folosit telefonul mobil în timpul meciurilor, însă doar pentru funcţia de cronometrare. El a menţionat, potrivit frf.ro, că niciun arbitru nu a vorbit la telefon şi că la finalul etapei toţi arbitrii au fost informaţi că nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul jocurilor.

Kyros Vassaras, precizări după primul scandal de la introducerea sistemului VAR

Ţinând cont de discuţiile apărute în presă, CCA doreşte să clarifice informaţia conform căreia arbitrii VAR au folosit telefonul mobil în timpul meciurilor. Este adevărat că unii arbitri asistenţi VAR au folosit telefonul, însă acest lucru s-a întâmplat doar pentru funcţia de cronometrare.

Reclamă

La fiecare partidă, arbitrii asistenţi VAR trebuie să ţină cont de timpul oprit pentru fiecare eveniment pentru a informa în consecinţă arbitrul de centru pentru calcularea timpului suplimentar care trebuie să fie afişat de cel de-al patru oficial, la sfârşitul primei reprize sau la finalul meciului. Niciun arbitru nu a vorbit la telefon în timpul meciurilor, iar acest lucru a fost verificat cu ajutorul imaginilor de la camera video ce funcţionează în fiecare maşină VAR pe durata partidelor.

Nu a existat o instrucţiune din partea CCA ca ei să poată folosi telefoanele mobile! Totodată, la finalul jocurilor din prima etapă, la şedinţa de analiză, toţi arbitrii au fost informaţi că, pentru a asigura integritatea serviciilor prestate, nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în interiorul sau în afara Camerei VAR în timpul jocurilor!”, a explicat Vassaras.

Reclamă

Ce s-a întâmplat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1

Au apărut informaţii că regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1. Unul dintre arbitrii care au fost delegați în camera VAR a avut telefonul personal deschis, pe care l-a ținut aproape monitorul unde vedea fazele suspecte.

Regulile susțin clar că în momentul în care intră în camera VAR, arbitrii sunt obligați să își închidă telefoanele și să le țină departe de ei, pentru a se putea concentra exclusiv pe munca pe care o au de făcut. Mai mult, asta ar exclude anumite mesaje pe care le-ar putea primi sau trimite în timpul meciurilor.

Absolut! Arbitrii din cabină nu au voie să aibă telefoanele deschise, ei prestează un serviciu. E ca și cum am vedea un arbitru în teren că are un telefon în buzunar.

Reclamă 4 / 0/3

În mod normal, ar trebui să le țină departe de ei, undeva închise, să nu-i deranjeze pentru că ei trebuie să fie foarte concentrați acolo. Nu mai zic că nu au voie să dea mesaje”, a specificat Marius Avram, la Digi Sport.

VAR nu a funcționat pe Arena Națională

Sistemul VAR nu a funcționat pe Arena Națională, la meciul dintre FCSB și U Cluj, din prima etapă a Superligii. Aceasta este explicația pentru greșelile incredibile din partida încheiată la egalitate, 1-1.

Din cauza problemelor cu semnalul, centralul Marian Barbu nu a putut vedea fazele video, el neajungând niciodată pe parcursul partidei să observe problemele de arbitraj. Acestuia i s-a transmis în cască de către arbitrii din camera VAR ce s-a întâmplat la fazele cele mai tari, iar acesta a fost nevoit să meargă pe mâna colegilor săi, fără să vadă imaginile.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua "cu ochii închişi" la FCSB
Liga 1 • 12:58
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali
S-a mai accidentat un jucător la FCSB
Liga 1 • 11:12
S-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider
Schimbări uriașe la FCSB
Liga 1 • 8:43
Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul!
Liga 1 • 28 mart., 23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 28 mart., 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”