Închide meniul

Rapid – Farul 1-1. Meci superb între echipele lui Adi Mutu și Gică Hagi! Giuleștenii au avut un gol anulat. Atmosferă incredibilă în Giulești

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 22:25

Reclamă
Rapid – Farul 1-1. Meci superb între echipele lui Adi Mutu și Gică Hagi! Giuleștenii au avut un gol anulat. Atmosferă incredibilă în Giulești

Mattias Kait si Constantin Grameni in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Farul Constanta, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, vineri 21 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Rapid – Farul 1-1. A fost nebunie în Giulești la derby-ul dintre Adrian Mutu și Gică Hagi. Atmosfera din tribune a fost electrizantă. Alibec și Săpunaru au semnat golurile serii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul a deschis scorul pe terenul Rapidului în minutul 20, prin Denis Alibec, care a fost servit excelent de Dina Grameni. Cristi Săpunaru nu a reușit să facă pasul la ofsaid. Rămas singur cu Horațiu Moldovan, Alibec a șutat cu sânge rece, direct în plasă.

Tot în prima repriză, Alibec a reușit faza serii. Cu Dragoș Grigore în spatele său, atacantul de 31 de ani a reușit un artificiu tehnic de excepție. Alibec i-a trecut mingea printre picioare lui Grigore, din întoarcere. Fundașul Rapidului s-a prăbușit încercând să-l blocheze pe jucătorul lui Gică Hagi.

În repriza secundă, Rapidul a dominat-o pe Farul. Giuleștenii au egalat în minutul 52, prin Săpunaru. Căpitanul rapidist a înscris cu o lovitură de cap dintr-o centrare a lui Alex Ioniță.

Au urmat ocazii uriașe la poarta lui Aioani. Albu a avut un șut care a zguduit transversala. Ioniță nu a ratat în ultimul moment întâlnirea cu balonul dintr-o centrare a lui Morais. Apoi, Sefer a șutat în plasa laterală dintr-o poziție ideală.

Reclamă
Reclamă 4

Rapid a marcat până la urmă în minutul 87, prin Emmers, dar reușita a fost anulată de VAR pentru un henț anterior al lui Albu.

În urma remizei din Giulești, Farul rămâne lider în Liga 1, la cinci puncte în fața Rapidului, echipa de pe locul secund. CFR Cluj e pe locul al treilea, la 9 puncte de Farul, însă echipa lui Dan Petrescu are trei partide mai puțin disputate.

Rapid – Farul 1-1

Min 90: Final de meci! Rapid – Farul s-a terminat 1-1.

Reclamă

Min 87: Gol anulat al lui Emmers! Mijlocașul Rapidului a marcat cu un șut deviat, dar reușita a fost anulată pentru un henț anterior al lui Albu.

Min 77: Ocazie uriașă pentru Rapid! Sefer a trimis din poziție ideală în plasa laterală.

Min 52: GOOOL Rapid! Săpunaru a marcat cu capul după o lovitură liberă executată de Ioniță.

Min 45: Pauză! Scorul este 0-1

Min 20: GOOOL Farul! Denis Alibec a înscris după o pasă lungă a lui Grameni. Cristi Săpunaru nu a reușit să facă pasul la ofsaid.

Min.2: Ocazie uriaşă pentru Rapid! Antonio Sefer a ratat o şansă uriaşă. Lovitura de cap a mijlocaşului giuleştean a fost respinsă în bară de către portarul Farului.

Min. 1: Începe confruntarea dintre Rapid şi Farul!

Echipele de start:

RAPID: Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Kait, Al. Albu, Emmers – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II
REZERVE: Drăghia – Dussaut, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, A. Ciobanu, Crivac, Pănoiu, Vojtus
ANTRENOR: Adrian Mutu

FARUL: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Pitu
REZERVE: Buzbuchi – Mboko, B. Lazăr, Corinus, Casap, Doukoure, Torje, Moldoveanu, Andronache
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Știrea inițială

Farul vine după cinci victorii consecutive în Liga 1. Totodată, în ultimul meci, trupa lui Gică Hagi a remizat surprinzător în Cupa României, cu divizionara secundă CSM Alexandria.

De cealaltă parte, Rapid vine şi ea după o partidă în Cupa României. Giuleştenii au zdrobit-o pe Dumbrăviţa, scor 4-1. În Liga 1, Rapid a depăşit forma slabă înregistrată în înfrângerea cu Chindia şi în remiza cu Botoşani, şi au învins-o în ultima rundă pe Hermannstadt, scor 2-0.

În sezonul trecut, cele două formaţii s-au întâlnit în sezonul regular, după ce giuleştenii nu au reşit să se califice în play-off. În meciul tur a fost remiză, scor 0-0, iar în retur Farul s-a impus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Virgil Ghiţă şi Andrei Ciobanu.

Mesajul lui Adrian Mutu pentru Gică Hagi, înainte de Rapid – Farul

„E un duel pe care l-am avut şi ca fotbalist atunci când activam amândoi. Hagi face o treabă foarte bună de mulţi ani la Farul, a câştigat şi trofee, a format o grămadă de jucători, deci este un antrenor foarte bun.

Dar cred că are un avantaj faţă de noi, ceilalţi, are un confort, pentru că este şi antrenor şi patron şi nu are presiune. Aşa că presiune am doar eu şi voi încerca să îi fac faţă. Asta nu ne va împiedica să încercăm să câştigăm acest meci.

Vom fi foarte motivaţi, le transmitem şi un mesaj: să vedem care pe care. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine, vrem să dovedim că suntem şi noi capabili să facem lucruri bune.

Venim cu rivalitatea aceasta pe care am avut-o ca jucători, întotdeauna îţi doreşti să te măsori cu cel mai bun, aşa se întâmplă şi acum. Deşi oboseala îşi va spune cuvântul, sper să facem un meci spectaculos”, a afirmat Mutu, la conferinţa de presă.

Gică Hagi i-a răspuns lui Adi Mutu

Gică Hagi i-a răspuns lui Adi Mutu, după ce „Briliantul” susţinuse că presiunea e mai mare pentru el decât pentru „Rege”, înainte de duelul direct de vineri, Rapid – Farul.

”Din păcate, Adi a greșit din toate punctele de vedere. Eu trebuie să fac și muncă administrativă, să fiu și acolo. Sunt acționar majoritar. Trebuie să am grijă de multe.

Munca mea este de 100 de ori mai grea decât a unui manager care semnează niște jucători, vrea să facă niște puncte și dacă nu e bine își dă demisia și pleacă acasă. Eu nu pot să fac asta.

La mine e muncă grea, la ce m-am înhămat eu. 24/24 n-am ce să respir altceva, pentru că sunt dependent de tot ce se întâmplă la clubul meu”, a spus Hagi, la conferinţa de presă.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:42

FotoTricolorii au început antrenamentele pentru România – Olanda! Cum se pregătesc elevii lui Edi Iordănescu

21:37

Anunţ uriaş despre transferul lui Radu Drăguşin după EURO 2024: „E dornic să revină în Serie A”

21:27

„E plictisitor!” Brazilianul Ronaldo nu se mai uită la meciuri de fotbal! Sportul care l-a cucerit pe „R9”: „E o nebunie!”

20:56

Ilie Dumitrescu, scut în jurul lui Ianis Hagi după calificarea României în optimi la EURO 2024: „L-au făcut cum au vrut!”

20:51

CSM București și Gloria Bistrița, în Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin! Rapid, în Grupa B. Cu cine se vor duela

20:20

VideoDanezul Magnussen a dezvăluit cine este cel mai bun pilot în activitate şi a spus unde vrea să vină în România

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și