Închide meniul

Kyros Vassaras, prima reacţie după scandalul de arbitraj de la Rapid – FCSB 1-0. Explicaţii pentru lipsa lui Ovidiu Haţegan şi a lui Istvan Kovacs

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 aprilie 2023, 18:07

Kyros Vassaras, prima reacţie după scandalul de arbitraj de la Rapid – FCSB 1-0. Explicaţii pentru lipsa lui Ovidiu Haţegan şi a lui Istvan Kovacs

Kyros Vassaras, prima reacţie după scandalul de arbitraj de la Rapid - FCSB 1-0

Kyros Vassaras, alături de Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Kyros Vassaras a avut prima reacţie după scandalul de arbitraj de la derby-ul Rapid – FCSB, scor 1-0, din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 1. Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a oferit primele explicaţii după ce Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs nu au fost delegaţi la confruntarea din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Horaţiu Feşnic a fost „centralul” partidei câştigate de Rapid şi a fost criticat vehement după prestaţia pe care a avut-o. Totul după ce Răzvan Onea și Dragoș Grigore au avut două faulturi brutale asupra lui Florinel Coman, respectiv Andrea Compagno, îşi au scăpat doar cu cartonaș galben.

Kyros Vassaras, prima reacţie după scandalul de arbitraj de la Rapid – FCSB 1-0

Aflat în cabina VAR, Rareş Vidican nu a intervenit la cele două faulturi controversate. Nu l-a chemat pe Horaţiu Feşnic să revadă fazele incriminate de jucătorii şi oficialii lui FCSB. Vassaras a dezvăluit care a fost adevăratul motiv pentru care Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs au fost lăsaţi să arbitreze în afara ţării.

Radu Petrescu şi Ovidiu Haţegan au ajuns în Arabia Saudită şi au fost delegaţi la Al Nassr – Al Wehda. Istvan Kovacs a fost la derby-ul din Kuweit dintre Kazma și Al Kuwait.

Este important ca arbitrii noștri să fie activi și să acumuleze mai multă experiență atunci când nu sunt delegați în competițiile interne. Am respins și anul acesta invitații de la alte federații europene și din afara Europei.

Reclamă

Ovidiu Hațegan a fost delegat la un meci din Arabia Saudită în baza colaborării pe care CCA o are cu Federația Saudită de Fotbal.

Delegarea arbitrului român a fost programată cu mai mult timp înainte de această rundă din Superliga. Totuși, arbitrul a fost desemnat și în această etapă, anterior călătoriei sale în Arabia Saudită, și este din nou disponibil pentru următoarea rundă.

Arbitrii români au arbitrat foarte bine meciuri din competiții de top la nivel Mondial datorită muncii pe care o facem, fără nicio legătură cu cele menționate în editorialul respectiv.

Reclamă 4 / 0/3

Președintele Răzvan Burleanu are tot respectul UEFA și FIFA, acolo unde este văzut foarte bine și apreciat, și nu are nevoie de protecția nimănui„, a spus Kyros Vassaras pentru gsp.ro.

Alexandru Albu a marcat singurul gol al meciului Rapid – FCSB. Le-a adus giuleştenilor prima victorie din play-off. Rapid este pe locul 5 din play-off, cu 31 de puncte, la 11 în spatele liderului Farul Constanța.

În următoarea partidă de campionat, Rapid o va întâlni, acasă, pe CFR Cluj. Meciul este programat luni, 1 mai, de la ora 20:30, și va putea fi urmărit, în format live text, pe AS.ro.

Adrian Porumboiu, discurs dur la adresa lui Horațiu Feșnic

Adrian Porumboiu consideră inadmisibil faptul că Horațiu Feșnic nu a sancționat cu „roșu” cele două intrări „criminale” ale lui Onea și Grigore. Totodată, a numit „dubioasă” delegarea lui Rareș Vidican în camera VAR.

A fost un meci influențat în sens negativ de către Feșnic și arbitrul din camera VAR, un arbitru de care eu n-am auzit. Nu știu ce caută în camera VAR la un asemenea meci, când putea să dai un arbitru cu experiență. Îl atenționa, vedea fazele pe monitor și lucrurile erau clare. Dubioasă delegarea și, bineînțeles, atitudinea unui arbitru internațional ca Feșnic. Nu poți să nu dai roșu la cele două faze.

N-ai voie să nu dai roșu la cele două faulturi. După meci, te duci și predai carnetul de arbitru. Dacă vezi două intrări criminale și nu le sancționezi… despre ce vorbim? Eu l-am apreciat la început, dar e departe de ce ar trebui să fie.

Ce presiune, când ai 15.000 de spectatori? Dacă erau 90.000, mai spuneam… ce presiune să ai? Ești arbitru, doar nu ești o domnișoară la un colegiu. Trebuie să ții jocul în mână așa cum scriu regulile jocului. Sunt scrise, trebuie să le respecți. N-ai cum… ești aproape de fază.

Reclamă

La sancțiunea cu roșu a lui Grigore, regulile jocului spun foarte clar faptul că, în acea parte, orice atac neregulamentar din spate este roșu direct. Sunt reguli clare!

Cred că au fost învățați să-i ia tare. Probabil că se gândeau că vor avea și o anumită permisivitate din partea arbitrului. Nu poți să faci acel atac. Orice discuție se oprește”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins Vezi toate știrile
Citește și