Închide meniul

Mihai Stoica, susţinere totală pentru decizia lui Eduard Novak: „Am fost umiliţi! Trebuia să se ia o decizie”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 iulie 2022, 22:57

Mihai Stoica, susţinere totală pentru decizia lui Eduard Novak: „Am fost umiliţi! Trebuia să se ia o decizie

Mihai Stoica, imagini fabuloase de la West Ham - FCSB

Mihai Stoica este managerul general al FCSB / Profimedia

  • Mihai Stoica, susţinere totală pentru decizia lui Eduard Novak
  • Ce argument aduce managerul general al FCSB

 

Mihai Stoica, susţinere totală pentru decizia lui Eduard Novak. Ministrul Sportului a anunţat o decizie care a şi nemulţumit multe cluburi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Mihai Stoica, susţinere totală pentru decizia lui Eduard Novak

Ca şi Gigi Becali, Mihai Stoica este de acord cu decizia ministrului Sportului. Mai mult, managerul general al FCSB consideră că şi nivelul naţionalei României de fotbal va creşte dacă această decizie se va implementa.

Reclamă

Eu am înţeles că trebuie să joace în permanenţă cinci jucători români din 11, doi din cinci la baschet, trei din şapte la handbal, am înţeles foarte bine. Am înţeles şi altceva, că la 33 de ani de la Revoluţie, avem un Ministru al Sportului care chiar vrea să facă ceva pentru sportul romnânesc, care înţelege că e singura şansă ca să avem sport pe echipe, că nu mai avem, nu mai avem fotbal, handbal.

Eu sunt mai în vârstă, am prins generaţiile alea de handbal senzaţionale, au fost campioni mondiali de patru ori, acum nu mai existăm, nu ştiu numele vreunui jucător. Sunt societăţi, cluburi care aduc numai jucători străini, te poţi gândi la orice, vin nişte americani de la Santa Monica de la plajă, mai buni ca ai noştri şi joacă la noi, ia lasă-i pe copii sa crească.

Reclamă

Cred că e prima măsură cu adevărat care poate să ajute la dezvoltarea sportului românesc. Portarii sunt români, Burcă e jucător la echipa naţională, Manea la fel, Camora la fel şi şi jucătorii U21, deci nu vor avea probleme.

Loveşte bine fotbalul, îl poate dezvolta. Poate că spui că e prea târziu, e atât de bună decizia, încât nu mă interesează când a fost. Noi am investit în academie sume fabuloase, nu am adus tineri din Africa, CFR am văzut că a adus trei africani tineri, se mândrea, nu mai bine investea în academie?

Decizia a fost acum, pentru că nenorocirea a fost în iunie, echipa naţională a căzut în abis în iunie. Nu credeam ca putem să ajungem în halul în care am ajuns cu echipa naţională, băteam cu Austria, am fost aproape de baraj, egal cu Islanda.

Reclamă 4 / 0/3

Acum am fost umiliţi de Muntenegru, trebuia să se ia o decizie acum şi bine că s-a luat. UEFA de ce te obligă să ai patru jucători formaţi la club, opt jucători crescuţi în România. E discriminare?”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Gigi Becali, reacţie vehementă după decizia luată de ministrul Eduard Novak

Gigi Becali a reacţionat după ordinul dat de Eduard Novak. Patronul celor de la FCSB s-a declarat mulţumit de decizia luată de ministru, considerând că va fi benefică pentru fotbalul românesc.

Gigi Becali este de acord cu decizia luată de ministrul Eduard Novak. Patronul FCSB consideră că echipa naţională va fi afectată în mod pozitiv de această hotărâre, care pe mulţi îi nemulţumeşte deja.

Federația e sub ordinea ministerului și va introduce în statut că 40% dintre jucători trebuie să fie români. Ministrul a făcut foarte bine, părerea mea. Când face omul ceva, nu e bine. Tot timpul lumea e nemulțumită.

Eu zic că n-o să cadă în instanță propunerea, cred că va rămâne așa legea. Care e problema? Dacă n-ai jucători români, du-te în Bangladesh, nu în România! Du-te, ia-ți o echipă în Franța, Germania. Dacă n-ai măcar 5 jucători români, lasă-ne, mă tată, în pace! Vreți echipă națională puternică sau nu? Altfel, aducem toți jucătorii din Africa și nu mai avem națională! Văd că nu vă convine nici așa, nici așa, nici în căruță, nici în teleguță.

Voi credeți că Novak a făcut ceva peste noapte? Are un studiu în spate, a văzut oportunitatea. A luat în calcul și discriminarea, o să vedeți că va rămâne legea”, a declarat Gigi Becali, pentru digisport.ro.

FCSB are în lot doar 5 sportivi de altă naţionalitate, din cei 34 înregistraţi. Este vorba de Joyskim Dawa, Rachid Bouhenna, Risto Radunovic, Malcom Edjouma şi Ivan Mamut. Primii doi au fost transferaţi chiar în această perioadă de mercato, de la Botoşani, respectiv CFR Cluj.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update!
Antena Sport Update • 16:43
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”