Închide meniul

Laszlo Dioszegi, dezvăluiri despre implicarea lui Viktor Orban la Sepsi: „Dacă eram sponsorizaţi de Guvernul din Ungaria, aveam 60 de milioane de euro buget!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iulie 2022, 18:24

Laszlo Dioszegi, dezvăluiri despre implicarea lui Viktor Orban la Sepsi: „Dacă eram sponsorizaţi de Guvernul din Ungaria, aveam 60 de milioane de euro buget!

Laszlo Dioszegi, dezvăluiri despre implicarea lui Viktor Orban la Sepsi

Premierul Ungariei, Viktor Orban, la partida lui Sepsi din Conference League/ Facebook Sepsi OSK

Laszlo Dioszegi a făcut noi dezvăluiri despre implicarea lui Viktor Orban la Sepsi. Patronul grupării din Sfântu Gheorghe a ţinut să infirme că bugetul echipei este asigurat de Guvernul din Ungaria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Premierul Ungariei a fost prezent la meciul tur dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, scor 3-1, din UEFA Conference League. Orban a urmărit din tribune prima victorie din istoria clubului în cupele europene. A avut parte de o primite triumfală pe arena care a fost construită cu bani de la statul maghiar.

Laszlo Dioszegi, dezvăluiri despre implicarea lui Viktor Orban la Sepsi

Dioszegi a anunţat că, dacă Ungaria ar fi contribuit cu bani şi la echipă, bugetul ar fi fost de 10 ori mai mare decât în prezent.

Deja am ajuns o echipă mijlocie, însă nu dispunem de bani, sume uriașe, eu așa consider. Poate e și puțin inflamată situația cu vizita domnului permier Viktor Orban, care a venit pus și simplu la Tușnad, vine în fiecare an și e un lucru normal. Noi nu am negat niciodată că stadionul din Sf. Gheorghe și baza din Miercurea Ciuc sunt construite exclusiv din banii din Ungaria. Noi dacă eram sponsorizați de Guvernul maghiar, nu aveam 6 milioane buget, aveam poate 60 de milioane de euro.

Deci pentru un Guvern să sponsorizeze o echipă, deja cine se gândește la așa ceva… Vă dați seama că dacă erau alte scopuri cum se insinuează, primeam 50 de milioane de euro și câștigam campionatul la pas. Noi avem 5 sau 6 sponsori din Ungaria care nu ne vor da dublu sau triplu, avem un buget de mijlocul clasamentului din România, dar cu seriozitate și alegerea jucătorilor putem face treabă. Noi am adus jucători nedoriți de alte cluburi și la noi dau randament„, a declarat Laszlo Dioszegi pentru sptfm.ro.

Reclamă

Laszlo Dioszegi a dezvăluit ce i-a transmis Viktor Orban, după meciul lui Sepsi din Conference League

Laszlo Dioszegi a declarat că Viktor Orban a felicitat echipa, după victoria la scor din turul secund preliminar de Conference League. Covăsnenii s-au impus cu 3-1 şi pleacă cu prima şană la calificare înainte de meciul retur, care va fi astăzi.

Totodată, patronul de la Sepsi a mărturisit că toate investiţiile de la clubul covăsnean se datorează Guvernului maghiar.

Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a declarat Laszlo Dioszegi.

Reclamă 4 / 0/3

Sepsi, sponsorizată de firme maghiare

În România, Sepsi și Csikszereda au fost beneficiarele investițiilor guvernului controlat de Orban. S-au pompat zeci de milioane de euro în infrastructură, academii, stadioane.

Pe lângă acestea, guvernul de la Budapesta a facilitat investițiile unor sponsori cu dedicație pentru cele două cluburi din Liga 1 și Liga 2. Sepsi primește 4,5 milioane de euro anual de la parteneri, fiind de departe formația din Liga 1 cu cele mai bune contracte de sponsorizare.

Echipa lui Cristiano Bergodi are contracte, printre alţii, cu Gyermelyi, cel mai mare producător de paste din Ungaria, care i-ar finanța pe covăsneni cu un milion de euro anual.

Sepsi mai are contracte de sponsorizare cu alte firme printre care OTP Bank, MOL, Belfry (companie de construcții), dar și alte societăți comerciale deținute de patroni maghiari, care, în total ar mai aduce 2,5 milioane de euro.

Gigi Becali, reacţie vehementă după investiţiile lui Viktor Orban de la Sepsi OSK

Gigi Becali a avut un discurs tăios la adresa celor de la Sepsi, pe care nu vrea să-i vadă în lupta pentru trofee. Patronul FCSB a declarat că va investi cât este nevoie, pentru ca echipa covăsneană să nu se claseze peste echipa sa. Chiar dacă a vorbit despre fotbal, Gigi Becali a avut un discrus pe alocuri agresiv şi xenofob.

Dacă se ridică, investesc eu mai mulți bani. Nu-i las pe unguri să treacă peste FCSB. Ei, niciodată în viața lor, nu vor trece peste o echipă românească.

Când va îndrăzni Orban să facă ceva, îi dau în cap. Pac, Sepsi jos! De ce? Investesc bani. Nu o las pe Sepsi. Nu e discriminare, nu? Să nu se considere discriminare. Să nu spună lumea «De ce investește bani?». Sau că e amenințare.

Reclamă

Pe Sepsi o vom ține la ghilotină. O să o țin la respect. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, o să mai investesc 10 milioane de euro.

Vom spulbera tot ce e neam cu Sepsi OSK. La fotbal mai dau bani doar dacă Sepsi OSK o să ridice capul. Nu-i permit să ia campionatul în România. Trebuie să-l ținem la coadă pe Orban. O să vin la stadion doar dacă Sepsi OSK prinde viteză cu Orban. Vă promit că Sepsi OSK nu va ridica prea mult capul. Dacă Sepsi sau Csikszereda ridică un pic capul, investesc bani mulți”, a declarat Gigi Becali, la conferinţa de presă susţinută marţi.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și