Închide meniul

Nicolae Dică a răbufnit după FCSB – FC U Craiova 1-1: „Asta crezi tu!”. „Dicanio” a sărit în apărarea jucătorilor săi: „Am avut 3 zile să pregătim meciul!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 august 2022, 1:21

Nicolae Dică a răbufnit după FCSB – FC U Craiova 1-1: „Asta crezi tu!. „Dicanio a sărit în apărarea jucătorilor săi: „Am avut 3 zile să pregătim meciul!

Nicolae Dică a făcut anunţul în privinţa viitorului său la FCSB

Nicolae Dică, în timpul unei conferinţe de presă / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nicolae Dică a răbufnit după FCSB – FC U Craiova 1-1. Antrenorul „roș-albaștrilor” s-a enervat în momentul în care i s-a reamintit că echipa sa n-a reușit să câștige nici cu Rapid, nici cu FC U, două echipe care nu și-au anunțat prezența în lupta pentru titlu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dică n-a fost de acord cu afirmația reporterului și a oferit o replică acidă, ridicând considerabil tonul.

Nicolae Dică a răbufnit după FCSB – FC U Craiova 1-1: „Asta crezi tu!”

Nicolae Dică le-a luat apărarea jucătorilor săi, lăudând în același timp calitatea rivalelor din Liga 1 care, chiar dacă nu se luptă pentru titlu, pot pune mari probleme celorlalte formații.

„(N.r. – Înfrângere cu Rapid și egal cu FCU Craiova, două echipe care nu se află în lupta pentru titlu) Asta crezi tu că nu se află în lupta la titlu. Rapid și Craiova sunt două echipe foarte bune. Sunt două echipe care vor pune probleme tuturor adversarilor din campionat. Dar dacă nu s-au înscris, trebuie să piardă neapărat meciurile cu CFR, cu noi, cu CSU Craiova? Sunt două echipe foarte bune, care au făcut investiții.

FCSB în a doua repriză a reușit să domine un adversar care a avut la dispoziție o săptămână să pregătească un meci. Noi am avut doar 3 zile. Nimeni n-a pus presiune pe FCU Craiova în acest campionat cum am reușit noi! Craiova a avut cu 200 de pase mai puțin decât în celelalte meciuri.”, a declarat Dică, după FCSB – FC U Craiova 1948.

Reclamă

Dică a vorbit și despre jocul FCSB-ului din această seară. Tehnicianul „roș-albaștrilor” a lăudat prestația echipei sale din repriza a doua.

„Dicanio” a explicat și cum a ajuns la decizia de a-l înlocui pe Rachid Bouhenna cu Joonas Tamm, la pauză:

„O primă repriză nu foarte bună, în care nu am reușit să ne închidem foarte bine pe faza defensivă. Pe faza ofensivă am avut momente în joc în care ne-am dus sus în pressing. Dar am avut probleme în defensivă în prima repriză, prin Bauza, în zona centrală. Nu am avut posesia pe care mi-o doresc eu, nu am reușit să punem presiune pe adversar și să ne creăm ocazii.

Reclamă 4 / 0/3

Dar după pauză am ieșit mai bine, am avut mai multe ocazii, am avut posesie. Păcat că a venit acel penalty. Vreau ca echipa mea să arate ca în ultimele 15 minute ale meciului de astăzi, când am pus presiune pe ei. Am arătat ca o echipă care poate să joace din 3 în 3 zile.

(N.r. – Despre penalty-ul făcut de Dawa) Se întâmplă la fotbal, nu am văzut foarte bine faza de pe teren. Am înțeles că l-a călcat, dar nu mai contează, e tardiv.

Dică a explicat inspirația de la pauză: „Dawa și Tamm formează un cuplu excelent”

(N.r. – Despre înlocuirea lui Bouhenna cu Tamm) Am băgat un fundaș central la pauză pentru că la început am avut probleme pe zona centrală. Bouhenna nu e într-o formă fizică foarte bună, nu a jucat foarte mult. Mi-am dorit să joace mai mult azi, dar am schimbat. Dawa și Tamm formează un cuplu excelent și am decis să-l schimb pe Bouhenna. (N.r. – Despre Bouhenna) De ce să nu-l mai folosesc? Sper să ne ajute Dumnezeu să ne calificăm în grupele Conference League. Campionatul e lung, vor fi și meciuri de Cupă. Am mai zis că am 4 fundași centrali, nu e nicio problemă.

Trebuie să avem încredere în continuare, să rămânem cu lucrurile pozitive din a doua repriză. Campionatul e lung, și celelalte echipe s-au încurcat. FC U Craiova e o echipă bună și va pune probleme în continuare.

Astăzi am primit un gol din fază fixă, dar sper să reușim să punem la punct greșelile pe care le facem pe faza defensivă. Nu e ușor să reglezi într-un timp foarte scurt. Dar e important că echipa a avut reacție în ultima săptămână de când am venit la echipă. Și ceea ce îmi doresc eu am arătat în repriza a doua și la meciul din Europa (n.r. – returul cu Saburtalo).”, a mai spus Nicolae Dică.

Nicolae Dică a anunțat că îl așteaptă la FCSB pe David Miculescu, atacantul căruia Gigi Becali îi va achita clauza de 1,7 milioane de euro:

„Îl așteptăm pe Miculescu și alți jucători pentru că avem nevoie de jucători de valoare de la mijloc în sus. S-a văzut și azi că avem nevoie de jucători. Și patronul își dorește să mai aducem jucători. Am avut câteva discuții și în aceste zile și sper să mai aducem jucători”, a mai declarat Dică.

Reclamă

Joonas Tamm, fericit după primul gol marcat la FCSB: „Mă simt excelent aici!”

A fost spectacol total în FCSB – FC U Craiova 1948. Cele două echipe au dat-o la pace, însă meciul a fost unul superb. Ocaziile au fost la ambele porţi, însă Târnovanu şi Popa au prins o zi excelentă.
Golurile au fost marcate de Joonas Tamm, la două minute după ce Dică l-a trimis în teren, şi de Andrea Compagno, din penalty.

Joonas Tamm a marcat primul său gol pentru FCSB în remiza cu FC U Craiova 1948, scor 1-1, din etapa a 3-a a Ligii 1. Fundașul estonian a fost introdus pe teren la pauză și a reușit să înscrie după numai două minute, cu o „torpilă” în vinclu, din interiorul careului.

Tamm a spart „gheața” în tricoul vicecampioanei României la cea de-a 4-a apariție după transferul din această vară.

La finalul meciului de pe Arena Națională, Tamm a dezvăluit că se simte excelent la noua sa echipă.

Fundașul estonian a tras un semnal de alarmă pentru colegii săi din zona defensivă, în ceea ce privește marcajul adversarilor. Tamm a fost întrebat și despre presiunea pusă în multe momente de patronul Gigi Becali:

„Mă simt foarte bine. Atmosfera a fost extraordinară. Mă simt excelent la FCSB. Trebuie să mai lucrăm la marcaj în careu. (N.r. – Despre penalty-ul primit de FCU Craiova) A fost o fază dificilă, nu știu dacă a fost penalty sau nu. Am avut o grămadă de ocazii, trebuia să câștigăm.

(N.r. – Despre turul 3 din Conference League) Avem o echipă excelentă și vom încerca să marcăm. (N.r. – Întrebat despre presiunea pusă pe jucători de Gigi Becali) În momentul în care ne-am apucat de fotbal ne-am dorit să ajungem la un club mare și e normal să fie presiune.”, a spus Joonas Tamm, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:30 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” Vezi toate știrile
Citește și