Închide meniul

Mircea Lucescu știe cum Gică Hagi o poate duce pe Farul în Europa: „Așa face o echipă competitivă la nivel internațional”

Alex Ioniță Publicat: 26 decembrie 2023, 10:00

Reclamă
Mircea Lucescu știe cum Gică Hagi o poate duce pe Farul în Europa: Așa face o echipă competitivă la nivel internațional”

Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo

Mircea Lucescu / Profimedia

Mircea Lucescu știe cum Gică Hagi o poate duce pe Farul în Europa. Cel mai titrat antrenor român i-a oferit un sfat important „Regelui”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, tehnicianul ajuns la 78 de ani, este liber de contract, după despărțirea de formația ucraineană Dinamo Kiev. Momentan acesta nu și-a găsit un nou angajament, dar există zvonuri conform cărora s-ar afla pe lista celor de la Beșiktaș, echipă pe care a mai pregătit-o în trecut.

Mircea Lucescu știe cum Gică Hagi o poate duce pe Farul în Europa. Analiza lui „Il Luce”

Mircea Lucescu este de părere că Gică Hagi o poate duce pe Farul Constanța la cel mai înalt nivel dacă ar reuși să nu își mai vândă toți jucătorii importanți. Principalul motiv pentru care „Regele” este nevoit să se despartă de fotbaliștii săi este bugetul echipei, care trebuie finanțat prin realizarea acestor transferuri.

„Nimeni nu se mai preocupă să crească jucători. Fotbaliștii români au demonstrat că sunt talentati. Sigur, dacă introduci doi jucători români printre șapte străini, lucrurile nu stau la fel.

Din puctul ăsta de vedere trebuie să existe o mare preocupare din partea Federației, a conducatorilor de club, patronilor, să investească în jucătorii români.

Reclamă

Dacă Gică ar fi putut să țină jucătorii ăstia 4-5 ani, făcea o echipă competitivă la nivel internațional. Doar că a fost obligat să vândă ca să supraviețuiască”, a spus Mircea Lucescu, potrivit digisport.ro.

Capitolul la care Farul lui Gică Hagi nu are rivală în Liga 1

Farul conduce detaşat în clasamentul cifrelor jucătorilor U21. Gică Hagi a utilizat nu mai puţin de 12 jucători eligibili pentru regula U21, în cele 21 de etape disputate din acest sezon de Liga 1.

De asemenea, campioana este pe primul loc şi în topul care cuprinde echipele cu cele mai multe goluri marcate de jucători U21. Şapte reuşite ale Farului din acest sezon au fost semnate de jucători U21.

Reclamă 4 / 0/3

Petrolul şi Dinamo sunt următoarele două echipe, în ceea ce priveşte numărul de jucători U21 folosiţi în primele 21 de etape disputate. Cele două echipe au folosit câte şase jucători, la jumătate de cât a folosit în total Gică Hagi la Farul.

Echipele de pe primele două locuri din Liga 1, FCSB şi CFR Cluj, nu apar în analizele publicate de FRF, semn că acestea au folosit foarte puţini jucători tineri în prima parte a sezonului din Liga 1.

Cluburile cu cei mai mulți jucători U21 folosiți:

  • Farul Constanța – 12
  • FC Petrolul Ploiești, Dinamo, Poli Iași – 6
  • FC Rapid 1923, Universitatea Cluj,
  • UTA Arad, FC Voluntari – 5

Echipele cu cele mai multe goluri U21:

  • Farul Constanța – 7
  • FC Voluntari – 5
  • FCU 1948 Craiova – 4

De asemenea, este de remarcat că jucătorul U21 cu cele mai multe goluri marcate în primele 21 de etape este Ianis Stoica. Atacantul împrumutat de FCSB la U Cluj a marcat de cinci ori, în timp ce Louis Munteanu şi Vladislav Blănuţă, de la Farul, respectiv FCU Craiova, au înscris de câte patru ori.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată Vezi toate știrile
Citește și