Închide meniul

Motivul real pentru care Victor Piţurcă a plecat de la FCSB, cu 19 de ani în urmă! „Piți ne-a lăsat mască pe toți”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 aprilie 2023, 12:23

Motivul real pentru care Victor Piţurcă a plecat de la FCSB, cu 19 de ani în urmă! „Piți ne-a lăsat mască pe toți

"Vă mai întoarceţi la echipa naţională?" Răspunsul oferit imediat de Victor Piţurcă

Victor Piţurcă, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia Images

Valeriu Răchită a dezvăluit motivul real pentru care Victor Piţurcă a plecat de la FCSB, la finalul primului său mandat, în 2004. Gigi Becali i-ar fi cerut lui Piţi să-l scoată din lot pe Romeo Pădureţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă nu era titular, fostul selecţioner şi-a dat seama că dacă ar fi acceptat ordinul lui Gigi, ar fi urmat şi alţi jucători pe listă, la fel cum se întâmplă acum, când Becali are control total la lot.

Motivul real pentru care Victor Piţurcă a plecat de la FCSB

„De ce a plecat Piți? Începea campionatul 2004/2005 și sâmbătă debutam cu Gloria Bistrita. Noi eram 4 căpitani de echipă. Primul era Rădoi, al doilea eu, al treilea Dorinel Munteanu și al patrulea Florentin Dumitru. Joi, după antrenamentul de dimineață, Pițurcă ne cheamă la dânsul la birou, deasupra vestiarelor din Ghencea: ‘Vedeți că eu plec de la club. Plec de tot’. ‘De ce?’. ‘Pentru că l-a trimis Gigi Becali pe MM Stoica să-mi zică să-l scot din lot pe Pădureț’.

Romeo Pădureț era un jucător care a fost pe la Sportul, mijlocaș bun. Nu era titular la noi, dar era un jucător de lot și un băiat extraordinar. Piți ne-a zis: ‘Dacă eu voi accepta asta acum, mâine te va scoate din lot pe tine, poimâine pe tine, răspoimâine pe tine, așa că mai bine plec. Gigi Becali aduce banii, el finanțează clubul, dar eu sunt managerul general și nu pot să accept implicarea lui în viața echipei’.

Cred că Gigi Becali și MM Stoica își doreau să conducă, să ia deciziile importante la club, ceea ce cu Pițurcă nu se putea. Piți ne-a lăsat mască pe toți cu plecarea. Ne-a zis: ‘Duceți-vă și faceți programul de echipă, știți ce am făcut, ce am lucrat în săptămânile astea, și puneți în aplicare’. ‘Păi cum, ne antrenăm noi sau cum?’. ‘Nu, o să vă cheme Gigi Becali la birou la el și o să vă pună un antrenor’. Chiar asta s-a întâmplat”, a spus Răchită, citat de gsp.ro.

Reclamă

Reacția lui Victor Pițurcă, după ce a aflat că CSA Steaua ar putea obține drept de promovare

Între timp, Victor Piţurcă a anunţat în mai multe rânduri că şi-ar dori să o antreneze pe CSA Steaua. Piţi a vorbit şi recent despre varianta ca echipa Armatei să aibă drept de promovare în Liga 1. Fostul selecţioner e sigur că mulţi oameni de afaceri ar veni să investească la Steaua.

„Dacă lumea va ști că Steaua va putea promova, lângă echipă vor veni sute de mii de oameni. Eu cred că oamenii vor veni lângă echipă. Să vedeți la următorul meci, care e chiar cu Dinamo, ce se va întâmpla. Când oamenii vor afla că Steaua va promova, vor fi foarte mulți susținători”, a declarat Victor Pițurcă, pentru digisport.ro.

De asemenea, Victor Pițurcă nu exclude posibilitatea de a o antrena pe CSA Steaua, mărturisind că ar face orice pentru echipa sa de suflet.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu știu, nu m-am gândit la lucrul ăsta. Nu știi ce îți rezervă viitorul. Sunt acești băieți tineri, cum e Oprița. Aș putea să spun ‘nu’, că de antrenat, e mai greu, dar știu eu ce se poate întâmpla?

Pentru Steaua, aș face orice, și nu doar eu, ci și toți băieții cu care am jucat la Steaua”, a declarat Victor Pițurcă, pentru aceeași sursă citată mai sus.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și