Închide meniul

Lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB! A venit motivarea Curții de Apel în procesul cu privire la palmaresul clubului Steaua

Alex Ioniță Publicat: 15 mai 2024, 12:47

Reclamă
Lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB! A venit motivarea Curții de Apel în procesul cu privire la palmaresul clubului Steaua

Lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB!

Colaj Facebook

Curtea de Apel a venit cu o lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB. Instanța a prezentat motivarea deciziei din luna octombire a anului 2023, cu privire la palmaresul clubului Steaua București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anul trecut, Curtea de Apel București a anunțat faptul că CSA Steaua are palmaresul clubului istoric, din anul 1947, până în anul 1998. Totuși, intervalul 1998-2003 rămâne „în aer”.

Lovitură uriașă pentru Gigi Becali și FCSB!

Potrivit Curții de Apel București, ruptura palmaresului s-a produs în anul 1998, atunci când Asociația Fotbal Club Steaua București a continuat activitatea clubului istoric, în prima ligă a României.

Concret, instanța a decis că AFC Steaua nu a preluat palmaresul CSA Steaua și că, actuala echipă a lui Gigi Becali a utilizat fără drept palmaresul clubului care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în anul 1986.

„Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Reclamă
Reclamă 4

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București»”, ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”, se arată în comunicatul emis de Curtea de Apel.

Reclamă

De notat este faptul că decizia publicată de Curtea de Apel București poate fi atacată în termen de 30 de zile, cu recurs.

Gigi Becali cere desfiinţarea CSA Steaua

Gigi Becali n-a mai rezistat şi cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul din Liga 1 câştigat de FCSB. Latifundiarul din Pipera a lansat un nou atac la adresa echipei Armatei, care nu a reuşit să obţină drept de promovare.

Patronul FCSB-ului vrea să joace pe stadionul din Ghencea în preliminariile UEFA Champions League. Mai mult, îşi doreşte să cumpere marca Steaua, pentru a închide definitiv conflictul cu generalii şi cu Florin Talpan.

„Ca să nu existe discuții, scoate marca de Steaua la vânzare. Nu puteți promova, hotărâre de Guvern, scoate-o la vânzare, punct.

Nu trebuie să facă mare lucru, doar să o scoată la vânzare să o valorifice și o cumpără cineva sau eu, sau oricine, și gata mă cu scandalurile.

Echipa aia trebuie desființată că nu are ce. Să ne dea nouă stadionul, ca să mergem în Liga Campionilor să avem stadion. Să revină lucrurile în făgașul lor normal”, a spus Gigi Becali, la palat.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:40

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

22:36

„Trebuia să înscriem mai multe goluri!” Van Dijk nu s-a ferit de cuvinte după România – Olanda 0-3: „O săptămână cu turbulenţe”

22:22

Prestaţia lui Felix Zwayer, criticată vehement după România – Olanda! Ce notă a primit după ce a fost pus la zid: „Slab”

22:14

Verdictul lui Ilie Dumitrescu, după România – Olanda 0-3: „Problema a fost asta!”

22:05

„E vinovatul principal, acolo s-a pierdut totul!” Tricolorul făcut praf de Mihai Stoica, după eliminarea României de la EURO 2024

22:00

LIVE SCOREAustria – Turcia 0-1, ultimul meci din optimile de finală de la EURO 2024. Olanda îşi află adversara din sferturile de finală

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și