Închide meniul
EXCLUSIV

Mihai Rotaru lasă Universitatea Craiova pentru CSA Steaua! Singura condiție pentru mutarea anului în fotbalul românesc

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 10 ianuarie 2023, 7:52

Mihai Rotaru lasă Universitatea Craiova pentru CSA Steaua. Doar modificarea Legii Sportului mai stă în calea loviturii anului în fotbalului românesc. În ultima perioadă, Rotaru a încercat să scape de acțiunile clubului din Bănie, fiind pregătit să investească în liderul Ligii 2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform surselor Antena Sport, singurul impediment care ar sta în calea loviturii de proporții este dreptul de promovare al Stelei. Acesta ar putea veni însă până la 1 mai 2023, atunci când va fi votată noua Lege a Sportului. În acest moment, există o prevedere la articolul 31 care le interzice cluburilor susținute din bani publici să poată evolua în ligile profesioniste.

Mihai Rotaru lasă Universitatea Craiova pentru CSA Steaua

În ultima perioadă, surse din Ministerul Sportului au lăsat să se înțeleagă că sunt șanse mari ca această prevedere să dispară, astfel ca Steaua să aibă drept de promovare, în cazul în care va reuși acest lucru și pe plan sportiv. Rămâne de văzut dacă Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal vor acorda dreptul de promovare automat, sau Steaua va fi nevoită să mai evolueze o stagiune în Liga 2.

”Noi sprijinim modificarea Legii Sportului în care cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Noua Lege a Sportului va mai dura, iar, în paralel cu elaborarea strategiei, vom scrie și noua lege”, spunea în trecut Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Pe de altă parte, din secunda în care CSA Steaua va avea dreptul de a se asocia cu un privat, acela va fi Mihai Rotaru. Omul de afaceri ar avea mai multe de câștigat la capitolul imagine, ținând cont că Steaua are la dispoziție noul stadion din Ghencea și o galerie numeroasă.

Reclamă

Adi Popa, o altă soluție pentru promovarea în Liga 1

Adi Popa consideră inadmisibil faptul că CSA Steaua nu are dreptul să evoluează în Liga 1 și susține că cea mai bună soluție pentru această problemă ar fi ca echipa bucureșteană să fie preluată de suporteri pe sistemul socios.

„Eu am o altă variantă, pe care a spus-o domnul Dîncu și mi se pare foarte inteligentă. S-o ia suporterii pe sistemul socios. Așa Steaua ar fi tot timpul a suporterilor, cum se poartă și afară. Să aibă 49% Armata și suporterii restul. Dacă nu se schimbă legea sportului, asta e singura variantă (n.r. ca MApN să se asocieze cu o entitate privată) pentru a obține dreptul de promovare.

Domnul Dîncu a promovat pentru prima dată această idee și chiar mi s-a părut inteligentă, nu mă gândisem la asta. Cunosc majoritatea suporterilor, ultrașilor. Sunt oameni cu joburi respectabile, cu afaceri, nu sunt huligani. Din 2.000, dacă sunt 20 care sar calul, nu trebuie să-i băgăm pe toți în aceeași oală”, a declarat Adi Popa, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

CSA Steaua, lider în Liga 2

CSA Steaua are un parcurs foarte bun în Liga 2. În prezent, echipa antrenată de Daniel Oprița se află pe primul loc, cu 33 de puncte obținute după 16 meciuri jucate.

În primul meci oficial din 2023, CSA Steaua o va întâlni, în deplasare, pe Unirea Slobozia. Partida este programată sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și