Închide meniul

Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii pe Națiuni. Gigi Becali poate răsufla ușurat

Alex Ioniță Publicat: 28 decembrie 2023, 16:50

Reclamă
Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii pe Națiuni. Gigi Becali poate răsufla ușurat

Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii pe NațiuniCFR Cluj v FCSB - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 10 Dec 2023,Image: 828768381, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Siyabonga Ngezana, în timpul unui meci / Profimedia

Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii pe Națiuni. Selecționerul echipei naționale din Africa de Sud nu va conta pe serviciile fundașului de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Gigi Becali poate răsufla ușurat, având în vedere faptul că sud-africanul ar fi lipsit de la echipă pentru o perioadă importantă a anului viitor. Cupa Africii pe Națiuni se desfășoară în perioada 13 ianuarie – 11 februarie 2024.

Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii pe Națiuni. Pe cine a contat selecționerul

Selecționerul echipei naționale din Africa de Sud, Hugo Broos, a anunțat lotul de jucători pentru turneul final care se va juca în Coasta de Fildeș. Inițial, Siyabonga Ngezana a fost inclus pe lista preliminară, însă selecționerul a decis să nu se bazeze pe serviciile acestuia.

Fundașii care au fost convocați de selecționerul din Africa de Sud sunt: Sydneey Mobbie, Grand Kekana, Terrence Mashego, Nkosinathi Sibisi, Aubrey Modiba, Siyanda Xulu, Mothobi Mvala.

Totuși, chiar dacă o posibilă convocare ar fi creat o problemă în apărarea FCSB-ului, Gigi Becali spunea, în urmă cu ceva timp, că l-ar fi lăsat pe Ngezana să își reprezinte țara la turneul final.

Reclamă

„Nu se pune problema să nu-l las pe băiat. Dacă e dată oficială, normal că merge acolo. Cum să nu-l las? Așa e la regulament, așa fac. Nu încalc eu regulile.

Dar stați să vedem, e pe o listă, nu e clar că va merge la națională, e preliminară lista aia. Dar nu pot să interzic eu unui om să-și reprezinte țara, cum să fac așa ceva. E la regulament, nu încalc regulile”, spunea Gigi Becali, potrivit iamsport.ro.

Siyabonga Ngezana, dezvăluire senzațională despre omul care l-a ajutat cel mai mult la FCSB

Siyabonga Ngezana a povestit, într-un interviu pentru o publicație africană, faptul că Elias Charalambous l-a ajutat să se adapteze repede la FCSB. De asemenea, fundașul „roș-albaștrilor” a menționat și faptul că a purtat discuții cu tehnicianul echipei lui Gigi Becali în xhosa, un dialect african.

Reclamă 4 / 0/3

Charalambous are rădăcini în țara lui Ngezana, iar acest lucru a fost benefic pentru noua senzație de la FCSB, care a ajuns în această vară la echipa lui Gigi Becali, de la formația Kaizer Chiefs.

„Da, știu el este sud-african (n.r. Elias Charalambous). Am fost uimit, a fost prima persoană care a încercat să mă facă să mă simt ca acasă. A împărtășit câteva povești despre Africa de Sud.

Tatăl său este din Eastern Cape. Nu, nu vorbește africana, doar engleză, dar știe și xhosa. Îmi vorbea în xhosa și îl înțelegeam.

A fost singurul om pe care îl înțelegeam mult mai bine datorită rădăcinilor sale sud-africane. M-a făcut să mă simt confortabil când vorbea xhosa.”, a spus Ngezana, potrivit idiskitimes.co.za.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani Vezi toate știrile
Citește și