Închide meniul

Petrolul – U Cluj 1-1. Constantin Budescu a ratat un penalty! Chipciu le-a adus un punct ardelenilor

Alex Ioniță Publicat: 16 iulie 2023, 19:50 / Actualizat: 17 iulie 2023, 15:37

Reclamă
Petrolul – U Cluj 1-1. Constantin Budescu a ratat un penalty! Chipciu le-a adus un punct ardelenilor

Constantin Budescu a fost făcut praf de Viorel Moldovan și Florin Răducioiu

Constantin Budescu, în timpul unui meci pentru Petrolul/ Hepta

Petrolul – U Cluj 1-1. Toni Petrea a debutat pe banca celor de la U Cluj cu o remiză la Ploiești. „Lupii” galbeni puteau câştiga meciul din prima etapă a Ligii 1, dacă Budescu nu rata un penalty.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oaspeţii au deschis scorul la Ploieşti în minutul 14, prin Chipciu, care a şutat la colţul lung după o pasă primită de la Dan Nistor. Petrolul a replicat prin golul reuşit de Alexandru Musi, în minutul 29, din pasa lui Ţicu. Clujenii au mai avut o bară, în minutul 45+2, prin Popadiuc, iar ploieştenii au replicat prin bara lui Grozav, din minutul 49.

În minutul 56 arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru Petrolul, după un henţ în care al lui Piţian şi după consultarea VAR. A executat Budescu, în minutul 59, dar Gorcea a apărat. Zima a salvat gazdele de la primirea unui gol în minutul 70, la ocazia lui Chipciu, şi meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

PETROLUL: Zima – Doua, Papp, Garutti (Meijers 79), Ţicu – Jair, Jefferson (Budescu 31), Diomande (Seto 73), Musi (M. Rădulescu 72) – Z. Petrovic (Dumitriu 79), Grozav. ANTRENOR: Florin Pîrvu

U CLUJ: Gorcea – R. Dimitrov, Piţian (Miron 62), Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu (I. Filip 75) – Chipciu, Nistor, I. Stoica (Hofman 89) – Popadiuc (Tescan 62). ANTRENOR: Anton Petrea

Reclamă

Petrolul – U Cluj 1-1

Min. 90: Final de meci! Petrolul şi U Cluj şi-au împărţit punctele.

Min. 59: Petrolul – U Cluj 1-1! Constantin Budescu a ratat un penalty! „Budi” a trimis slab, iar portarul lui U Cluj a respins mingea.

Min. 58: Penalty pentru Petrolul. Piţian a făcut henţ în careu, iar arbitrul a arătat punctul cu var după ce a revăzut faza cu ajutorul sistemului VAR!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 29: Petrolul – U Cluj 1-1! „Lupii” au restabilit egalitatea. Împrumutat de la FCSB, Alexandru Musi a marcat cu un şut din întoarcere, din marginea careului mic.

Min. 14: Petrolul – U Cluj 0-1! U Cluj deschide scorul pe Ilie Oană. Oaspeţii au marcat în urma unei faze fixe. Dan Nistor a executat pe jos o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Alexandru Chipciu l-a învins pe Zima.

Update 18.30: A început meciul dintre Petrolul şi U Cluj din prima etapă a Ligii 1.

Petrolul: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu – Jair, Jefferson, Diomande, Musi – Petrovic, Grozav
Rezerve: Eșanu, Dumitriu, Meijers, Seto, Rădulescu, Budescu, I. Cojocaru, I. Răducan, Mitrov
Antrenor: Florin Pîrvu

U Cluj: Gorcea – Dimitrov, Pițian, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Bordeianu – Chipciu, Nistor, I. Stoica – Popadiuc
Rezerve: I. Chirilă, Oancea, Miron, Călugăr, Nagy, I. Filip, Hofman, Tescan, Perianu
Antrenor: Toni Petrea

Toni Petrea, noul antrenor de la U Cluj, speră ca echipa sa să se impună la Ploiești, pentru a începe cu dreptul noul sezon al Ligii 1. Campania de transferuri a clujenilor a fost una impresionantă, dar nici „lupii galbeni” nu stau rău la acest capitol.

Echipa din Ploiești s-a întărit în această perioadă de mercato cu Ionuț Cojocaru, Alexandru Musi, George Gavrilaş, Zoran Petrovic, Lukas Zima, Guilherme Garutti, Zoran Mitro, Pedro Justiniano și cu Sergiu Hanca. Astfel, echipa antrenată de Florin Pîrvu poate face o figură bună în noul sezon al campionatului intern.

Reclamă

Florin Niţă, dorit la U Cluj

Oficialii lui U Cluj au vorbit despre transferul lui Florin Niță. Portarul trecut și pe la FCSB s-ar putea întoarce în România, după aventuria din fotbalul ceh.

Președintele celor de la U Cluj, Radu Constantea a vorbit despre transferul lui Florin Niță, care este liber de contract după despărțirea de Sparta Praga. Oficialul nu a vrut să dea prea multe detalii despre posibila venire a portarului, dar a menționat că echipa sa ar avea nevoie de serviciile acestuia.

„Ținând cont că e zi de meci, nu aș vrea să intru în discuții legate de posibile transferuri la Universitatea Cluj.

Vă dați seama că orice echipă din Liga 1 cred că ar avea nevoie de Niță, un portar cu mare experiență, un portar de națională, dar momentan nu putem confirma.

Mai căutăm 2-3 posturi. Sperăm să finalizăm transferurile cât mai repede. Obiectivul nostru e o clasare mai bună decât sezonul precedent. Asta ar însemna locurile 7-9”, a spus oficialul, pentru iamsport.ro.

În prima jumătate a acestui an, Niţă a fost împrumutat la Pardubice, echipă pentru care a jucat de 17 ori. În România, Niţă a evoluat doar pentru Concordia Chiajna şi FCSB. Înainte de a fi împrumutat la Pardubice, Niţă a negociat şi cu conducerea lui CFR Cluj. În acest moment, portarul de 36 de ani este cotat la 300.000 de euro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” Vezi toate știrile
Citește și