Închide meniul
EXCLUSIV

Șeful EAD, replică pentru Dan Șucu, după ce s-a plâns de banii primiți din drepturile TV: „Noi am negociat cu LPF!”

Cosmin Olteanu Publicat: 28 decembrie 2022, 15:11

Reclamă
Șeful EAD, replică pentru Dan Șucu, după ce s-a plâns de banii primiți din drepturile TV: Noi am negociat cu LPF!”

Dan Şucu a vrut să cumpere Farul, clubul lui Gică Hagi

Dan Șucu, în cadrul unei unei conferințe de presă/Facebook FC Rapid

Șeful EAD a oferit o replică pentru Dan Șucu, după ce acționarul de la Rapid s-a plâns de banii primiți din drepturile TV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zilele trecute, Dan Șucu s-a declarat nemulțumit de banii pe care Rapid îi primește din drepturile TV. Omul de afaceri susține că sumele primite de cluburi ar trebui să difere în funcție de audiențele pe care le generează.

Șeful EAD, replică pentru Dan Șucu, după ce s-a plâns de banii primiți din drepturile TV

Orlando Nicoară, directorul EAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, a declarat, în exclusivitate, pentru Antena Sport, faptul că decizia ca banii din drepturile TV să fie împărțiți în funcție de performanțele sportive a fost luată de LPF și cluburile din primul eșalon.

„EAD nu s-a implicat și nu a fost implicată niciodată în felul în care se împart banii din drepturile TV. Noi am negociat condițiile financiare și comerciale cu conducerea LPF, iar felul în care banii se împart către cluburi a fost decizia LPF/a cluburilor, reglementată printr-o AGA, din cunoștințele mele.

EAD a propus ca suma suplimentară pe care cluburile o vor primi la prelungirea contractului să fie împărțită pe criterii de audiență (spectatori pe stadioane și audiență tv). Noi, televiziunile partenere și cred că toți fanii fotbalului din Superliga, ne dorim stadioane pline și o audientă cât mai mare pe tv”, a declarat Orlando Nicoară, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Reclamă

Declarația lui Dan Șucu

„M-am gândit destul de serios… pentru ziua de azi, pentru audiența pe care o generăm în momentul actual, valoarea drepturilor TV este normală. Dar ideea e simplă, audiența e corectă? E ceea ce ar trebui să fie? Evident că nu este! Noi trebuie să luptăm cu toții să dublăm această audiență, dublând audiența poți solicita ceva în plus.

Nu sunt adeptul conflictelor, nu consider că un conflict poate duce spre performanță, cred că din punctul nostru de vedere trebuie să lucrăm împreună cu providerii, pentru a găsi cea mai bună valoare.

Modul în care se împart aceste drepturi, că nu se ține cont de audiență, ci doar de performanța sportivă… e fără sens!

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie un mixt, pentru că drepturile sunt pentru audiență, dar în schimb ele se împart doar pe bază de performanța de clasament, când de fapt ele trebuie să se împartă, în cea mai mare parte, pe parte de audiență, de câtă audiență ai generat, este foarte simplu. Măcar să fie o combinație”, a declarat Dan Șucu, pentru fanatik.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 LIVE VIDEOAdina Diaconu – Chen Meng e ACUM în AntenaPLAY. Bernadette Szocs va juca cu Natalia Bajor 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și