Închide meniul

Schimbarea radicală pe care o cere Ciprian Marica în fotbalul românesc: „Sunt total împotriva acestei prostii!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 aprilie 2024, 18:43

Reclamă
Schimbarea radicală pe care o cere Ciprian Marica în fotbalul românesc: „Sunt total împotriva acestei prostii!

Schimbarea radicală pe care o cere Ciprian Marica în fotbalul românesc

Ciprian Marica, în timpul unui interviu / Antena Sport

Aceasta este schimbarea radicală pe care o cere fostul internaţional, Ciprian Marica, în fotbalul românesc. Acţionarul minoritar al Farului a răbufnit după ce a văzut meciul Dinamo – Petrolul, scor 1-1, din etapa a 2-a a play-out-ului. Marica a avut un mesaj vehement şi îşi doreşte ca niciun meci să nu se mai dispute cu tribunele goale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul atacant le cere şefilor fotbalului românesc să schimbe de urgenţă regulamentul, pentru a nu se mai întâmpla o situaţie similară cu cea de pe stadionul Arcul de Triumf. 350 de copii au asistat la partida în care dinamoviştii au fost egalaţi de Petrolul în minutul 90+13, după un penalty controversat.

Schimbarea radicală pe care o cere Ciprian Marica după Dinamo – Petrolul 1-1

Marica este sigur că Dinamo nu merita să fie obligată să joace 4 meciuri cu tribunele goale, ca urmare a incidentelor din confruntarea cu UTA.

Dinamo e pedepsită pe nedrept! Și, per total, orice club pedepsit de această manieră… Fotbalul e pentru suporteri, pentru public! Nu poți, pentru câteva persoane, să interzici toți suporterii! Cei care au greșit trebuie să plătească, nu toți. Nu neg gravitatea incidentelor.

Dar sunt total împotriva acestei prostii care există în fotbal, de a interzice publicul pe stadion, drept pedeapsă pentru câțiva huligani care greșesc. Cel care greșește trebuie să plătească. Și vor mai exista astfel de decizii tâmpite, pentru că vor mai exista evenimente neplăcute pe stadioane.

Reclamă

Noi suntem mai catolici decât Papa. Am văzut Marseille – PSG, unde au fost focuri de artificii, un întreg recital, festival. Se creează o atmosferă, are și publicul rostul lui. Dacă vedem afară că se întâmplă, putem adopta și noi asta. Suntem un popor vulcanic, latin, nu poți să ne disciplinezi acum, să fim nemți. N-am fost niciodată! Este o exagerare dusă la extrem la noi. Ar trebui să avem o lejeritate mai mare pentru suporteri”, a declarat Ciprian Marica pentru gsp.ro.

Ionuţ Lupescu cere „revoluţie” în fotbalul românesc

Şi Lupescu a avut un discurs similar. Acesta i-a arătat cu degetul pe membrii Comisiei de Disciplină şi a cerut schimbarea lor. E convins că hotărârea luată de ei influenţează clasamentul final.

Fostul jucător al Generaţiei de Aur nu a mai rezistat şi a transmis un mesaj de luptă. Cere un moment 0 în fotbalul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

E păcat, mai ales că a fost ultimul minut, după o fază destul de controversată. Nu știu dacă băieții au fost obosiți. Așa se întâmplă când joci la retrogradare. Sper ca pe viitor să se mobilizeze mai bine și să facă punctele necesare pentru evitarea retrogradării.

O victorie ne scotea din ultimele patru locuri și era un moral bun și un avantaj pentru băieți. Sperăm să avem suporterii în deplasare. Am văzut noua generație de suporteri, toți am fost cu sufletul la gură. Din păcate e trist că cei de la comisii nu judecă în spirit sportiv.

În play-off și play-out, o astfel de decizie influențează clasamentul. Nu știu dacă au făcut chestia asta la comandă sau au făcut-o după regulament. E păcat, sunt oameni de 15-16 ani în această comisie și ar fi cazul să îi schimbăm. A fost o decizie aberantă din punctul meu de vedere„, a spus Ionuț Lupescu la digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și