Închide meniul

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 1 februarie 2023, 20:05

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi - FC U Craiova

Andrei Chivulete / captură Digi Sport

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duminică, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

S-a aflat ce a scris arbitrul Andrei Chivulete în raport, după scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova

Jurnalistul Vali Moraru a citat din raportul întocmit de arbitrul Andrei Chivulete, după scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova.

„În urma scandărilor xenofobe, efectuate în grup, venite din partea suporterilor din sectorul destinat oaspeților – aici citează: «ole, ole, etc…» – am întrerupt meciul în minutul 23 și 6 secunde.

După reluarea jocului, în minutul 25 și 14 secunde, suporterii oaspeți au continuat cu aceleași scandări clare. În urma acestor evenimente, am respectat pasul 2 din ROAF și am suspendat jocul timp de 10 minute, intrând cu echipele la vestiare.

Reclamă

Pe parcursul celor 10 minute, la solicitarea arbitrului, s-au făcut anunțuri, la stația de amplificare, pentru încetarea acestor scandări.

După cele 10 minute, jocul a fost reluat, iar la minutul 25.40, la 26 de secunde de la reluare, suporterii echipei oaspete au continuat, în mod clar, scandând în grup aceeași treabă, fapt pentru care am fluierat, conform regulamentului, sfârșitul jocului, oprindu-l definitiv”, a citat jurnalistul Vali Moraru, din ceea ce a scris Chivulete.

„În acest raport, nu apare nicăieri «m-am consultat cu observatorul de joc». Am senzația că, aici, Chivulete a fost cam singur”, a precizat Vali Moraru.

Reclamă 4 / 0/3

Helmut Duckadam, revoltat după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, nu este de acord cu faptul că meciul de la Sfântu Gheorghe a fost oprit. Acesta susține că partida ar fi trebuit reluată, după ce suporterii olteni erau evacuați.

„Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părere mea este că trebuia să se rezolve foarte simpu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul.

Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: «Domne, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?».

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Astăzi, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a hotărât să amâne decizia în scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova pentru miercuri, 8 februarie.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și