Închide meniul

Situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara! Pierde dreptul de promovare în Liga 1 dacă joacă în Europa: „O aberaţie, să ne amâne”

Alex Masgras Publicat: 28 mai 2024, 14:20

Reclamă
Situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara! Pierde dreptul de promovare în Liga 1 dacă joacă în Europa: „O aberaţie, să ne amâne

Situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara! Pierde dreptul de promovare în Liga 1 dacă joacă în Europa: "O aberaţie, să ne amâne"

Jucătorii de la Corvinul Hunedoara, după ce au câştigat Cupa României / Hepta

Este o situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara, după câştigarea Cupei României. Echipa lui Florin Maxim şi-a câştigat dreptul de a evolua în preliminariile Europa League, după ce s-a impus în finala Cupei României şi a primit licenţă de la UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, hunedorenii nu au drept de promovare şi riscă să nu aibă acest drept nici sezonul viitor.

Situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara! Pierde dreptul de promovare în Liga 1 dacă joacă în Europa: „O aberaţie, să ne amâne”

Concret, tocmai participarea în cupele europene i-ar încurca pe cei de la Corvinul Hunedoara. Potrivit gsp.ro, câştigătoarea Cupei României a primit licenţă de la UEFA pe actuala formă de organizare. Cu toate acestea, fiind club de drept public, echipa nu poate promova.

Sursa menţionată mai sus precizează că cei de la Corvinul au pus la cale schimbarea formei de organizare încă de toamna trecută, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Dacă se va schimba forma de organizare, noua entitate va primi un alt CIS, care nu este înregistrat nici la FRF, nici la UEFA.

Dacă vor licenţa pentru Liga 1, cei de la Corvinul au timp până pe 15 iulie pentru depunerea dosarului. Data este însă exact între turul şi returul din Europa League, ceea ce înseamnă că este prea târziu pentru Corvinul să mai primească licenţă de la UEFA.

Reclamă
Reclamă 4

Astfel, echipa are de ales între dreptul de promovare şi participarea în preliminariile Europa League. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara consideră însă că întreaga situaţie este o aberaţie şi susţine că echipa nu va renunţa la participarea în cupele europene:

„Mi se pare normal ca Federația să ne acorde această dispensă, că doar reprezentăm România în cupele europene. Și ne-am câștigat acest drept pe teren, am câștigat Cupa. Nu poți să renunți așa la participare într-o cupă europeană, pentru o formalitate administrativă!

Ar fi o aberație din partea FRF! Să ne amâne, să putem depune documentele de schimare a formei de organizare mai târziu. Dosarul e pregătit, trebuie doar să obținem noul CIS. Oricum, cu riscul de a nu putea promova, Corvinul nu va renunța la cupele europene”, a declarat Ion Bădin, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Corvinul, la un pas să fie cap de serie în Europa League

Corvinul va intra în urnele Europa League cu coeficientul de 4,275, dat fiind faptul că echipa nu are experienţă la nivel european. Hunedorenii au fost aproape să fie şi cap de serie la tragerea la sorţi a duelurilor din primul tur preliminar.

Însă, formaţia din Ungaria, Paksi FC, le-a „furat” jucătorilor lui Florin Maxim acest statut. Ungurii au avut coeficientul de 4.375, la o diferenţă foarte mică faţă de cel al Corvinului, notează digisport.ro.

Dat fiind faptul că nu va fi cap de serie, Corvinul şi-a aflat toate posibilele adversare din primul tur preliminar din Europa League. Câştigătoarea Cupei României ar putea da peste Sheriff, „coşmarul” lui Gică Hagi din primul tur preliminar din Champions League, din sezonul precedent.

Posibilele adversare ale Corvinului, în preliminariile Europa League:

  • Sheriff Tiraspol (Moldova)
  • NK Maribor (Slovenia)
  • Tobol Kustanai (Kazahstan)
  • Wisla Cracovia (Polonia)
  • Pafos FC (Cipru)
  • Paksi FC (Ungaria)

Corvinul va împărţi urna non-favoritelor cu Elfsborg (Suedia), Botev Plovdiv (Bulgaria), Zira FK (Azerbaidjan), MFK Ruzomberok (Slovacia) și KF Llapi (Kosovo), iar meciurile din primul tur preliminar din Europa League se vor disputa pe 11 şi 18 iulie.

În cazul în care va pierde în Europa League, Corvinul nu va părăsi competiţiile europene, ci va „retrograda”în a treia competiţie europeană, Conference League

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:57

VideoVezi aici cursa fabuloasă reușită de David Popovici în finala probei de 200m liber de la CE de natație de la Belgrad

19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

19:25

Polonia – Austria 1-1 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și