Închide meniul

Schimbare importantă în Liga 1! Barajul pentru Europa ar putea fi istorie! Cum va fi recompensată câştigătoarea play-out-ului

Bogdan Stănescu Publicat: 29 iunie 2023, 20:13

Reclamă
Schimbare importantă în Liga 1! Barajul pentru Europa ar putea fi istorie! Cum va fi recompensată câştigătoarea play-out-ului

Adana Demirspor - CFR Cluj, LIVE TEXT

CFR Cluj, echipă clasată pe locul 3 în campionat, a obţinut calificarea în Europa după un baraj cu Craiova lui Mititelu / Hepta / Mediafax Foto / Flaviu Buboi

Schimbare importantă în Liga 1. Cele 16 cluburi din Liga 1 ar putea vota eliminarea barajului pentru Europa. În acest sezon CFR Cluj a jucat un meci de baraj pentru calificarea în Conference League cu FC U Craiova 1948. CFR Cluj a câştigat cu 1-0, iar după meci Adrian Mititelu şi Adrian Mititelu jr au criticat dur arbitrajul lui Istvan Kovacs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit fanatik.ro, sunt şanse foarte mari ca din sezonul viitor, care va începe pe 14 iulie, barajul pentru calificarea în Europa să nu se mai dispute. Pentru ca lupta în play-out să continue să fie atractivă, cluburile din Liga 1 ar putea vota ca echipa clasată pe primul loc în play-out să încaseze un bonus de 300.000 de euro.

Schimbare importantă în Liga 1!

Sursa citată notează că bonusul de 300.000 de euro va putea fi acordat echipei clasate pe primul loc în play-out după ce fiecare din cele 16 formaţii din Liga 1 va ceda 20.000 de euro din drepturile TV.

Astfel, formaţia clasată pe locul 7 în Liga 1 va primi o sumă de 2.060.000 de euro din drepturile TV, faţă de 1.760.000 euro, cât ar fi primit fără acest bonus de 300.000 de euro. Suma s-ar apropia foarte mult de banii din drepturile TV primiţi de echipa clasată pe locul 5 în campionat: 2.100.000 euro.

După ce a învins-o la limită, cu 1-0, pe FC U Craiova 1948, Dan Petrescu a spus că acest meci de baraj pentru Europa nu ar fi trebuit să aibă loc. Ulterior Dan Petrescu a părăsit CFR Cluj şi a semnat cu gruparea sud-coreeană Jeonbuk.

Reclamă

Nu înțeleg de ce trebuie să fie meciul ăsta. Eu, dacă aș fi pe locul 7, nu mi-ar plăcea să joc cu locul 3. Jocul ăsta nu trebuia să se joace. Bine că s-a terminat cu bine. A fost un meci greu.

Eu nu pot să intru în astea. Trebuie să vorbiți cu ei, nu cu mine. Și eu am spus la fel despre CFR în toate cele 9-10 meciuri. Fiecare să spună ce vrea. E problema lor”, a spus Dan Petrescu.

Gigi Becali i-a făcut „sclavi” pe toţi cei care nu au votat scoaterea regulii U21!

Gigi Becali a tunat şi a fulgerat după ce propunerea lui de a fi scoasă regula U21 a picat în Adunarea Generală a LPF. La finalul întâlnirii, patronul FCSB a ieşit cu lista celor care au votat pro şi contra şi i-a jignit dur pe cei care s-au opus eliminării regulii U21.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, Poli Iaşi, echipă care a votat pentru eliminarea regulii U21, a transmis că reprezentantul său în Adunarea Generală a LPF a bifat rubrica greşit, votând în favoarea propunerii lui Gigi Becali, deşi conducerea clubului ar fi vrut ca el să se abţină de la vot.

Am vrut să văd eu cu cine suntem în asociația asta, că suntem 16. Am vrut să văd sclavii dacă există și cine sunt. Și cine sunt trădătorii. Eu, ce am vrut, nu am putut să realizez. Burleanu l-a învins pe Becali. Am supus la vot. Noi nu cerem de la Burleanu, îi dăm ordin lui Burleanu. Am văzut sclavii.

Voluntari m-a dezamăgit. Nu-l credeam pe Pandele să fie sclav. E finul meu, el poate să se supere acum, dar tot sclav e. Eu știu că finul meu e puternic.

Nenea Șucu, sclav. Care se dă patron de mobilă și se dă deștept pe la televizor, că el vorbește în funcție de nu știu ce regulamente. El se dă deștept, dar vrea să fie sclav. El, Șucu, care el e patron, vrea să fie sclav. Băi, sclavule, atunci, de Șucule!”, a tunat Gigi Becali după ce propunerea lui a picat la vot.

Echipele care au votat pentru inițiativa lui Gigi Becali:

FCSB
U Craiova 1948
CFR Cluj
FC Botoșani
Universitatea Craiova
FC Hermannstadt
Poli Iași

Echipele care au votat împotriva inițiativei lui Gigi Becali:

FC Voluntari
Oțelul Galați
Dinamo
Petrolul Ploieşti
UTA Arad
„U” Cluj
Rapid

Farul Constanța și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au abținut de la vot, iar Gigi Becali nu a spus nimic despre cele două echipe.

Reclamă

 

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
Vezi toate știrile
Citește și