Închide meniul

Mihai Stoica, cucerit de Eduard Novak după decizia istorică: „De 30 de ani, este primul ministru care face ceva pentru sport!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 iulie 2022, 17:00

Mihai Stoica, cucerit de Eduard Novak după decizia istorică: „De 30 de ani, este primul ministru care face ceva pentru sport!

Mihai Stoica, imagini fabuloase de la West Ham - FCSB

Mihai Stoica este managerul general al FCSB / Profimedia

Mihai Stoica a continuat laudele la adresa lui Eduard Novak, după ce Ministrul Sportului a semnat un ordin care obligă cluburile sportive, de la toate sporturile de echipă, să aibă în componență cel puțin 40% sportivi români pe parcursul jocului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Mihai Stoica, fermecat de Eduard Novak

„Cred că de mai bine de 30 de ani, Eduard Novak este primul ministru care face ceva pentru sport, care suferă. Ce face eduard novak, ce încearcă, probabil va avea opoziție mare. Este în beneficiul sportului românesc, implicit al fotbalului. Cum ar putea să ne creeze probleme nouă când noi am dat un semnal foarte clar.

Noi aducem jucători străini numai unde nu găsim sub nicio formă jucători român Nu e dezavantajată CFR, are portar român, îi are pe Manea și Burcă, titulari la națională, pe Camora, titular și el și jucător U21. Nu cred că sunt probleme, nu cred că cineva își permite să țină jucători de națională pe bancă”, a spus Mihai Stoica, la prezentarea noului echipament al lui FCSB.

FCSB are în lot doar 5 sportivi de altă naţionalitate, din cei 34 înregistraţi. Este vorba de Joyskim Dawa, Rachid Bouhenna, Risto Radunovic, Malcom Edjouma şi Ivan Mamut. Primii doi au fost transferaţi chiar în această perioadă de mercato, de la Botoşani, respectiv CFR Cluj.

Reclamă

CFR Cluj e pregătită să dea în judecată FRF

CFR are cele mai mari probleme legate de decizia lui Novak, având în lot nu mai puțin de 16 străini. Campioana României e gata să dea în judecată FRF.

„Nu știu dacă FRF a știut de această decizie. LPF și cluburile din Liga 1 nu au avut cunoștință despre așa ceva. Ne-am trezit cu asta! Pentru noi, competiția a început, am format lotul de jucători. Probabil astăzi apare ordinul publicat în Monitorul Oficial, iar noi mâine jucăm Supercupa. Această decizie creează mari prejudicii în acest moment, habar nu aveam de ea. Noi am lucrat la transferuri de jucători din luna noiembrie.

Regulamentul Federației e Biblia fotbalului românesc. Noi trebuie să jucăm după ROAF. Dacă apare o modificare legislativă, FRF și LPF ar trebui să-și adapteze regulamentul conform legii. După ce s-a stabilit în Comitetul Executiv, cluburile trebuie să respecte noul regulament. Ca să fie modificat regulamentul, trebuie să fie votat în Adunarea Generală.

Reclamă 4 / 0/3

Este imposibil să respectăm în acest moment acel ordin, cu toată bunăvoința. Cel mai probabil, dacă decizia va fi aplicată, vom apela la instanță. Ordinul de ministru poate fi atacat în contencios administrativ. Să nu uităm că am câștigat un proces cu FRF, pe o speță similară”, a spus Cristi Balaj, la Pro Arena.

Gigi Becali îl susține pe Eduard Novak

Patronul celor de la FCSB s-a declarat mulţumit de decizia luată de ministru, considerând că va fi benefică pentru fotbalul românesc.

Federația e sub ordinea ministerului și va introduce în statut că 40% dintre jucători trebuie să fie români. Ministrul a făcut foarte bine, părerea mea. Când face omul ceva, nu e bine. Tot timpul lumea e nemulțumită.

Eu zic că n-o să cadă în instanță propunerea, cred că va rămâne așa legea. Care e problema? Dacă n-ai jucători români, du-te în Bangladesh, nu în România! Du-te, ia-ți o echipă în Franța, Germania. Dacă n-ai măcar 5 jucători români, lasă-ne, mă tată, în pace! Vreți echipă națională puternică sau nu? Altfel, aducem toți jucătorii din Africa și nu mai avem națională! Văd că nu vă convine nici așa, nici așa, nici în căruță, nici în teleguță.

Voi credeți că Novak a făcut ceva peste noapte? Are un studiu în spate, a văzut oportunitatea. A luat în calcul și discriminarea, o să vedeți că va rămâne legea”, a declarat Gigi Becali, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu Vezi toate știrile
Citește și