Închide meniul

Malcom Edjouma riscă să nu joace în FCSB – Universitatea Craiova. Cum poate fi suspendat mijlocaşul după intrarea brutală la Igor Armaş

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 februarie 2023, 16:44

Malcom Edjouma riscă să nu joace în FCSB – Universitatea Craiova. Cum poate fi suspendat mijlocaşul după intrarea brutală la Igor Armaş

Malcom Edjouma riscă să fie suspendat pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

Hepta

Malcom Edjouma riscă să nu joace în FCSB – Universitatea Craiova în cazul în care Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF se va autosesiza şi va decide suspendarea lui pe baza imaginilor video. FCSB l-a pierdut şi pe Darius Olaru pentru derby-ul cu oltenii, după ce a luat cartonaş galben şi va fi suspendat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Malcom Edjouma a fost protagonistul unei intrări groaznice la finalul partidei pe care FCSB a câştigat-o în deplasarea de la FC Voluntari, scor 2-1.

Conform regulamentului, Comisia de Disciplină şi Etică se poate sesiza în cazul lui Edjouma, chiar dacă arbitrul Radu Petrescu nu l-a eliminat pe mijlocaşul de la FCSB şi i-a acordat doar cartonaşul galben.

Ce spune regulamentul în cazul lui Malcom Edjouma

Articolul 90 | Autorități competente în materie disciplinară

1. Arbitrul este competent să ia deciziile în materie disciplinară în timpul jocului de fotbal.

Reclamă

2. Deciziile arbitrului luate în timpul jocului de fotbal (de la intrarea până la ieșirea acestuia de pe terenul de joc) sunt definitive.

3. În mod excepțional, derogând de la prevederile alin. 2 de mai sus, Comisia de Disciplină și etică a FRF/LPF are competența de a:

a. sancționa abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru și în privința cărora există înregistrări video din mai multe unghiuri;

Reclamă 4 / 0/3

b. îndrepta erorile apărute în deciziile disciplinare ale arbitrilor, în ceea ce privește greșita identificare a persoanei constatată de CCA;

c. stabili sancțiunile aplicabile în ceea ce privește abaterile disciplinare sancționate cu eliminare, în conformitate cu dispozițiile regulamentului disciplinar.

Malcom Edjouma riscă să nu joace în FCSB – Universitatea Craiova

Conform unui alt articol din regulament, sesizarea se poate face de mai multe persoane, printre care Secretarul General al FRF sau al LPF. De asemenea, chiar şi Igor Armaş ar putea să sesizeze Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

Articolul 107 | Începutul procedurii disciplinare

1. a. Abaterile disciplinare se urmăresc din oficiu. Sesizarea se va face de Secretarul General al FRF/LPF care impreună cu secretarul instanței disciplinare va face toate demersurile în vederea atașării la dosarul cauzei a: rapoartelor oficialilor de meci, articolelor din massmedia, înregistrărilor audio-video, fotografiilor sau oricăror mijloace de proba aflate în posesia FRF/LPF și necesare soluționării cauzei.

b. Sesizarea poate fi făcută şi de următoarele Comisii ale FRF: CCA, Comisia Pentru Agenţi de Jucători, Comisia Tehnică, precum şi de către Direcţia Competiţii.

c. Sesizarea privind punerea in executare a hotararilor CNSL si aplicarea sanctiunilor disciplinare se face prin referatul secretarului acesteia sau creditorului.

Reclamă

d. Sesizarea organului jurisdictional privind savarsirea unei abateri disciplinare se poate face prin plangere si de catre orice altă persoana care justifică un interes personal, direct, actual și legitim, participantă la fapta de natura sa atraga răspunderea disciplinara.

Igor Armaș, strigăt de disperare după intrarea horror a lui Edjouma

Igor Armaș, strigăt de disperare după intrarea horror a lui Edjouma din FC Voluntari – FCSB. Francezul ar fi trebuit să fie eliminat în minutul 82, însă „centralul” Radu Petrescu i-a acordat doar cartonaș galben. VAR-ul nu a intervenit!

La finalul meciului, fundașul moldovean de la Voluntari a vorbit despre faza cu pricină și se bucură că a scăpat ușor.

„E o fază inexplicabilă sincer. Îl pot înțelege pe Radu Petrescu că n-a văzut faza, dar nu înțeleg decizia VAR și nu înțeleg gestul lui lui Edjouma, cum poți să te duci cu crampoanele atât de sus? Eu sincer nu înțeleg asta. Mă bucur că am scăpat ușor. Putea să mă desfigureze la cum a intrat. Nu e doar capul, e și fața, și umărul, și tot.

Acum sunt bine. Nici cel mai înrăit dușman nu poate intra așa. E un coleg până la urmă, să te duci așa..chiar nu-mi explic. Radu Petrescu n-a vrut sa vorbească cu mine sau cu oamenii din staff”, a declarat Igor Armaș la finalul meciului, potrivit digisport.ro.

Malcom Edjouma ar fi trebuit să fie eliminat în FC Voluntari – FCSB! Francezul a avut o intrare horror: „Fault grosolan! Trebuia roșu direct!”

Francezul a reușit „dubla”, aducând victoria roș-albaștrilor, însă a avut și o intrare criminală.

În minutul 82, la o fază care nu anunța absolut nimic, Edjouma a avut o intrare horror cu talpa la Igor Armaș, fundașul ilfovenilor.

Lovitura a lăsat urme, fotbalistul moldovean urlând de durere. Mai mult decât atât, la finalul meciului, Armaș a postat o fotografie în care se vede perfect cum a fost afectat de intrarea necumpătată a fotbalistului de la FCSB.

„Să-ți fie rușine, domnule arbitru”, a scris Armaș în descrierea imaginii.

„Centralul” Radu Petrescu l-a iertat pe Edjouma de eliminare, iar VAR-ul nu a intervenit! Francezul a primit doar cartonaș galben și fost scos câteva minute mai târziu din teren de Mihai Pintilii, în locul său intrând Radaslavescu.

„În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, e clar că Edjouma a pus în pericol integritatea fotbalistului de la Voluntari. Fault grosolan, ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu. Nu pot să înțeleg de ce nu au intervenit cei din cabina VAR”, a declarat fostul arbitru Marius Avram la digisport.ro.

Recomandări
  • Malcom Edjouma riscă să nu joace în FCSB – Universitatea Craiova
  • Scenariu horror pentru FCSB

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:17 AC Milan – Inter LIVE SCORE (21:45). Simone Inzaghi poate câștiga titlul în „Derby della Madonnina”! Echipele probabile 20:03 Lotul preliminar al României pentru Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A. Meciurilor tricolorilor, LIVE în AntenaPLAY 19:42 Tactica inedită propusă pentru ca Dinamo să se salveze de la retrogradare! Planul gândit de echipa din Ștefan cel Mare 19:26 „Eu conduc!” Zeljko Kopic s-a enervat la conferința de presă! A „tunat” înainte de Botoșani – Dinamo 18:50 „Și eu aș încerca asta” Jose Mourinho a propus ca fotbalul să se joace fără portari! Declarația prin care a uimit pe toată lumea 18:26 Joan Laporta, anunţ „bombă” la 12 ore după El Clasico! Cere să se REJOACE Real Madrid – Barcelona şi a găsit precedentul 18:19 Primele transferuri cerute de Dan Petrescu la CFR Cluj! Numele pe care i le-a „pus pe masă” lui Neluțu Varga 18:00 Oțelul Galați va avea un nou stadion de 100 de milioane de euro! Veste uriașă pentru Dorinel Munteanu: „Va avea 30.000 de locuri” 17:52 OFICIAL | Fabio Cannavaro a semnat cu Udinese! Fostul Balon de Aur, adus pentru a obţine salvarea de la retrogradare 17:41 Farense – Benfica, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:15). „Vulturii”, ultima șansă în lupta la titlu din Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și