Închide meniul

„Nu suntem rasişti, maghiarii sunt fraţii noştri!”. Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 ianuarie 2023, 16:16

„Nu suntem rasişti, maghiarii sunt fraţii noştri!. Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la Sepsi - FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu, într-o conferință de presă / FCU TV

  • Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob
  • Sepsi – FC U Craiova 1948, întrerupt în minutul 26

Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948. Disputa din etapa a 23-a a Ligii 1 a fost întreruptă definitiv după 26 de minute din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale ultraşilor olteni. Patronul alb-albaştrilor a avut o reacţie categorică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mititelu s-a dezis de problemele făcute de fanii lui FC U Craiova 1948 şi şi-a declarat simpatia pentru „poporul maghiar și pentru secui în special”. Finanţatorul grupării din Bănie a transmis un mesaj extrem de puternic.

Adrian Mititelu a răbufnit după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Gata, băieţi! Stop! S-a terminat era ultraşilor care depăşesc limitele. De acum înainte, politica clubului FC U Craiova 1948 o să fie revoluţionară. S-a terminat cu jignirile şi cu violenţele. Nu suntem rasişti, nu avem nimic împotriva comunităţii maghiare din România, chiar îi respectăm foarte mult şi îi considerăm fraţi de-ai noştri.

Reclamă

Eu unul personal, am o simpatie pentru poporul maghiar și pentru secui în special. Sunt născut de ziua Ungariei. Nu suntem în rândul acelor extremiști români care consideră că populația maghiară trebuie să ceară acordul românilor să folosească limba și cultura. Asta este poziția mea și poziția clubului vis a vis de minoritatea maghiară.

Și în rândul maghiarilor și în rândul românilor există uscături. Există rasiști, există oameni care nu au habar de istoria și cultura popoarelor și fac fel și fel de gesturi. Cum au făcut și ungurii, cum au făcut și românii„, a declarat Adrian Mititelu la o conferinţă de presă.

Reclamă

Patronul lui FC U Craiova 1948 anunţă că singurii vinovaţi pentru incidentele de la Sfântu Gheorghe sunt chiar oficialii lui Sepsi.

Vinovații numărul 1 pentru aceste lucruri sunt din punct de vedere juridic și organizatoric clubul Sepsi. Noi i-am atenționat despre aceste manifestări și am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci.

Înainte de meci, directorul meu sportiv la întrebat de 10 ori pe Chivulete ce se întâmplă dacă…?! Tu, Diosezgy, patronul lui Sepsi, eşti responsabil pentru naivitatea şi pentru lipsa de diligenţă minimă. Cum să primeşti nişte oameni cărora ştiai ce le poate pielea?

Reclamă 4 / 0/3

Din punct de vedere organizatoric și regulamentar, U Craiova 1948 a respectat ad-litteram regulamentul. Sepsi, părerea mea, că a premeditat, cu tot respectul pentru Dioszegi. Am mai multe informații„, a mai spus Mititelu.

Răzvan Burleanu, prima reacție după incidentele din Sepsi – FC U Craiova

Răzvan Burleanu a oferit prima reacție după scandalul xenofob din meciul Sepsi – FC U Craiova 1948. Partida de la Sfântu Gheorghe a fost oprită de arbitrul central Andrei Chivulete după numai 26 de minute, din cauza scandărilor xenofobe venite din sectorul fanilor oltenilor.

Burleanu a explicat că decizia finală în privința meciului din etapa a 23-a din Liga 1 va fi luată după ce cazul va ajunge în fața Comisiei de Disciplină a Federației.

Poziția noastră, a Federației Române de Fotbal, este una foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii sau xenofobe în societatea noastră. Iar un stadion de fotbal face parte din societate. Arbitrul a urmat îndeaproape protocolul în 3 pași care se aplică și la nivel internațional.

În perioada următoare va fi deschis un caz care va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, unde se va decide ce se va întâmpla în urma evenimentelor petrecute la acest meci.

Ne dorim ca stadionul să rămână un spațiu civilizat și să reprezinte o experiență sigură pentru copii. Cu siguranță, e nevoie de intervenții în această zonă. Anumite grupuri de suporteri nu susțin acest mesaj. E important ca și autoritățile să poată să intervină atunci când aceste principii sunt încălcate”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mititelu îşi întăreşte echipa cu un jucător de naţională!
Liga 1 • 26 mart., 15:08
Adrian Mititelu îşi întăreşte echipa cu un jucător de naţională! Internaţionalul român U20, prezentat oficial la FCU Craiova!
Adrian Mititelu şi-a făcut praf jucătorul de la FCU Craiova
Liga 1 • 21 mart., 23:00
Adrian Mititelu şi-a făcut praf jucătorul de la FCU Craiova: „Nesimţire, iresponsabilitate, uimeşte cu declaraţii tâmpite”
Adrian Mititelu: "Mitriţă e cel mai bun fotbalist român"!
Liga 1 • 21 mart., 21:43
Adrian Mititelu: „Mitriţă e cel mai bun fotbalist român”! Mesaj direct pentru Mihai Rotaru: „Dacă are bani, de ce nu?”
Basarab Panduru l-a "înţepat" pe Adrian Mititelu şi i-a dat replica: "Nu pot să mă supăr pe un fan"
Liga 1 • 21 mart., 8:43
„Îi doresc un singur lucru” Basarab Panduru l-a „înţepat” pe Adrian Mititelu şi i-a dat replica: „Nu pot să mă supăr pe un fan”
Adrian Mititelu a spus ce se va întâmpla dacă FCU Craiova retrogradează în Liga a 2-a
Liga 1 • 20 mart., 22:35
Adrian Mititelu a spus ce se va întâmpla dacă FCU Craiova retrogradează în Liga a 2-a: „E un nou început”